»» ««

Jordániai merülések és látnivalók

Utazási élmények
2/2. oldal


A leghíresebb látnivaló, az UNESCO világörökségbe és a világ csodái közé felvett Petra, ahol egyedülálló, a sziklába vájt csodálatos épületeket láthatunk. A hatalmas terület bejárására legalább egy, de ha lehet több napot is szánjunk.

Szintén fantasztikus élmény Wadi Rum, ami egy sivatagi nemzeti park. Érdemes benevezni a dzsiptúrára, ahol lélegzetelállító sziklaformációkat, homokdűnéket láthatunk. Ha belefér mindenképp fontoljunk meg egy beduin táborban eltöltött sivatagi éjszakát. Ha nincs telihold és felhőzet, csodálatos csillagos égboltot láthatunk a fényszennyeződésektől távol. A sivatag csendje páratlan élmény, mint ahogy a sivatagban lemenő és felkelő nap látványa is. A beduin táborokban sátrakban alszunk, és többféle árfekvésben találunk szállást. A sima és fűtött sátor mellett akár klimatizált, jacuzzis átlátszó tetős luxusszállás is létezik.

A Holt-tenger egy 75 kilométer hosszú és 10 kilométer széles sóstó. A hihetetlenül magas sótartalma gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy vizében elmerüljünk, vagy ússzunk. Neve is innen eredeteztethető, hiszen semmi élet nem él meg ilyen körülmények között. Nagyon nagy élmény lebegni a víz tetején, bekenhetjük magunkat az itthon méregdrága iszappal is, de 1-2 óra után elég unalmassá válhat, úgyhogy érdemes vagy más programmal összerakni, vagy csak egy megállóként beiktatni, de kihagyni semmiképpen nem szabad!

Ezek mellett még számtalan látványosság vár ránk, római kori emlékek, várak, bibliai helyszínek, természeti látnivalók. Egy elég jó lista megtalálható ezekről a Jordan Pass oldalán. Apropó Jordan Pass, az ország vízumkötelezett, amit megvehetünk a reptéren belépéskor, de érdemes az említett online megvehető Jordan Passt megfontolni, ami tartalmazza a vízumot és a belépőt a nevezetességekbe, beleérve Petrát, Wadi Rum-ot lásd a linken található felsorolást.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy Jordániában ősztől tavaszig az időjárás változékony és napsütés nélkül hűvös! Bár sivatagos ország, bizony esik az eső, ami gondot okozhat mert olyankor lezárhatják akár Petrát akár a sivatagot is. Emellett éjszaka 10 fok alá csökken a hőmérséklet, amit a sivatagi kint alvásnál feltétlen észben kell tartani! Tájékozódjunk utazás előtt, és készüljünk fel, mert ez nem a száraz Egyiptom!

A cikk elkészültét a Darna Divers Village támogatta, köszönet érte.
http://www.DarnaVillage.com
http://www.AqabaDivers.com
http://www.facebook.com/DarnaVillageAqaba
http://twitter.com/DarnaVillage

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Jordánia-ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

St. Johns, Dangerous Reef

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 25m felett , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés