»» ««

Kezet találtak egy cápában

Külföld

Egy skót túrista maradványait találták megy egy tigriscápa gyomrában.

A melegvizű indiai-óceán a cápa autópálya néven is ismert terül, ami összeköti dél-afrikát Ausztráliával. Az útvonalon a cápák és a túristák számára egy közös megálló is található, a Reunion sziget.

A skót turista a felesége születésnapján ünnepelni érkezett a szigetre, és sznorkelezni indult egy idillikus öbölben, mielőtt nyoma veszett. Egész napos sikertelen keresés után a hatóságok kifogtak néhány cápát is, és az egyik tigriscápa gyomrában emberi maradványokat, konkrétan egy kezet találtak. Az egyik ujjon gyűrű is volt, amit az eltűnt skót turista felesége az eljegyzési gyűrűjükként azonosított.

A szigetek körül az elmúlt évtizedben 11 cápatámadást jegyeztek fel, ebből kettőt idén. Májusban egy szörföst támadott meg egy cápa, ami leharapta a lábát, a vérveszteségtől a turista életét vesztette. Januárban egy halász halt meg, szintén cápatámadástól.

A mostani esetnét nehéz megállapítani a sorrendiséget, vagyis hogy a cápatámadás miatt halt meg a skót turista, vagy először vízbefulladt és csak utána ette meg a tigriscápa.

[ washingtonpost.com/ ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Koh Doc Mai

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcsikóhal jelentős halraj nyílt vízben cápa

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés