»» ««

Elindult a XV. Búvárfotós OB

Fotózás

Idén ismét Búvárfotós Országos Bajnokság, a verseny weboldala már nyilvánosan elérhető.

A Búvárfotós Országos Bajnokság (BOB) 1972 óta a vízalatti amatőr és hivatásos búvár fotósok  legnagyobb hazai seregszemléje.

A nyílt pályázatot a Magyar Búvár Szakszövetség és elődei korábban ötévente, utóbbi időben kétévente rendezi meg. Mivel a Búvár Világszövetség (CMAS) nyílt vízben megrendezésre kerülő versenysportként is kezeli a víz alatti fotózást, már több magyar búvárfotós szerzett világbajnoki, vagy világkupa érmeket és helyezéseket. A pályázatra beérkező pályaműveket tekintélyes magyar szakemberekből álló zsűri bírálja el. Az elektronikus lebonyolítási módszer biztosítja a pályázók névtelenségét. A többfordulós zsűrizés eredményei az interneten követhetők, esetenként kiállítás formájában is megtekinthetők. Várjuk mindazok jelentkezését, akik kedvet éreznek egy igazán magas színvonalú szakmai megmérettetéshez!

A pályázaton bármely magyar állampolgár részt vehet saját képpel, amennyiben 2019.09.16. 10:00 – 2019.10.07. 12:00 között a buvarfotosob2019.econtest.hu oldalra a kiírásban rögzített feltételeknek megfelelően feltölti a képeit és véglegesíti pályázatát.

A pályázók természetes, vagy mesterséges nyílt vízben készített felvételekkel nevezhetnek. Az A, B, C és D kategóriákban bármilyen digitális géppel készített képpel lehet pályázni. A felvételeket etikus módon, az élővilág károsítása, vagy durva megzavarása nélkül kell készíteni.

PÁLYAMŰVEK AZ ALÁBBI KATEGÓRIÁBA ADHATÓK BE:

A: Nagy látószögű felvételek 63º-os (35 mm-es ekvivalens fókusztávolságú), vagy annál nagyobb látószögű objektívvel készült képek, amelyeken búvár is szerepelhet. Fele-fele képek is készíthetők és színes fények is alkalmazhatók.

B: Halról, vagy halakról készült felvételek, bármilyen objektívvel. A hal részlettől a halrajig készíthetők felvételek.

C: Makro felvételek 63º-nál kisebb látószögű (35 mm-esnél hosszabb ekvivalens fókusztávolságú) objektívvel készített közel-illetve makro felvételek, bármilyen víz alatti élőlényről, a halak kivételével.

D: Víz alatti sportágak felvételei bármely típusú víz alatti géppel és objektívvel, medencében vagy nyílt vízben készült víz alatti, vagy legalább fele részben vízfelszín 2 alatti felvételek az uszonyos úszás, a tájékozódási búvárúszás, a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi, vagy az apnea sportágak edzésein és versenyein.

A pályázatra egy szerző kategóriánként legfeljebb 5 pályaművet küldhet be. Egy kép és ugyanaz a motívum csak egyszer, egyetlen kategóriában szerepelhet. A pályázaton az eredeti képről készített legalább 6 megapixel felbontású JPG formátumú képpel lehet csak pályázni, aminek fájl mérete legfeljebb 10 Mbyte. A képtömörítési minőség 90% vagy 100% (százalék) legyen. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb mint 2000 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 6000 pixelt.

A verseny támogatói:

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab El Erg / Dolphin House

Egypt, Red Sea

13/30 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés