»» ««

Megjelent az insta360 X3

Fotózás

A kütyüvel teljes körpanoráma videót lehet rögzíteni, 10 méterig vízálló de tokban 50m mélységig is viheted.

A 360 fokos kamerák fejlesztés egy időben nagy divat volt, mostanra azonban nem sok szereplő maradt ezen a piacon, de az Insta360 köszöni, jól van, és folyamatosan fejleszti a kínálatát. A vállalat most rukkolt elő a One X2 utódjával, ami egyszerűen csak X3 lett, és igazából amit lehetett, továbbfejlesztett rajta a cég.

A szerkezet egy új kamerarendszert vonultat fel, ami 1/2 hüvelykes szenzorok párosából épül fel. 48 megapixelesek a bevetésre küldött érzékelők, de az algoritmus úgy dolgozza majd össze a kamerák képét, hogy az X3 végül 72 MPixeles felbontású felvételeket lesz képes megörökíteni 360 fokos kivitelben.

Az elképesztő részletgazdagság a videózásnál is tetten érhető lesz. Minden eddiginél jobb minőségű felvételekre lehet számítanunk. 5.7K jelenti majd a csúcsfelbontást, és 4K Ultra HD-ben pedig 120 FPS-sel is videózhatnak a jövőbeli tulajdonosok. Ha nem kell a 360 fokos mód, akkor lehet használni az eszközt 170 fokos videózásra, képes lesz 1:1 képarány mellett felvenni, és persze normál 16:9-es formátumot is lehet majd választani, extraként pedig álló videózásra is alkalmas az X3.

A termék önmagában is 10 méterig vízálló, de vehető hozzá vízálló tok, amivel 50 méterig merülhetünk. A polikarbonát víz alatti tokon dome port található, hogy a torzítást kiküszöbölje a gyártó, a 10 méteres vízállóság pedig ideális védelmet nyújt egy esetleges beázás esetén is.

Az extrák sorában kiemelhető még a HDR felvételek készítése is, továbbá az, hogy 8K Ultra HD minőséget beállítva tud az újdonság 360 fokos timelapse videókat alkotni. Biztosított egy fejlett stabilizáló rendszer is, amivel az akciófelvételek simábbak lesznek, mint eddig bármikor. A kamerához tartozó botot pedig a szoftver már tökéletesen el tudja tüntetni a 180 grammos okos készülék.

Az elkészült felévteleket már egészen nagyban lehet majd visszanézni magán a kamerán, miközben az eszköz egyébként nem növekedett számottevően. 2,29 hüvelykes képernyő van az Insta360 X3-on, a felbontása nem ismert, de azt még lehet tudni, hogy érintésérzékeny és edzett üveg védi a felületé. Bluetooth 5 modult és kétsávos, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-t is felvonultat a kamera, előbbi a kezelésnél lehet majd kamatoztatni, utóbbit pedig a fájlok mozgatásánál, vezeték nélküli képátvitelnél.

Hangot sztereóban vesz fel az Insta360 X3, képes a témákat kiemelni, irányítva rögzíteni például beszédet, és a szélzajt is kiszűri, ami nagyon jól jöhet például sportvideók megörökítésekor.

Láttuk, hogy nagyobb lett a kamera érzékelője és a képernyő is, végül azt is ki kell emelni, hogy a telepre is rágyúrt a cég. Az X3 modell már egy 1800 milliamperórás kapacitású akkumulátort kapott, ami több mint 10 százalékkal kövérebb a One X2 esetében alkalmazottnál. 81 percig lehet majd szünet nélkül videózni, mielőtt az akkumulátor lemerülne, de lehet használni külső akkumulátorral is.

[ ipon.hu ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole / Azure Window

Malta

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés