»» ««

Egyiptomi könyvajánló

Vörös-tenger
6/6. oldal


Coral Reef Guide Red Sea
Robert Myers & Ewald Lieske

Collins

A teljesen friss, alig másfél éve kiadott, több nyelven létező könyv több mint 1200 faj beszélt és latin nevét, fontosabb adatait és túlnyomó részt fényképes leírását tartalmazza 380 oldalon keresztül. Információt kapunk többek között a faj méretéről, különlegességéről (pl. mérgező, mivel él szimbiózisban, stb.), de kis ábrával még azt is szemléltetik, ha a fiatal egyed másképp néz ki, vagy épp több színvariációja létezik - egyszóval egy rövid, de igen hasznos bekezdést olvashatunk.
A leírt fajokban a cetcápától az apró meztelen csigákig a korallokon keresztül mindent megtalálunk, ami a Vörös-tengerben a szemünk elé tárulhat. Ami nekem különösen tetszett, hogy a természetes környezetben készült fényképek annyira "hétköznapiak", hogy sokszor úgy éreztem, hogy ugyanazt az egyedet fotóztam, ami a könyvben is szerepel. Emiatt, nomeg az okos rendszerezés miatt a látott élőlény azonosítás nagyon egyszerű, és gyors.
Minden fejezet előtt rövid leírást kapunk az abban szereplő családokról, a könyv elején pedig több általános információt olvashatunk a Vörös-Tengerről, ökoszisztémájáról, a fontosabb merülőhelyekről -sőt még arról is, hogy miről ismerünk fel egy támadásra készülő cápát. A könyv előszavát egyébként a híres prof. Hans Hass írta, és ha ő a nevét adja, az jelent valamit.

A könyvet nagyon ajánlom mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel, hogy mit látott, vagy mit fotózott a merülése alatt - nekem biztosan ott lesz ezután a táskámban, ha a Vörös-tengerre megyek. Hasonló tartalommal bír a Red Sea Reef Guide - Helmut Debelius-tól, mindenki dönthet izlése szerint.

Értékelés
Kivitel: 5
(kézhezálló méret, stabilnak látszó kötés, jó képek)
Tartalom: 5 (mindent megtaláltam benne amivel eddig a Vörösön találkoztam)
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4 5 6

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Bare Island

Australia

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 4-10m , áramlás

parti merülésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés