»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 . . . 390
 4697. Bunny 2008 jún 12. 15:08  
Nehéz szakma a filmezés, és nyilván legtöbb embernek gőze nem volt arról, hogy a roncs konkrétan melyik. Szóval én csak a saját érzésem írtam le a filmmel kapcsolatban, nyilván az is egy nézőpont amit írtatok, és annak megfelel.
 4696. nme 2008 jún 12. 15:04  
Bocs, most látom, Te is kb. ugyanazt írtad, ha előbb nézem, csöndben is maradok :)
 4695. nme 2008 jún 12. 15:00  
Akkor megpróbálok egy kicsit világosítani a helyzeten.
A Hajósors, ahogy a címe is mutatja egy hajóroncs története, múltja, jelene és lehet hogy a jövője. Ez nem az Umbria igaz története, tehát emiatt nem látta Bunny az elsüllyedt tengeralattjárót és a robbanást :) (v. annak helyét )
Nem dokumentumfilm, hanem egy kitalált történet egy háborúban elsüllyesztett hajóról. A vége pedig inkább egy jóslat, ami a rakománya alapján akár a sorsa is lehetne a jövőben. Na ezért az időzített bombára utaló ketyegő óra és a nagy feketeségben a robbanás.
Készítés közben nagyon sokat fikáztam a filmet, de szerintem a végső változat már pont arról szól, aminek indult, egy képzeletbeli hajó sorsáról, ahogy arra a címe is utal.
Lehet elfogult vagyok (csak nem biztos, hogy pozitív irányba) és úgy könnyű, hogy végigkísértem az alkotást, de nekem pont ennyit mond, sem többet sem kevesebbet. Ha másnak nem ez jött le belőle, mégsem sikerült elég jól megvalósítani az elképzelést az alkotónak :(
 4694. Bunny 2008 jún 12. 14:55  
Nagyon helyes, szvsz nem is kell. Egy jó filmnek nem kell cégér :) De komolyra fordítva én mindig kissé egomán túlzásnak gondoltam, amikor a film végén hosszasan pereg ugyanaz a név mindenhez kiírva. Rendezte, fényképezte, hangmérnök, szinkron, producer, főszereplő, kameraman :) és mindegyik után ott ugyanaz a név. Szvsz bőven elég a végén egy rövid 3mp snitt, egy (esetleg több név, ha tényleg többen voltak benne) meg egy dátum. Csók.
 4693. Garfield33 2008 jún 12. 14:47  
Én már nem is mertem feltenni a szöveget, mert akkor már 4 és fél perc lett volna.
De köszönöm feleségemnek az ötleteket és a narrációt, azarabdémonnak a filmet, a postás Aladárnak, hogy elküldte, ElChenek a zenét, valamint Jamesnek és Stevennek a bíztató vállveregetéseket.
 4692. Garfield33 2008 jún 12. 14:45  
A tököm akart tudományos vagy ismeretetterjesztő filmet csinálni  :-)
Én mesélni akartam a nézőnek arról, milyen érdekes dolgot láttunk ott és akkor. Lehet, hogy elég lett volna csak a film, vagy csak a szöveg, zene nélkül, de azért remélem, így is szórakoztató - ami egy film elsődleges feladata szerintem.

A roncsos pedig tényleg egy mese. Egy hajóról, ami valaha elsüllyedt egy háborúban, fedélzetén hadianyaggal, aztán most nyugodtan és békésen pihen a tengerben, merülik a búvárok, de egyszer talán - neadjisten - az a sok bomba még szólhat egyet.
Ezért is nem az a címe, hogy "Umbria", hanem "Hajósors".
 4691. Jules 2008 jún 12. 14:39  
Jó, hogy van narráció, csak sok. Én csak a fordítás miatt feliratoztam.

Arány: a film eleje és vége a teljes filmből van, csak közötte a hosszabban ugye van még vagy +6 perc (összesen 10 a hosszabb változat). A szöveget a végén nem ér beleszámítani :-D
 4690. Bunny 2008 jún 12. 14:05  
LEhet feliratozni kellett volna Stefiéknél is, mint nálad, és oda csak tudományos vagy ismeretterjesztő szöveget?
 4689. Bunny 2008 jún 12. 14:03  
Na vélemények én is.

A sötétségből a fénybe: Nekem eddigi Jules anyagokból még ez tetszik leginkább, látványosan koncepció van benne, meg minden, mintha egy discovery vagy spektrum betét rövidfilmet látna az ember. Jó kép anyag, megfelelő hanggal, nem dicsérem tovább, mert frankó. Kissé zavar a sok sallang viszont, a 4-ből 1.5 perc gyakorlatilag a fel és levezetés. Aránytalannak tartom.

Pillanatnyi zavartalanság: Végre egy hallgatható zene az alkotótól :) Ismerve a hátteret azt mondom kihozta amit lehetett dologból, nyilván több merülésből több lett volna. Kevéssé koreografált, komponált dolog mint a többség, de semmiképp nem esetleges, a tudatos vágás azért megvan nála is, és hát a téma azért elég jó. Végén kicsit már hosszúnak éreztem ettől függetlenül.

A csodálatos mandarin: Úgy látszik a legendás Taka2 követőkért kiáltott, és narrációs sikerét garf is megirigyelte :) Érdekes témaválasztás, jól felépített film, van eleje, közepe, vége, csúcspont (szó szerint is :D) mint egy tollbamondás dolgozat (jó értelemben mondom). Jól elkapott snittek, de ez sajnos Garf-nál természetes, fene a bundáját. A zene és a narráció együtt bennem kicsit olyan retrós érzést keltett, mintha valami 80-as évekbeli filmet néznék, Ötvös Csöpit azért hiányoltam a végén. (Évi, mindenképp le a kalappal, hogy bevállaltad!!!!)

Időfaktor: Megint egy dézsányi Wu sampon, csak ezt inkább a deltába tudnám elképzelni, nyilván ez köszönhető a narrátor hangjának, lehet valami ismerős szinkronszinész (meg a zene is tipikusan onnan ismerős)? Egyébként tetszik a megoldás, bár azért ezek a cuccok még nem tökéletesek (borzalmas hangsúlyozás), de elsőre engem is megtévesztett. Szóval a film frankó tudományos anyag, szépen megtervezve, érdekes újításokkal. Kicsit zavart, hogy nem elsősorban víz alatti, de nyilván hozott anyagnak ez a hátránya, de mindenképp tetszik a formabontó ötlet a megvalósításra, és arra hogy lehet kevés víz alatti anyagból összerakni valamit, ami mégis kerek.

Hajósors: érdekes koncepció keverni a mozifilmmel, ötletes. Engem kissé zavar, hogy az adott roncsnál nem volt sem tengeralattjáró sem robbanás (ha lett volna, asszem az Umbriáról mondták, hogy nagyjából egész Port Sudan-t eltörölte volna), tehát nem nagyon odaillő a betét. A képek szokás szerint szépek, kimondottan tetszett a fényjáték illetve az oda átváltó snitt és zenei váltás. Zene amúgy is tetszik, nem az az erőltetett háttérzene, végre leszokott Mike Oldfield-ről Stefi.
 4688. elche 2008 jún 12. 14:02  
Fontos megjegyeznem, a narráció tényét abszolút nem kérdőjeleztem meg, helye van itt, ez nyilvánvaló. Mellesleg szerintem nagyon vicces lett volna a te hangoddal, próbáltam volna kicsikarni belőled egy ilyen verziót, de úgy látom, ez most nem fog összejönni.:) A többi meg szemlélet dolga, én így láttam.:)
 4687. Jules 2008 jún 12. 14:00  
A szöveg mennyisége, az a túl sok. Ha megnézed pl. a Kék mélység című filmet, abban a másfól óra alatt nem hangzik el annyi szöveg, mint nálad 4 perc alatt. Szóval kevesebb szöveg kéne szerintem. Főleg, hogy a szöveg inkább poetikus, nem pedig tudományos.
 4686. Garfield33 2008 jún 12. 13:56  
Az asszony belenézett pár mandarinos filmbe, ami az mienk mellett (mint azonos téma), megjelenik.
Ölég szarok, mit nem mondjak.
 4685. Garfield33 2008 jún 12. 13:55  
A mandarin. Már ott a víz alatt, mikor vettem fel a felúszásokat, már akkor a Wágner jutott eszembe. (Lehet, épp alötte hallottam valamikor a rádióban, vagy máshol). Narráció nélkül meg jónéhány infóval szegényebbek lennének a nézők. Hogy a három együtt sok lenne? Lehet, de szerintem nem.

Te nem hallottad az első verziót az én hangommal. Azt közkinccsé tenni nem lett volna ildomos. Praktikus sem lett volna, hetekig azt hallgathatnám, hogyan cikiznek vele. Szóval te csak ne ajánlgass nekem ilyet, tessék szépen az úrnak a saját farkával verni a csalánt. Miért nem mondtad te a szöeveget a sajátodban???

Ja, és nem szertném, ha a narrátotromat cikiznéd, mert egyrészt nagyon jó, másrészt a zasszony, harmadrészt, meg ha jöttök, leszedi a glazúrt a képedről.
 4684. elche 2008 jún 12. 13:32  
Megjegyzem, kritizálni azért lehet, mert a mérce sem a tipikus youtube-os, 32 másodperces digifényképezőgéppel felvett egy snittes "film" volt. A narrációval az ember magasra teszi a lécet, de hát valamikor ezt is meg kell próbálni.:)
 4683. Garfield33 2008 jún 12. 13:27  
Szerintem szidd az ElChét meg a Julest.
Engem dícsérni kell, meg esetleg a hasamat simogatni, hogy jobban emésszem az ebédet.
 4682. elche 2008 jún 12. 13:17  
Ha túl agresszívnek ítéli a hozzászólásodat a moderátor, majd kitörli.:)
 4681. Bunny 2008 jún 12. 13:16  
Ó, ha nem sértődik akkor szidhatom én is, vagy csak videósnak szabad? :D
 4680. Garfield33 2008 jún 12. 12:58  
Nem sértődik.

A Hajósorsban a bevezető volt a legnehezebb meló. Mire a 200 perces rendezői változatból (köszönet azarabdémonnak a kölcsönzésért) kivágtam azt a 35 mp-et, aláraktam teljesen idegen hangokat és zörejeket, arra nagyon sok idő ment rá. Több, mint a filmre  :-)
(Valaki megkérdezte, hogy ez a hajó tényleg az a ahajó, ami elsüllyedt az elején - mondtam, hogy nem, az egy FILM volt, és hogy őszinte legyek, ami ott súllyed, az izagából egy tengeralattjáró)
Abban nem adok igazat, hogy jó felvételek vannak a filmben. Sajna, soxor nem azok. Zaccos volt a víz, és sötét a hajó. A végén pedig a robbanóanyagra akartam kihegyezni az egészet - ha már háborúsan indul - és már megvolt a film jó része, akkor keztem el összeszedni azokat a felvételeket, amiken a bombák voltak - és szomorúan tapasztaltam, hogy a snittek jó része azon a merülésen a sötét raktárban "fordítva" készült (ami azt jelenti, akkor állítottam meg a felvételt, amikor indítani akartam, és fordítva - gondolom már mással is esett meg ez). Így aztán alig lett bombás anyag. Kellett hát találnom valami befejezést, ez lett. A végén először csend volt nekem is. Lehet, hogy igazad van, azt kellett volna hagyni. Dehát mit tegyek, így csináltam meg, az én kölyköm...
Esetleg azon elgondolkodom, hogyha összejön pár ötlet, aszerint majd újravágom a filmet (pl a végét), aztán meg lehet nézni, úgy jobb lett-e.
 4679. elche 2008 jún 12. 12:24  
Garfield akár megsértődik, akár nem, most én egy pici hiányérzettel néztem a két filmet. Az mindenképpen dícsérendő, hogy még egy tengeralattjárós küldetéshez is csatlakozott, pár felvétel erejéig.:) A Hajósorsban megint van néhány remek felvétel, az egész számomra jól összeáll a háborús képektől a víz alattiakig, egyszerűen csak a végét nem értem. Konkrétan a robbanást. Ha már erre az "időzített bomba" effektusra lett kihegyezve, szerintem én egyszerűen csak a ketyegés felhangosítása után pár másodpercet csendet hagytam volna, de egyébként is kicsit váratlanul ért ez a lezárás, számomra a zene olyan "diadalmas" hangulatú, ezeket szokták a "roncsot benépesíti az élővilág" típusú filmekhez választani. És itt meg teljesen más a végkifejlet. Pedig hát mint ahogy mondtam, a képeket szokás szerint szeretem, és nyilván van, aki ezt a szó szoros értelmében bombasztikus lezárást szereti, én sajnáltam az utolsó 15 másodpercet.

A csodálatos mandarin szép kerek kis darab, és megint jó képekkel, ezen nem nagyon lepődök meg, örülök neki. A Wagner viszont... Oly erős zene, és picit elkoptatott is, nekem ez valamelyest "széttolja" a filmet. Van ebben a filmben három réteg, és mind aránylag hangsúlyos, a jó képanyag, az erős zene és a sokat beszélő narrátor. Egyszerűen ezek egységét nem éreztem igazán. Ha már ilyen szélsőségesebb, erősebb zenét választottál, talán jobb lett volna valamilyen szempontból egyedibb narráció- igen, barátom, te magad szerintem jobb lettél volna. A saját filmemnél is írtam, tudom, kínlódás a narráció megoldása a mi eszközeinkkel. De amikor van egy jó képanyagod és hozzá kapcsolódóan jó sztorid, és mellé teszed a Valkűröket, akkor valahol a szöveges résznek is ehhez kellett volna felnőnie. Ez alapvetően nem a narrátorod hibája, hiszen azért hallom, hogy ő igyekszik. De itt nekem van némi hiányérzetem. Más kérdés, hogy ez az a film, amit egyébként zene vagy hangsáv cserével (mert én zene helyett a zörejszinkront is el tudnám képzelni, hiszen a képek jó, a történések elmondva érdekesek, nem kell semmiféle mankó) bármikor, bárhol be lehetne mutatni, és ezért mindenképpen jár a gratuláció.

Tudom, bebuktam pár sört, de hát kritizálni vagyunk itt, vagy nem?:)
 4678. Garfield33 2008 jún 12. 12:17  
Igazad van, ha már nincs DD-nk videjóhoz, akkor jöjjenek csak a vélemények egymás kötött (meg persze másoktól is), abból tanul az ember.

Csak aztán szépeket mondjanak!   :-)
 4677. elche 2008 jún 12. 12:09  
Jules filmje nekem úgy tetszik, ahogy van, jó arányérzékkel, jó stílusban van az egész, és hiába nincsenek benne nagy manírok, abszolút bejön. Nem akarok semmi okoskodást mondani rá, tetszik és kész. Hanyt nem ismertem, de ez a szinte vegyes roncs és portré film így együtt mutatott nekem egy embert is és egy roncsot is, szóval ez az egész nagyon jó szerintem. (A képanyag a szokásos módon remek, ezt azért hadd tegyem hozzá.)
 4676. elche 2008 jún 12. 12:06  
Na szerintem én itt kerítek sort kis filmelemzésre. A sajátjaimmal kezdem, az egyszerűbb.

A Pillanatnyi zavartalanság egy előre eltervezett dolog volt. Amikor szóba került Taba, és láttam, hogy van ilyen merülési lehetőség, akkor már tudtam, hogy delfinnel szeretnék merülni, és filmezni fogok, és ebből fogok portrét csinálni. Gyakorlatilag minimálisan nyúltam a dolgokhoz, még a képek is szinte teljesen sorrendben jönnek egymás után (tényleg úgy nyitottunk, hogy másfél méteres vízben jött a delfin...), nincs benne semmi különösebb trükk vagy hasonló. Nem tartom igazán különleges vagy érdekes filmnek, hacsak azért nem, mert olyan találkozást rögzít, amire sokan vágynak. Lehetett volna jobb a kamerázás, nem tagadom, és talán vághattam volna máshogy, szóval kicsit sem tartom hibátlannak. Aki számára ez a delfinezés érdekes, az nyilván jobban fogja szeretni a filmet, aki nem, nem... (És ráadásul én szeretem ezt a fajta zenét, talán bossa nova, ez egyéni ízlésficam.)

Az Időfaktor esetében nyilván azzal kellett szembenézzek, hogy nincs más roncsos anyagom, mint ez a roncsmaradványként értelmezhető pár amforás kép. A film érdekessége, hogy az első kockától az utolsóig Krétán készült, ott van ez az autóroncs-temető is, onnan vannak a tengerparti felvételek is, a búvárok, minden. Amikor az autókról forgattam, még nem tudtam, bármire használom-e azokat a képeket majd egyszer. Aztán az amforás képeket nézegetve eszembe jutottak a hírek az ellopott értékes töredékekről, és összekapcsoltam azzal, hogy vajon mi a különbség azok közt a maradványok közt, amiknek az elviteléért jár büntetés, meg azok közt, amiknek az otthagyásáért. Hát, nagyjából erre szerettem volna felfűzni a filmecskét. A narrátorral sokat őrlődtem. Ehhez az én felfogásomban egy "hivatalosabb", iskolázott hang illett volna, ilyen pedig nem volt "kéznél". Egy ideig a feliratok is eszembe jutottak. Végül beugrott, hogy már a C64-en is volt beszédszintetizátor, és arra gondoltam, hátha 25 év alatt fejlődött annyit a technika, hogy a géphang már egész jó. Na szóval fokszy teljesen ráhibázott, ez géphang, ezért nincs normális hanglejtése, ezért nincs benne semmi érzelem, és a technikai okok miatt lett néhol kicsit torz, elnézést érte, így tudtam megoldani. A filmben nagyon sajnálom, hogy nincsenek izgalmasabb képeim az amforákról, másrészt viszont magával az alapötlettel ma sem vagyok elégedetlen. Amikor korai nyers verziót mutattam neki, Jules élt egy javaslattal az átmenteket illetően, amit végülis egy kicsit módosítva oldottam meg, az osztott képekkel. Nem tagadom, OG-Lee filmje is hatással volt rám az ügyes effektezésével, és némi variálás után választottam ezt a megoldást. Erre megint csak azt tudom mondani, hogy biztos van, akinek ez így nem tetszik, képeim adottságához és a szöveghez én ezt odaillőnek érzem. Végülis nekem magamnak is talán az a legnagyobb bajom a filmmel, hogy kicsit száraz, de nem lehet mindig erős poénokkal élni, főleg nem, ha nem is indokolt. (Ja, Dupla barátunk szövegre vágásait se hagyjam ki a rám hatással levő tényezők közül.)

Folytatásban a konkurrencia.:)
 4675. Jules 2008 jún 12. 11:51  
Most hogy végül láttam én is, ne félj, megmondom :-D Csak hát egy hosszú eposzhoz idő kell.
 4674. Garfield33 2008 jún 12. 11:40  
Különben azt kell, hogy mondjam, komolyan örülök a véleményednek.
Te voltál az egyik, aki biztos megmondja, ha nem tecc. A másik meg is mondta (a roncsosról)  :-)
 4673. Garfield33 2008 jún 11. 20:33  
Még magamat sem írtam ki.
Írtam volna stáblistát, büszke vagyok ránk, csak már így is feszegettem az időkorlátot.
Majd mikor a NatGeon nyomják, már rajta lesz...
 4672. Garfield33 2008 jún 11. 20:32  
Semmit. Csak jó ízlése van.
 4671. Edka 2008 jún 11. 18:51  
Atyagatya! Mit fizetött neköd??? Csak úgy bele a képibe jól mögmonttad neki, hogy teccött? Brrrr...
 4670. Jules 2008 jún 11. 18:19  
Hrrr...
 4669. DUPLA 2008 jún 11. 18:14  
Apukám, ez nagon rendben van, megérte, hogy olyan türelemmel tanítgassalak! Egyik jobb, mint a másik, másfelől nézve az egyik szarabb mint a másik. A gyümölcs turmixos soft-pornó nagyon jó! Tőled szokatlanul ötletes, humoros, érdekes, szóval nem is értem miért nem írtad ki a társszerzőt is:-)
Amúgy gratula, mestermunka.
 4668. Garfield33 2008 jún 11. 16:11  
Vazsban ölögem van. Elegöm az csak felétek játszik...
 4667. Edka 2008 jún 11. 16:05  
jaaaj, ne, helyesen: elegöm van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na azér'
 4666. Jules 2008 jún 11. 10:52  
Nem is tudom, én egyszerre csak egy videót szoktam nézni... Bár lehet, hogy tapasztalt főszerkesztőknek ez megy szimultán is... :-D
 4665. elche 2008 jún 11. 10:44  
Egyébként nem csak a videósokat szorítja az idő, lassacskán a havi forduló képküldése is lezárul...
 4664. elche 2008 jún 11. 10:38  
Türelem rózsát... meg videókat terem. Most még meg kell csinálni hozzá a kis szavazólapot is, kipróbáljuk, aztán ha minden rendben (és nem vacakol a gépe senkinek se, ugye, Garf?), akkor jön a nagy összeállítás. Egyenként is lehet nézni a filmeket, egyben viszont szerintem érdekesebb.
 4663. OG-Lee 2008 jún 11. 10:34  
:))))

Bocsánat, gyerekkoromban is tesómmal mindíg kikutattuk a karácsonyi ajándékokat. Mire megkaptuk őket, már szanaszét játszottuk magunkat vele :))) Mégis meg kellett lepődni.

Várom a nagyobb felbontású verzió linkjét. Mail-emet tudod úgyis.
 4662. Jules 2008 jún 11. 10:22  
hehe... Addig is keresem a tubuson. Már találtam egypár Stefi-s videót, de nem akartalak égetni azzal, hogy ide is belinkelem :-DDDD

Bunny: újabban én rejtem a gyerekek elől - de úgy látom még még az élet másik, unalmasabb felén vagy :-)


VIDEÓT akarok nézni - MOST!
 4661. Garfield33 2008 jún 11. 10:11  
Majd hónap felteszik a cikkben.
Addig top secret.

Főleg a riválisoknak. Mondjuk ElChe-nek elküldtem a linket, tahát valószínüleg látta - bár ha van benne böcsület, akkor nem.
 4660. Bunny 2008 jún 11. 10:09  
Ejnye gyerekek, hát ti karácsonykor is megnézitek előre az ajándékokat?! Nem szép dolog előre kiváncsiskodni, így oda a meglepetés öröme.
 4659. Jules 2008 jún 11. 10:07  
Tedd már fel ide, cicus... Ne hagyj ki a buliból!
 4658. Garfield33 2008 jún 11. 10:03  
Piszok tróger! De ha már láttad, elküldöm a saját linkjét mailben: ott még élvezhető is a felbontás.
 4657. OG-Lee 2008 jún 11. 09:43  
Youtube tud keresni mindenféle macska és állatnevekre is :)))
 4656. Bunny 2008 jún 11. 09:34  
Rátapintottál a lényegre :) Én rém hálás vagyok Bill-nek.
 4655. Garfield33 2008 jún 11. 09:28  
Azért megnézném a T. ügyfeleket, amint rohannak mac-et venni óccsó pízért...
Meg aztán, ha hibátlan lenne mindig a rendszerük, akkor minek tartanának (el) engem?
 4654. Garfield33 2008 jún 11. 09:26  
Az rendben, de honnan tudod, hogy hol van?
 4653. Zook 2008 jún 11. 09:18  
áá, a mac sem annyira megbizhato...mutkor 12 nap folyamatos uzem utan belassult a laptopom, restartolni kellett... 
csak a macera :D
 4652. OG-Lee 2008 jún 11. 09:03  
Bár én is PC-n vagdalok, de sajnos a MAC javára kell írnom, hogy brutálisan jó effektek és feliratok vannak alapból az egyik neves MAC-es vágószoftverben.
 4651. Jules 2008 jún 11. 08:55  
Meglátják, hogy nem feltétlenül szívás egy számítógép, és ők is áttérnek...
 4650. OG-Lee 2008 jún 11. 08:37  
Hogy hol van :)))) Baromi jó mind a 2
 4649. Bunny 2008 jún 11. 08:25  
Egyszerű, átálsz mac-re, és rögtön nem lesznek ügyfeleid :D
 4648. Garfield33 2008 jún 11. 08:21  
Na nem mintha te nem kínlódtál volna a youtube-ra való konvertálással.

És mit segít a mac abban, hogy ne legyen ennyi melóm az ügyfelekkel?    :-)
Első   1 . . . 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tuna farm

Malta

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merülésnyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés