»» ««

Hamilton a műanyagszennyezés ellen

Külföld

Lewis Hamilton, a háromszoros Forma-1 világbajnok nyaralása alatt felhívta a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

A bajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton a görögországi Míkonosz szigetén nyaral barátaival, vakációja azonban nemcsak a szórakozásról szól. A brit klasszis a napokban részt vett egy környezetvédelmi akcióban is: műanyagszemetet takarított a tengerparton.

Fotó: L. Hamilton Twitter

A Magyar Nagydíj után vette kezdetét a Forma–1 nagy nyári pihenője: a gyárak leálltak, a csapattagok és a versenyzők hazatértek családjaikhoz, megkezdték vakációjukat. A Mercedes bajnoka, Lewis Hamilton Görögországban nyaral, utazásáról ezúttal nem a megszokott "bulis képeket" osztotta meg követőivel, hanem egy videót, melyben egy környezetvédelmi akcióban vesz részt.

"A világ egyik legszebb helyén járunk, és akkor egy ilyen szeméthalomba botlunk" – panaszkodott közösségi oldalán. "Valamit tennünk kellett, mert ezt nem lehet tétlenül nézni. Szeretném, ha látnátok, milyen hatása van annak, ha műanyagot vásároltok, és eldobjátok azt. Az idekerül. Ez undorító" – hangsúlyozta. "Amit megvásároltok és eldobtok, az mind ide jut az átkozott tengerbe. Gondolkodjatok el ezen. Eljöttünk ide, és minden tele volt műanyaggal!"

"Mindenkinek lépnie kell. Be kell fejeznünk azoknak a cégeknek a támogatását, akik vakon, a saját profitjuk növelése érdekében tönkreteszik a gyönyörű bolygónkat. Kérlek titeket, ne vásároljatok műanyagot és mindig válasszátok az újrahasznosítást. Már ezzel elérhetünk valamit, ha csak ilyen keveset is teszünk" – magyarázta.

Noha videójára többnyire pozitív visszajelzések érkeztek, és többen örömmel fogadták Hamilton akcióját, azért voltak olyanok is, akik fölvetették, a Forma–1-es versenyhelyszínek esetében is kampányolhatna például a műanyagból készült flakonok lecseréléséért. Mások pedig a cégekkel kapcsolatos megjegyzéséhez fűzték hozzá, hogy őt magát is támogatják vállalatok, akiktől komoly pénzeket kap, és akik nem biztos, hogy segítik az "ügyet".

[ Boxutca ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb North

Sudan

1/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 46m, látótáv: 25m felett , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal mantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés