»» ««

Rekordot döntött a két olasz búvár

Tudomány

Stefano Barbaresi és Stefania Mensa, akiknek 10 napos merüléséről már hírt adtunk, a programot sikerrel befejezve emelkedett újra a felszínre.

A két elgyötört, fáradt és dehidratációval küzdő búvár szombaton emelkedhetett újra a felszínre. Először is egy igazi ágyat és néhány száraz ruhadarabot kértek, hiszen a nyolc méteres mélységben rácsos ágyon aludtak. A táplálkozásra és szükségleteik végzésére egy búvárharang állt rendelkezésükre. Ám idejük 90 százalékát "otthonukban" töltötték, ahol két heverő, néhány szék, vízhatlan televízió, könyvek és szobabicikli szolgálta a kényelmüket. Körülötte pedig a tenger és élővilága.

Stefania Mensa a hat órás dekompresszió után elmondta: "Akár még több időt is eltöltöttem volna lenn a tengeri élővilág megfigyelésével, hiszen rengeteg szép halat láttam. A hideget viszont szeretném elfelejteni. Sokat szenvedett a hűs víz miatt, és ezért töltöttem annyi időt a szobakerékpáron." A korábbi rekord egyébként hat víz alatt töltött nap volt, amit egy amerikai búvár a Michigan-tóban állított fel.

A rekordjavítás, aminek költségei 380,000 eurót tettek ki, részben tudományos kísérlet is volt. A kutatások eredményeit a római San Gallicano kórház orvosai elemzik. A folyamatos felügyelet során láthatták azt is, ahogy a hetedik napon Barbaresi nem bírta tovább a fáradtság és a kiszáradás miatt. A búvárharangban aztán visszanyerte az erejét.

A problémák ellenére Barbaresi állítja, megérte a szenvedés a tapasztalatokért cserébe, és bízik benne, hogy a rekord segít eloszlatni a tengerrel kapcsolatos félelmeket.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Marsa Alam / Gota Marsa Alam

Egypt, Red Sea

7/11 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.1) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés roncs merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilágteknős cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés