»» ««

Előkerült az eltűnt búvár kamerája

Külföld

Egy technikai búvár megtalálta a hónapokkal ezelőtt eltűnt Jordán búvár kameráját.

Sabha Sultan a 40 éves jordántechnikai búvár egy privát hajót bérelt barátjával, hogy felfedezhesse a 2. világháborús német U533 tengeralattjáró maradványait, ami kb. 40 kilométerre fekszik Fujairah partjától az Egyesült Arab Emírségekben.

Az infromációk szerint a páros 18 perces fenékidővel merülést tervezett 108 méter mélységre a tenger fenekén fekvő roncshoz idén áprilisban, de a búvárok vagy a maradványaik soha nem kerültek elő.

A búvár testvére, Diaa elmondta a sajtónak,hogy Sabha Sultannak 22 éves búvár tapasztalata van, technikai sőt barlangi végzettséggel rendelkezett, és hetente gyakorolt. Legközelebbi expediciójának a dél-afrikai Boesmansgat tervezte. Sultan 18 éve élt az Egyesült Arab Emírségekben, és Dubaiban volt saját búvárklubja.

Simon Nadim, a Fujairah XR Hub búvárközpontjának vezetője május közepén találta meg a kamerát, amikor Sabhát kereste, és átadták azt a hatóságoknak.

Diaa azt állítja, hogy a kamera amit megtaláltak valószínűleg nyomot tartalmaz a történtekről, de a helyi rendőrség nem osztott meg információt a családdal. Test hiányában Sultan rokonai nem voltak hajlandók elfogadni, hogy a búvár halott volt. A család most a helyi rendőrség ellen indít nyomozást.

Az U533-ot egy brit Blenheim repülőgép bombázta le, miközben az a felszínen elemeket feltöltötte 1943. október 16-án. A második világháború idején az Indiai-óceánba küldött 30 U-hajó flottájának részét képezte, hogy lehallgassák a Kuvaitból származó kőolajat szállító amerikai tankhajókat.

A tengeralattjáró roncsát 3 év kutatás után 2009-ben találták meg újralégzős búvárok 110 méter mélységben.

[ Divernet ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Koh Bon (pastel Ridge)

Thailand

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés