»» ««
VERDELL hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
856. VERDELL Ugrás 2008 sze 21. 17:50  
Én úgy gondolom mindenki vegyen olyan mellényt amit már korábban esetleg használt és bejött neki.
Ha valaki kezdő, első 10-20 merülés alkalmával béreljen, aztán vegyen bármit is.
A wing tényleg sok súlyt eredményez repülőn, (meg a check-in pultnál), meg amikor felveszed a hátadra. Amúgy nagyon kényelmes.
Sokszor mikor zodiac-ból merülök és ki kell venni a készüléket a vízből a zodiba, kidülled a  szeme annak aki megemeli az enyémet, és szitkozódik miért ez a nagy súly meg a hosszútömlő... meg hol a francban van az ólomövem...?
Volt amikor azt mondták addig fogják a cuccot, amíg kimászok a zodiba és én emeljem ki:-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1492. VERDELL Ugrás 2008 sze 19. 13:13  
Az ólomövén asszem 11 vagy 12 kiló volt, a jacket-ben semmi súly! És nagyon kevés merülése volt akkor....
1490. VERDELL Ugrás 2008 sze 19. 13:10  
Sajnos olyan gyorsan történt az eset hogy nem volt időm semmire a víz alatt, főleg arra nem hogy az okát keressem mi történt vele és a jacketével a víz alatt. Egymással szemben állva összekapaszkodva fejjel felfelé menthetetlenül  emelkedtünk és én azzal voltam elfoglalva hogy az oktopuszom a szájában maradjon mert kapálózott vadul és kétszer ki is verte a saját szájából. Mindössz 10-15 másodperc alatt felértünk.  Azért felfelé menet felnéztem  az utólsó 2 méteren hogy mekkora sziklának fogunk ütközni a fejünk felett , de szerncsére ez nem történt meg.
Utólag azt mondta nagyon megijedt amikor egy picit ráfújt a jacketre és az mint a lufi felfújódott teljesen, elkezdte emelni, majd gyors kézzel lábbal való úszással odaért hozzám. (kb 1 méterre volt mögöttem)
1476. VERDELL Ugrás 2008 sze 19. 11:29  
Sziasztok!

Lenne nekem is egy kis történetem ami egy-két éve történt meg a "buddy-mal."
Helyszín: Vörös-tenger, mélydéli szafari, Cave Reef (barlangos zátony...)
Beugrottunk a safarihajóról kb 20-an egyszerre, elől arab giude, középen még egy, leghátul magyar vezető. Én a társammal utolsó előtti. 5 -10 méter körüli mélységben úszunk befelé libasorban a zátony közepe felé már kb 15 perce, átbújtunk néhány kisseb- nagyobb hasadékon, nyílásom, majd bejutottunk a zátony belső részébe. Ezen a részen nincs felettünk semmiféle szikla vagy korall, a mélység 11 méter alattunk síma fehér homok. Egyszer csak valaki megragad hátulról elkapja a lában (a társam) majd a hevedert a vállamon és látom hogy nincs a szájában reduktor. Gyorsan nyúlok az oktopuszomért és tömöm a szájába, mert ő nem csinál semmit csak kapálódzik, körülöttünk minden felé buborékfelhő.  Közben valamiért borzalmas gyorsan emelkedni kezdünk fölfelé 11 méterről. Már nyúlok is a saját  inflátorom után hogy eresszek a wingből de késő már fel is értük a felszínre.  
Ott a társam zihálva veszi a levegőt, de jól van és látszik rajta nagyon megijedt. (mint ahogy én is) Valami dudáló hangot hallok a mellényéből, és elsőre nem értem mi van, majd látom hogy neki beragadt az inflátorszelepe, és állandóan fullra fújja a jó öreg kopott Mo.-ról kölcsönzött dzseki-jét. Aztán elmondja hogy a nagy sietségben felfelé jövet (amit nem láttam) eldobta az ólomövét is.
11 méterről asszem kb 10-15 másodperc alatt felértünk a felszínre, legalábbis a Vyper így jelezte. Ahogy visszanéztem a logbook-ban egyik mintavételezési pillanatban 11 méteren vagyunk aztán már 0-n.( ha jól tudom 20 másodpercenként mintavételez a vyper)

Én meg utólag hálát adtam Allah-nak hogy ez nem egy barlangban vagy hasadékban történt (amire volt esély elég nagy egy ilyen helyen) ahol nagy valószínűséggel lekoccoltuk volna a felettünk lévő sziklát, vagy korallt.

VERDELL


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés