Printed: 2021. november 27.
URL: https://www.divecenter.hu/merulohely/584
El Eden V. Ponderosa
Playa del Carmen, Mexikó (Karib térség)
sziklás, hasadékos, kelp erdős, édesvizi
15-30 m. mélyen barlang
parti merüléssziklás, hasadékos élőhely kelp erdős élőhely édesvizi élővilágüreg vagy barlang
1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 25m felett
Merülőhely térképe

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum nem szükséges. Pénznem a mexikói peso. Az ideális utazási időpontot a pontos úticél ismeretében lehet eldönteni, de a Karib-tengernél tekintettel kell lenni a nyári-őszi hurrikánszezonra.
Dekompressziós kamrák: Cozumel, Playa Del Carmen, Cancun, Cabo San Lucas, Merida, Mexikóváros. Vészhelyzeti telefonszám 060 vagy 065.


» Mexikó részletesen
2008-02-28 (jasy) Értékelés: könnyű körülmények érdekes
Max mélység: 15 m , Vízhő: 25 °C , Látótáv: 25m felett
Január-februárban több alkalommal is volt szerencsém merülni itt. Ez az egyik legközelebbi merülőhely Playa del Carmenhez és a palacktöltő telephez. A merülés egy kis tóból kezdődik. Ennek az érdekessége, hogy aránylag gazdag növényzet van benne, sok kis hallal (Cenote Molly, Meican Molly, Catfish) és a bejárat közelében -az egyik alkalommal- nagyon sok Cenote Shrimp névre hallgató fürge jószággal. Ezen a merülőhelyen kevés a cseppkő, de nagyon szépek a sziklaképződmények, komoly terek vannak. Itt is van édes-sós víz keveredés. Érdemes megpróbálni, ahol van hozzá hely -itt van-, hogy ha nem libasorba haladunk, ha kimegyünk az előttünk haladó "sodorvonalából", akkor tisztán lehet látni, kevésbbé zavar az opálos keveredés. Jól láthatóan elválik a két réteg, ha alá mész és fel nézel olyan, mintha egy nagyon finom, áttetsző selyemlepel alatt merülnél. Napsütéses időben, totál "lézersó".
El Eden v. Ponderosa Élővilág! Fények

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny