»» ««

Jól halad a lengyel 45 méter mély medence

Külföld

A lengyel búvárok rövidesen birtokba vehetik a világ legmélyebb, 45 méteres medencéjét. Októberi nyitás a terv.

A medencés merülés kicsit olyan, mint a guminő sok búvár szemében, de a mostani COVID-os utazási korlátozások valószínűleg sokakat mégis oda terelhetnek.

Emellett azért nem olyan rossz móka, mi is merültünk pl. Belgiumban a Nemo33-ban és nagyon élveztük. A közelben körbenézve Olaszországban ott az Y-40 a maga 40 méteres mélységével - Ők lassan levehetik az oldalukról, hogy a "legmélyebb" jelzőt :)

Nos a Lengyel búvárok számára lassan megnyílik a Varsó közeli Deepspot nevű létesítmény, ami állításuk szerint a jelenlegi legmélyebb merülő medence a világon a maga 45 méteres kútjával. Lesz benne minden, mi szem-száj és búvár ingere a roncstól a barlangon keresztül, no meg persze a mélység. A hatalmas medence összesen 8000 köbméter vizet fogad be, és természetesen a búvárok mellett a freediverekre is erőteljesen rákoncentrálnak.

A medence weboldala még elég hiányos, angol nyelven sok link nem él, de a facebook oldalukra folyamatosan pakolják fel a videókat, fotókat, érdemes követni az eseményeket.

Jelenleg még meglehetősen építési fázisban vannak, épp a medence feltöltése zajlik, és ennek apropóján felkerült a facebook oldalukra a fenti jó kis videó, amivel körbejárják a létesítményt még víz nélkül. A képek alapján nehéz elhinni, hogy októberben nyitás lesz, persze elképzelhető, hogy csak részleges, kiderül egy hónap múlva.

A látottak alapján nagyon jó lesz, kíváncsian várjuk a nyitást, ha pedig a helyzet engedi, érdemes lehet beütemezni egy látogatást. Igazából nem elérhetetlen, a 1.5 órás repülőút mellett Budapestről kb 750-800km autózás.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Baron Gautsch wreck

Croatia (Hrvatska)

3/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés