»» ««

Kék cápa úszkált karnyújtásnyira a kikötőben

Adria

A toszkán partvidék híres magánkikötője, Cala Galera marinájában egy, a mólótól alig karnyújtásnyi távolságra felbukkanó kékcápára figyeltek fel.

Az elmúlt hetekben egyre több jelentés érkezett a Földközi-tenger térségéből soha, vagy csak nagyon ritkán látott nagytestű tengeri állatok felbukkanásáról a partmenti vizekben. A vízi aktivitások szünetelése nemcsak a vízminőség látványos javulásával, hanem olyan tengeri élőlények felbukkanásával is együtt jár, amelyeket egyes mediterrán partszakaszokon már évtizedek óta nem láttak.

Olaszországban a hónap elején ámbrásceteket észleltek Szicília partjainál, Velence parti vizeit palackorrú delfinek (Tursiops truncatus) vették birtokukba, a kitisztult lagúnákat pedig medúzák és kisebb-nagyobb halrajok foglalták el, a helybéliek nagy örömére. E sorba illeszkedik a pár napja Cala Galeria kikötőjében felbukkant kékcápa is.

A földközi-tengeri cápafajokat kutató és monitorozó olasz MedSharks non-profit tengerkutatási szervezet Twitteren közzétett beszámolója szerint, 2020. április 19-én délelőtt a Cala Galeria-i marinában közvetlenül a betonmóló mellett, váratlanul egy kétméteres kékcápa (Prionace glauca) bukkant fel.

A szakértők szerint ez a jellemzően nyílttengeri cápafaj a szünetelő hajóforgalom miatt úszhatott be a kikötő vízébe. A móló mentén járőröző cápa néhány perces kíváncsiskodás után ismét kiúszott a mélyebb vizekbe.

[ Origo ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Hin Muang

Thailand

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés fal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája

Búvárbazár

Seemannsub szárazruha zokni L/XL

Ár: 3.495 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés