»» ««
Albumról diavetítés Képtár / Indo-pacifikus régió

Maldív szigetek, Dél-Male atoll, Fihalhohi
2007 februárjában egy hétre sikerült ellátogatni Fihalhohi szigetére a dél-Male atollba. A sziget elsőre belopta magát a szívembe, hihetetlen hangulatával. Ráadásul a house reef is egész kellemes volt így süllyesztettem is egy párat a fotógéppel a kezemben.
- By Kekbalna -

Maldív-szigetek
Albumról diavetítés
Az album tartalma: 52 kép.
Album képeit 117188 alkalommal nézték.
Tulajdonos: Kékbálna


Nézetek:
Indexkép formátum Ikon szöveggel, lapozós

[ Vissza ]
A part
Ezen a helyen kellett besétálni a vízbe teljes felszerelésben, amikor a house reefre ment az ember.
Megtekintve: 1972
Délutáni gém séta
Csak állt a homokban. Majd lépett párat. Aztán megint állt egy jó ideig. Hát igen a fehér homok és a hullámok ellazítják az embert és madarat egyaránt.
Megtekintve: 2266
Vizi bungalók
Ezen a fa járdán lehet kisétálni a vizi bungikhoz. A végében van egy kis házikó ahová ki lehetett ülni a hullámzást és a szelet hallgatni. De jó is volt.
Megtekintve: 1887
Csitt-csatt
Tévedés nem gekkó! A gekkó ugyanis nagyobb és ki tudja mondani a nevét akár többször is azaz úgy szól, hogy "Gekko, gekko, gekko, gekko,..." attól függően milyen erővel szívta fel magát a feladatra. Mondjuk a csitt-csatt is kitudja mondani a nevét, csak ennyit "csitt-csatt". Hosszú szöveg ez egy ilyen apró állatnak.
Megtekintve: 2149
Fihalhohi dél felől
A merülésből visszafelé jövet ilyen képet mutat a sziget. Középen a Blue Lagoon bár, ahonnan a naplementét lehet nézni. Hát a névadó még sosem láttam a "Különben dühbe jövünk" eposzt. Biztos nem a magyar kereskedelmi TV-ket nézte az elmúlt tíz évben, különben más nevet adott volna a bárnak.
Megtekintve: 1811
A cserzett bőrű kapitány
Hát igen. A Maldív-szigetek 99%-a víz. Így ezek az emberek előbb tanulnak meg úszni és hajózni, mint járni. A halászok gyerekei a hajón nőnek fel, ez a legnépszerűbb foglalkozás arra. A dhonikat pedig ügyenes irányítják a lábukkal! Az a zöld rúd ugyanis a kormánylapát meghosszabítása. Se csiga, se rudazat direkt kormányzás van és kész. De úgy áll melléd a merülés után, hogy csak a létrára kell tenni a kezed. Természetesen hullámzástól és áramlástól függetlenül.
Megtekintve: 2188
Fisherman Bar
A halászok bárja a szigeten. Persze helyi halász sosem ivott még itt egy pohár vizet sem, bezzeg a sok vendég esténként itt is múlatja az időt, disco-val, búvár videoval stb...
Megtekintve: 1851
Ponyva maldív módra
Ugye minden partról merülőnek ismerős a ponyva, amit a merülés előtt öltözőnek és szerelőhelynek használ. Na itt ilyen a ponyva funkciójú kis házióka. Seprű és kis doboz a szemüvegeknek, ez mind része a helyi luxusnak. :)
Megtekintve: 1916
Makléra raj
Rég álmondtam már egy ekkor rajról. Tavaly Balin is beültem egy makléra raj közepébe. Az itteni halak szép nagyok voltak kb 30 cm-es példányok. Nagy kéménybe rendeződve várták a house reef-en behuppanó búvárt. Szabályszerűen érdeklődtek minden új búvár iránt. Ha elég türelmes volt a búvár szépen körbevették. Befogadták ezt a szép nagy halat vagy mit.
Megtekintve: 2120
Kontraszt
Érdekessége volt ennek a makléra rajnak, hogy nem csak maklérák alkották. Jó pár ilyen fekete halacska is elvegyült a tömegben. Talán azt hiszik, hogy nem látszanak a sok csillogó hal között?
Megtekintve: 2033
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4 5 6

Merülőhelyek

Maaya Thila

Maldives

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Suunto adatkábel

Ár: 6.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés