»» ««

Új szabályok a búvárhajókra Thaiföldön

Külföld

Az új biztonsági intézkedések megtiltják, hogy a nagy kereskedelmi búvárhajók túl közel kerüljenek a merülőhelyekhez.

Warawut Silpa-archa természeti erőforrásokért és környezetvédelemért felelős miniszter új biztonsági intézkedéseket vezetett be, amelyek megtiltják, hogy a nagy kereskedelmi búvárhajók túl közel kerüljenek a merülőhelyekhez. A szabály egyelőre csak a nemzeti parkokra vonatkozna, és előírná, hogy a nagy hajóknak 100-200 méterre kell maradniuk a merülőhelyektől.

Azoknak a búvárcégeknek, amelyek úgy kínálnak búvárkodást, hogy sok ügyfelet visznek egy nagy búvárhajón, egy kisebb hajón vagy csónakon kell majd az utolsó 100 métert a búvárhelyig szállítaniuk az ügyfeleiket. Varawut elmondta, hogy a nagy hajók hajócsavarjai és motorjai veszélyt jelentenek a vízben tartózkodó búvárokra, és zavarják a korallzátonyokat és az ott élő élőlényeket. Felszólította a turistákat, hogy az új szabályok betartásával biztonságosan élvezzék a thaiföldi búvárkodást.

Az új korlátozásokkal Thaiföld összhangba kerül a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet szabványával, amely előírja, hogy minden hajónak legalább 50 méteres távolságot kell tartania minden búvárhelytől és a vízben tartózkodó búvároktól. Sokan azt mondták, hogy az új szabályok a józan ész szabályaival biztonságosabbá teszik a búvárkodást Thaiföldön.

Amikor a búvárok befejezik a merülést, néhány percre megállnak a felszín közelében, hogy dekompressziót tartsanak, így a nagy hajók, amelyek nagy hajócsavarokkal vágnak át a vízen, rendkívüli veszélyt jelenthetnek, ha ilyen közel engedik őket a búvárkodási pontokhoz. Egyesek azt követelték, hogy ugyanezen biztonsági okokból terjesszék ki ezt az új szabályt a motorcsónakokra is.

A Természeti Erőforrások és Környezetvédelmi Minisztérium a szabályt és a büntetéseket 3 csapás rendszerével hajtja végre. A szabály első megszegése hivatalos figyelmeztetést és 5000 baht pénzbírságot von maga után. Az ismételt szabálysértés esetén a bírság ára 20 000 bahtra ugrik, valamint 30 napra felfüggesztik a társaság hajóvezetői engedélyét. A harmadik szabálysértés még drasztikusabb büntetésemelést von maga után, 100 000 baht bírsággal és a cég hajóvezetői engedélyének teljes visszavonásával.

[ https://thethaiger.com ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Xicoténcatl C-53 / USS Scuffle Wreck

Mexico

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés