»» ««

4250 kg hulladékkal kevesebb a tengerben

Környezetvédelem

A "Mentsük meg kékségünk" kampány 4250 kg hulladékot gyűjtött össze a máltai strandokon.

Véget ért Máltán a "Mentsük meg kékségünk" (Saving our Blue) lomtalanítási kampány, amely során az elmúlt hónapokban mintegy 4250 kilogramm hulladékot gyűjtöttek össze önkéntesek a máltai strandokról. Egyidejűleg négy szemétgyűjtő akciót tartottak, mely érintette a Golden Bay, Ghadira Bay, a Pretty Bay és a Szent György-öböl partját, ami egyben a kampány végét is jelentette. A nyár folyamán számos más hasonló szemétgyűjtést is tartottak a Ramla-öbölben (Gozo), a Rinella-öbölben és Ghajn Tuffieha-ban.

Az önkénteseknél tett látogatása során Aaron Farrugia környezetvédelmi miniszter kifejtette, hogy ez a tengeri lomtalanítási kampány azzal a céllal indult, hogy bevonják a lakosságot, a civil szervezeteket és a magánszektort a tengeri műanyag szemét elleni küzdelembe. Hozzátette, hogy a kormány beruházásokat hajt végre Málta hulladékgazdálkodási infrastruktúrájába, és az emberek is elkezdték életmódjukat pozitív irányba megváltoztatni. Bár a kampány pozitív eredményeket hozott, eljött az ideje, hogy megduplázzák az erőfeszítéseket újabb környezetvédelmi célok elérése érdekében.

A "Mentsük meg kékségünk" keretén belül az Oktatási és Foglalkoztatási Minisztérium egy oktatási kampányt is indított annak érdekében, hogy a fiatalabb generáció jobban megértse az egyszer használatos műanyag és a tengeri hulladék következményeit. Owen Bonnici oktatási miniszter kijelentette: "amint egyre jobban tudatában vagyunk a körülöttünk lévő környezetnek, annál jobban ráébredünk, hogy meg kell őrizni annak szépségét és tisztaságát". "Gyermekeinket tudatosabbá és képzettebbé kell neveljük azért, hogy hazánk tisztaságát a lehető legjobban megőrizhessük."

A környezetvédelmi akciót több mint 20 máltai cég és civil szervezet is támogatta. A Żibel Civil Szervezet hozzájárulásának köszönhetően, a part takarítását követően egy nap erejéig a tengervíz tisztítására is sor kerülhetett könnyűbúvárok segítségével.

[ visitmalta.com ]

Minden információt Málta-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

Halcyon Explorer wing

Ár: 55.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés