»» ««
Gaba68 hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9604. Gaba68 Ugrás 2008 okt 03. 20:45  
Divefoto!
Azért van némi különbség... én nagyon kezdô búvár vagyok, de egyáltalán nem akarok olyat csinálni amihez nem értek... a lapkiadáshoz, szerkesztôségi munkához, és minden ehhez kapcsolódó folyamathoz viszont nagyon is! (tényleg nem szeretnék szerénytelennek tûnni, de így van!) Ami ennek a dolognak a szakmai része ahhoz pedig (pl itt, ezen a fórumon) keresek társakat. A józan ész nagyon fontos, de új dolgokba azért csak szívvel-lélekkel érdemes belevágni, nem? :-)
Köszönöm, hogy számíthatok rád (rátok) a dolog tartalmi részében, ezzel a lehetôséggel élni is fogok. Most még a piszkos anyagiaknál tartok, ki kell találni azokat a lapparamétereket, azokat a hirdetési tarifákat, amikkel stabilan el lehetne indítani ezt az egészet... 1-2 hét múlva remélem többet tudok...

Továbbra is várom minden olyan "sporttárs" jelentkezését, (akár a privát mailemen) akik SZÍVesen részt vennének ebben a munkában! :-)

9589. Gaba68 Ugrás 2008 okt 03. 12:42  
Azért ez a (két) hír felpörgette az agyam! Köszi a remélhetôleg hasznosinfot! :-)
9585. Gaba68 Ugrás 2008 okt 03. 12:32  
Látod Vanek! ezek szerint a SeaWatch már kipróbálta az elképzelésedet, és nem jött be Neki! :-)
9582. Gaba68 Ugrás 2008 okt 03. 12:26  
Jó hogy nem Téged kell meggyôznöm, hogy hirdess a lapomban! :-)
Ha ez egy általános vélekedés lesz, szomorú leszek!
9580. Gaba68 Ugrás 2008 okt 03. 12:10  
teljesen igazad van!
Csak a legutolsó gondolatodhoz... megcsinálni egy saját anyagot, legyártatni és szétküldeni... aztán a szórólapok szomorú sorsára jutni... nos ez sem olcsó mulatság! Sztem drágább mint egy lapban megjelenni. Tény viszont, hogy konkurens hirdetések nélkül kerülhetünk a kukába! :-)
9577. Gaba68 Ugrás 2008 okt 03. 11:54  
T. Vanek!

Köszi jókívánságaid és kétségeidet! Ez utóbbit megszívlelem, és (bár nem nagyon hagyom magam) de ha túl sok minden az elképzelésem ellen szólna, még lebeszélhetô is vok! :-)

Amit az online-média elônyeirôl írsz, azzal még akár egyet is érthetek... de mégis kicsit vitatkoznék! :-)
Én napi átlagban 6-8 órát töltök számítógép elôtt, a számomra fontos információk többségét onnan szerzem be, de pl. National Geografic-et a fotelban szeretem... vagy (bocs) pl. a slozin! :-) Szóval errôl ua. a véleményem mint amit korábban a "van már ilyen lap" kapcsán írtam: a választás lehetôsége mindig jó... a konkurencia jó... a különféle médiák mind-mind jó... és nem zárják ki egymást. Szóval, ha én hirdetô lennék, én biza megpróbálnék mindenhol jelen lenni, ahol a célcsoportom ott van - nappaliban, slozin, gép elôtt, stb...:-) Na persze a magyar valóság ezt sokszor megnehezíti... de azért még bízom benne!

Üdv: g
9575. Gaba68 Ugrás 2008 okt 03. 11:40  
Lesz alkalom, hamarosan! :-)
Köszönöm a jelentkezésedet... 1-2 hét múlva tisztán látok a dolgok anyagi részével kapcsolatban, és azonnal jelentkezni fogok... az albumod naon állat! Szeretnék ilyen képeket csinálni egyszer! :-)
9574. Gaba68 Ugrás 2008 okt 03. 11:36  
T Bunny!

Köszönöm ElChe-hez fûzött kiegészítéseidet!
Elsô aggodalmad, az újságkészítésre vonatkozóan: 15 éve dolgozom reklámgrafikusként, ebbôl 10-et különféle reklámcégeknél, ahol mindennapos feladatok közé tartozott különféle idôszakos kiadványok készítése is... a vége felé már inkább a dolgok kreatív meg operatív részével foglalkoztam, de azért megmaradt a napi rutin is! Az utóbbi 5 évben pedig a saját reklámcégemben teszem ugyanezt, 2 multi és számos kisebb cég ezirányú dolgait egyengetve. Szóval, hogy mindez mivel jár, azt hidd el tudom... :-)
Lopkodásról szó sincs, azért ebbôl illik kinôni! :-) Jelenleg 5-6 nevesebb külföldi kiadvánnyal levelezgetek, hogy milyen "kedvezô" licencdíjakért vehetnék át tôlük anyagokat... a magyar vonatkozású írásokhoz pedig (ahogy azt már írtam is) egy általánosan elismert stábot keresek... persze nem fôállásban, hanem amolyan félállás-félszerelem szinten. :-)

A Búvárinfo-s ötletedet (mármint a megvételét) köszi... bár nem pont erre gondolok :-), de az biztos, hogy felkeresem Ôket hamarosan! A konkurenciával pedig mindig jóban kell lenni - ebben teljesen egyetértünk! :-)

Munkátokhoz sok sikert! g
9571. Gaba68 Ugrás 2008 okt 03. 11:20  
T. Elche!

Szakmailag beleástam magam, (mármint kiadási, grafikai, nyomdai és marketing szempontból)... búvárszakmailag pedig a csapatépítés fázisában vok... keresem azokat az "arcokat" akik elismertek "búvárszakmailag" ua. nem hunyt ki még belôlük a "szerelem" sem!
Természetesen nem a "munkanélküli placcról" jövök, van más tevékenységem :-), ami teljesen azonos azzal amit ebben az újságban csinálnék (kiadói feladatok, design, grafikai layout, és az egész project managelése) és nem ebbôl szeretnék meggazdagodni sem... természetesen nem cél, hogy évek múlva is non-profit módon üzemeljen a dolog, de ha összehozható az indulási minimál anyagi, akkor sztem megéri a fáradozást, egy (anyagilag is) szebb jövô reményében. :-)

A lap tematikája kialakulóban van, de azért a váz kezd összeállni:
búvár hírek és újdonságok, tesztek, a világ 100 legjobb merülôhelye (afféle nyálcsorgató sorozat! :-), vezetô külföldi szaklapok publikációi, magyarországi búvárok élménybeszámolói, vízalatti fényképezés, roncsmerülés és technikai búvárkodás is. Igény esetén minden lapszámban közzétennénk a magyarországon oktató búvárszervezetek tanfolyami kínálatát (oktatóik elérhetôségét is!), illetve túraajánlatokról és last-minute merülési lehetôségekrôl is írnánk.

Mindez alaphangon (kezdésnek 3.000 példányban / 56 oldalon) finanszírozható, ha a lap 1/6-a PR jellegû írás (szponzorált), 1/6-a pedig hirdetés! Hát ezen dolgozom, és még reménykedem! :-)

PS: nem elhanyagolható "mellékhatás", hogy remek emberekkel ismerkedhetek meg, akik tettek, tesznek, vagy tenni fognak ezért a sportért! Ha csak ez maradna, nekem már akkor megérte! :-)
9559. Gaba68 Ugrás 2008 okt 02. 19:50  
Sztem ez egy olyan "highlander" gondolkozás itt magyarországon, hogy csak egy maradhat (vagy lehet)... meg hogy a konkurencia az rossz dolog... nézd meg a plazákat! Egy ismert "sporttársunk" aki egyébként üdvözölte az ötletet, mondta szkeptikusan, hogy amint az egyik forgalmazó beszáll, másik három fog elzárkózni, mondván, hogy ott nem hirdet ahol a másik! :-) Én azért hadd maradjak naiv, és reméljem, hogy kinôjük önmagunkat!

PS:Tetszenek a fotóid... kis kommenttel ebben a "gonosz" konkurens lapban közzétennéd ??? :-)
9552. Gaba68 Ugrás 2008 okt 02. 15:52  
Világos... az én ötletem mögött nem az én szakmai tudásom állna!!! :-) Sôt a "mögötte álló ember" is beszállhatna, nem?
Asszem beszélnem kell vele! :-)
9549. Gaba68 Ugrás 2008 okt 02. 15:42  
Üdv mindenkinek egy "újonctól"!

Ha megengeditek felvetnék egy gondolatot, "fikázásra", ízekre szedésre, és esetleges közös ötletelésre!
Szval. Régi álmom, hogy egyszer búvár lesz belôlem úgy tûnik végre megvalósul. Egy 5-10 év és remélem arról is beszámolhatok majd, hogy jó búvár lettem! :-)
Van viszont valami amiben már 10 éve is jó voltam, - ez itt a szerénytelenség helye - késôbb igyekszek majd visszavenni! :-) ez pedig a design, reklámgrafika és kiadványszerkesztés. Tudom ez már amolyan szakmai ártalom, de ahogy eldöntöttem, hogy elvégzek egy búvártanfolyamot, az elsô dolgom volt, hogy újságoshoz menjek... lássuk miféle búvárkiadványok vannak?
Találtam egyet (az egyetlent, amit nyilván mindannyian ismertek) és nagy kedvvel ugrottam rá! Azóta megvettem néhány régebbi számot is, és azt hiszem elô is fogom fizetni... de nem ez a lényeg. Ahogy olvasgattam a lapot az az ötletem támadt milyen lenne már összehozni egy amolyan "pestiestes" kisebb, ám sûrûbben megjelenô kiadványt, persze igényeset tartalmasat és természetesen ingyeneset!!! (minden búvár aki igényli havonta postán megkapná!) Nem hagyott nyugodni ez a hülye gondolat, elkezdtem számolgatni... búvárokkal, oktatókkal, potenciális hirdetôkkel beszélgetni... tematikát, lapdesign-t alkotni... szóval nagyon beleástam magam. Sok "hû de jó lenne" mellett számos szkeptikus véleményt is meghallgattam és arra jutottam legjobb, ha kirakom a kirakatba az ötletet...

Ha van köztetek aki szívesen részt venne egy ilyen "ôrült vállalkozásban" az kérem jelentkezzen!
Elôre is köszi minden pozitív és negatív hozzászólást!



Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

El Malahy

Egypt, Red Sea

5/9 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés