»» ««

Fekete hónap az egyiptomi vizeken

Vörös-tenger

Két újabb egyiptomi búvárhajó katasztrófáról van hír, szomorú hónap ez a Vörös-tengeren.

Június 7-én balesetet szenvedett az M/Y New Dream, korábbi nevén M/Y Orion szafarihajó. A hajó Marsa Alamba tartott, az éjszakai út oka az volt, hogy a fedélzeten tartózkodó egyik búvár állítólag dekompressziós betegség jeleit mutatta. Úgy döntöttek, hogy azonnal Marsa Alamba szállítják kezelésre.

Foto: https://taucher.net/

Hajnali 1 óra körül az M/Y New Dream egy zátonyra futott Marsa Alamtól körülbelül 3 órányira. A hajó léket kapott, és perceken belül a felső fedélzet széléig süllyedt. Nem érkezett vészjelzés, és nem lőttek ki jelzőrakétákat sem. A balesetről akkoriban senki sem tudott. Az EPIRB valószínűleg nem volt aktiválva. A búvárok és a legénység felszálltak a New Dream két Zodiákjába, és a roncs közelében várták a segítséget. Kevés személyes holmit tudtak magukkal vinni.

Hajnali 5 óra körül az M/Y Enjoy már úton volt egy új merülőhelyre, hogy a túra utolsó két merülését elvégezze. Távolról SOS fényjelzéseket lehetett érzékelni, amelyeket valószínűleg a sérült búvárok lámpáival küldtek. Miután az Enjoy megközelítette a baleset helyszínét a csónakjaival, látható volt, hogy az összes búvár és a legénység teljes egészében a New Dream zodiákokban ült. Mindenkit az Enjoyra szállítottak.

A kimentett búvárok gyorsan kifejezték azt az óhajukat, hogy visszatérjenek a New Dreamre, hogy visszaszerezzék személyes holmijukat. A legénység tagjai szerint ez részben sikerült is. Az Enjoy legénysége csak mellékesen értesült az állítólagos dekompressziós balesetről, mondván, hogy a tünetek maguktól elmúltak. Úgy tűnik, további kezelésre nem volt szükség. Az Enjoy ezután minden résztvevővel megkezdte a visszaútját Marsa Alamba. Körülbelül 3 óra elteltével elérték Marsa Alam kikötőjét.

A másik szafarihajó balesetről jelenleg annyit tudni, hogy A M/Y Hurricane hajó érintett, a felvételek szerint lángol a fedélzet. A hírek szerint 3 brit túristát nem találnak, a többieknek sikerült egyhagynia a hajót. A szafarihajó tüzek esetében jellemzően elektromos zárlat okozza a katasztrófát.

[ taucher.net ]Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés