»» ««

Fél évre lezárják a Fülöp-szigeteki turistaparadicsomot

Külföld

Túlszennyeződés miatt fél évre lezárták a turisták elől a Fülöp-szigetek első számú üdülőparadicsomát, a Boracay-szigetet.

A vesztegzár fél éve alatt kitakarítják a finom, hófehér homokjáról és a kristálytiszta vizéről híres szigetet, és nem utolsó sorban kiküszöbölik azokat a hiányosságokat, amelyek a súlyos elszennyeződést okozták. A látogatási tilalom betartására hatszáz rendőr ügyel.

A zárlatot személyesen az ország elnöke rendelte el, aki megállapította, hogy a túlfejlesztés hatására a turisták körében népszerű sziget kezdett valóságos pöcegödörré válni. Boracayt a Condé Nast Traveler utazási magazin tavaly a világ legszebb szigetévé választotta. Az itt működő szállodák, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek azonban évek óta a tengerbe ürítik szennyvizüket, beleértve a fekáliát is.

A zárlat első napján, csütörtökön munkások elkezdték szétverni a betonfalakat és egyéb építményeket a sziget főútjának kiszélesítésére, és a vendéglátóhelyek is bontóbrigádokat küldtek a fő strandot körbezáró illegális építmények lerombolására.

A környezetvédelmi hatóságok bezárással fenyegették meg azokat a szállodákat és éttermeket, amelyek nem az előírásoknak megfelelően oldják meg a szennyvíz-elvezetést.

A tíz négyzetkilométeres üdülőszigeten mintegy negyven ezren laknak, a lakosság többsége az idegenforgalomból él. Kártalanításukra a kormány közel 10 milliárd forintnak megfelelő összeget különített el, de egyelőre nem tudni, hogy a pénzt miként osztják el.

[ Delta ]

Minden információt Fülöp-szigetek-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Lighthouse

Egypt, Red Sea

11/21 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcsikóhal legalább 1.5m-es hal nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés