»» ««

Halász talált rá az elveszett búvárokra

Külföld

A Karib-tengeri Belize is útjába esett a legutóbbi trópusi viharnak, a WIlmának. Néhány, a vihar átvonulása idején még nem tisztázott okokból vízbe került búvárt csak három nap után találtak meg.

A búvárok közül hárman voltak életben, negyedik társuknak csak élettelen tetemét emelhették ki. Még nem tisztázott, hogy a hurrikán vagy a hajó motorhibája miatti elkeseredett partra úszási kísérlet a felelős az esetért. A búvárok mellényt viseltek, így tudtak a felszínen maradni három napos sodródásuk alatt, a negyedik búvár halálának oka egyelőre még nem ismert. Még nem tették közzé a két nő és két férfi nevét és nemzetiségét sem.

A túlélőket egy katonai kórháza vitték, miután a hondurasi halászhajó felvette őket. A hajó azután ment a búvárokért, hogy egy katonai repülőgép fedélzetéről észrevették őket, és riasztották a körzetben levő hajókat.

A négy búvár egy 12 fős túra résztvevője volt, a csapat szombat reggel a közelgő vihar ellenére futott ki a kis hajóval, meglehetősen zord körülmények között. Valószínűleg a motor meghibásodása után döntött úgy a négy búvár, hogy megpróbálnak a közeli szigetre kiúszni, ám az áramlatok messze elsodorták őket.

Mint később kiderült, a motor első meghibásodása után többen kiszálltak a hajóról, majd amikor újra leállt, a búvárok a hajón levő merülésvezető ellenkezése ellenére úszni kezdtek. A holtan talált búvár, a 28 éves orvostanhallgató, Abigail Brinkman volt az egyetlen, aki nem viselt búvárruhát. Meg nem erősített hírek szerint a hajón nem volt víz, rádió vagy egyéb vészjelző.

[ Underwatertimes ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Perije Zvezda / Toll Csillag

Croatia (Hrvatska)

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 51m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés