»» ««

Újabb repülőgép a víz alatt

Külföld

Jordániában nagyon belehúztak a roncsok elsüllyesztésében, augusztus végén egy utasszállító repülőgép került a víz alá.

A jordániai Aqabában újabb víz alatti látványossággal bővült az amúgy se kis létszámú roncs gyűjtemény. Augusztus 26-án egy Lockheed L-1011 Tristar típusú utasszállító repülőgépet helyeztek el.

Photo by Mohammad Abu Ghosh/Xinhua

Az új mesterséges zátony a nemrégiben kialakított víz alatti katonai múzeum roncsaival karöltve az élővilágnak kíván újabb letelepedési lehetőségeket biztosítani - nem is beszélve a búvár turizmus erősítéséről.

A Lockheed L–1011 TriStar az amerikai Lockheed széles törzsű utasszállító repülőgépe, amelyet a Boeing 747 és a McDonnell Douglas DC–10 riválisaként állítottak szolgálatba 1972-ben. 1968 és 1984 között gyártották, összesen 250 db készült belőle. A három Rolls Royce hajtóműves gép 3 fős legénységgel repült. Szárny fesztávolsága 47 méter, hossza 54 méter magassága 17 méter, a szárnyfelülete 320 négyzetméternyi.

A roncsok elhelyezését az Aqaba Special Economic Zone Authority (ASEZA) koordinálja, a Jordán koronaherceg, Hussein támogatását élvezve.

A víz alatti mesterséges tárgyaktól azt várják, hogy a turisták több időt töltenek el a Jordán nyaralásul során. A törekvéseknek köszönhetően az ASEZA statisztikáig szerint a 2017-es 6000-ről 2018-ra 22000-re nőtt az országba látogató búvárok száma, ami közel négyszeres növekedés.

[ xinhuanet.com ]

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Jordánia-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés