»» ««

Kardszárnyúak ismét lecsaptak

Külföld

A hétvégén kardszárnyú delfinek egy csoportja elsüllyesztette az Alborán Cognac nevű 15 méter hosszú jachtot a Gibraltári-szorosban.

Kardszárnyú delfinek süllyesztettek el a hétvégén egy 15 méter hosszú jachtot a Gibraltári-szorosban, írja az MTI spanyol lapok beszámolóira hivatkozva.

foto:alboran-charter.com

Az Alborán Cognac nevű vitorlás a Gibraltári-szoros déli bejáratánál járt, 26 kilométerre a marokkói Spartel-foktól, amikor a fedélzeten tartózkodó kétfős legénység vasárnap reggel tompa ütéseket hallott a hajótest felől, majd észlelték, hogy a kormánylapát megsérült. Amikor a víz betört a hajóba, segítséget kértek – írta a spanyol tengeri mentőszolgálatot idézve hétfőn az El País spanyol napilap.

Spanyolországból mentőhelikopter indult a helyszínre, és a közelben elhaladó MT Lascaux tartályhajót is értesítették, hogy segítsen a hajótörést szenvedett jachtnak. Egy órával a vészhívás után a jacht legénységét már fel is vette a tartályhajó, de a jachtot már nem tudták megmenteni, nem sokkal később elsüllyedt. 2020 óta ez volt a hetedik ilyen incidens, de a tudósok egyelőre nem találtak rá magyarázatot.

Az intelligens állatok viselkedését kutató szakemberek a gyakran emlegetett "támadás" helyett inkább "interakcióról"" beszéltek. Mint mondták: lehet, hogy csak játszani akartak, de az is elképzelhető, hogy egy másik hajóval kapcsolatos negatív tapasztalatuk miatt estek neki a jachtnak.

A kardszárnyú delfinek ahhoz a 37 példányból álló csapathoz tartozhattak a tudósok szerint, amely az Ibériai-félszigettől északra és a Gibraltári-szorostól délre fekvő térségben él.

[ rtl.hu ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Boulder City

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 19m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés