»» ««

Postaláda a tengerfenéken

Külföld

Ezúttal Tajvanon állítják, náluk kell a legmélyebbre merülni a levélfeladáshoz.

A búvárok számára kitalált víz alatti postaládákból akad egy pár talán, de némely korábban felállított láda már nem működik. Az ilyesfajta búvárok számára kitalált jópofaságok közül a postaláda látszólag egyszerű, olcsón megvalósítható ötlet, ám ehhez képest folyamatos gondozást igényel, rendszeresen ki kell üríteni, biztosítani kell vízhatlan képeslapokat és így tovább.

Mindenesetre most a tajvani Zöld-sziget mellett, 11 méteres mélységben levő postaládáé a világrekord, mert két méterrel mélyebbre került, mint a Japánban található. A láda csikóhal-formájú lett stílusosan.

A helyi illetékesek mellett díszvendége is volt a felavatásnak: az egyiptomi Ahmed Gabr, aki a mélymerülési világrekordot tartja. A 11 méter ahhoz képest csak lubickolás volt számára, de állítása szerint így is élvezte a búvárkodást. Elmondta, a postaláda is jó ötlet, az igazán jó viszont az a Zöld-szigetben, hogy gyönyörű itt a tenger élővilága, és ez az igazán vonzó.

A víz alatti postaládák szerintem részben azért is koptak ki, mert a rendszeres költségek mellett egyszerűen csak 1-2 percre kötik le a búvárokat, szemben egy látványos, érdekes ronccsal, ahol többször is jó merülni. Ráadásul manapság alig levelezünk, a fiataloknak talán a képeslap fogalma is ismeretlen, hiszen bárhonnan a világon járnak, interneten pár perc alatt fotók tucatjai osztják meg, amit a család és a barátok ugyanúgy láthatnak.

Őszintén szólva, bár megvan a technikai nehézsége, nem is értem, miért nem víz alatti szelfiautomatákat telepítenek. A búvárok a merülés előtt QR kódot generálhatnának, amivel személyes helyre tölthetik fel a képeket és nem kell címet bepötyögni a víz alatt, például. Gyanítom, van is aki már töpreng ilyenen- és akkor majd ez lesz divatos egy darabig a víz alatti érdekességek között.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Varese wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés