»» ««

Suunto elismerte a gyártási hibát

Felszerelések

Sok Suunto búvárcomputer tulajdonosa belefutott már a nyomásszezon hibájába. A gyártó végre elismeri a hibát.

A Suunto ellen a búvárok csoportos pert indítottak az Egyesült Államokban, mivel véleményük szerint a gyártó hibát termékeket adott el. A perelő felhasználók megnyerték a pert!

A gyártó elismerte, hogy a  2006 január 1 és 2018 augusztus 10 között gyártott alábbi típusú búvárcomputerek gyártási hibásak: Cobra, Cobra 2, Cobra 3, Cobra 3 Black, Vyper, Vyper Novo, Vyper 2, Vyper Air, HelO2, Gekko, Vytec, Vytec DS, Zoop, Zoop Novo, Mosquito, D4, D6, D9, D4i, D6i, D4i Novo, D6i Novo, D9tx, és DX.

A per során megállapítást nyert, hogy a búvárcomputerek mélységméréséhez használt nyomásmérő szenzor gyárihibás, ami hibás mélységadatot szolgáltatott. Emiatt olyan hibákat is tapasztaltak a tulajdonosok a téves mélység információ mellett, mint a folyamatosan merülő állapot, vagy épp az ellenkezője, hogy nem indult el a merülés.

A bíróság kötelezi a gyártót, hogy az általa vagy az Aqualung által továbbértékesített termékeket ingyen javítsák meg. Amennyiben a megadott időszakon belül gyártott műszer első tulajdonosai vagyunk, és azt az USA területén vásároltuk és problémát tapasztaltunk a mélységméréssel, a búvárcomputert ingyen bevizsgálják és javítják vagy cserélik.

Igen, sajnos a dolog szépséghibája, hogy a bíróság döntése csak USA-ra vonatkozik, bár egyes tapasztalatok szerint az Egyesült Államok területén kívül is történt már ingyenes javítás. Minden esetre akinek ilyen hibás computere van, egy próbát megérhet megkérdezni a boltot, mi a helyzet az ingyenes javítással.

[ deeperblue.com ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Thistlegorm Wreck

Egypt, Red Sea

10/17 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.4) nehéz körülmények
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés