»» ««

Engedélyezték a merülést az új hurghadai roncsnál

Vörös-tenger

Mint korábban arról hírt adtunk, a Vörös-tenger első mesterséges zátonyát, a Hebat Allah nevű hajót múlt év augusztusában süllyesztették el. Ám több mint egy éve csend honolt a merülése körül.

A roncs, mint új merülőhely alkalmas lehetett volna arra, hogy csökkentse a népszerű merülőhelyek terhelését Hurghada körül, hogy azok képesek legyenek regenerálódni, ráadásul mint látványosság, újabb utazókat csábított volna a térségbe. A hosszú késlekedésnek az elsüllyesztés óta az volt az oka, hogy a tervezett 30 méterhez képest jóval mélyebben, 45 méteren lelt végső nyugvóhelyet a hajó.

Így hát a roncs nem merülhető bárki által. Vezető búvárok, a helyi búvárközpontok oktatói, a hatóságok képviselői több merülést hajtottak végre, majd eldöntötték, milyen szabályokat határoznak meg ezen a helyen:
- a búvároknak legalább 100 igazolt merüléssel, és CMAS 3* vagy más rendszerek ezzel egyenértékű (merülésvezető) képesítésével kell rendelkezniük;
- a dekompresszió miatt maximum napi egy merülés engedélyezett;
- egyszerre háromnál több hajó nem horgonyozhat a roncsnál.

Szintén javasolt, hogy a búvárközpontok csak megfelelő végzettséggel rendelkező vendégeik számára engedélyezzék a behatolást a roncsba. A hatóságok a HEPCA és az EEAA együttműködésével három bóját helyeztek el a kikötés céljára, és három vezetőkötelet a dekompressziós megállók megkönnyítésére.

[ Red Sea News ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Merlo Reef

Sudan

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 57m, látótáv: 25m felett , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés