»» ««
raindrop hozzászólásai:

  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
4659. raindrop Ugrás 2012 máj 29. 11:09  
ez legalább egy díjazandó ötlet. persze jobb lett volna ha már előző nap tudjátok, h később indultok vissza.
4658. raindrop Ugrás 2012 máj 29. 11:01  
ott lehetett csak szavazni, ahol regisztrálva voltak. Aki nem volt a listán, nem szavazhatott. Ettől függetlenül rengeteg visszaélés volt, állítólag hirtelen megnőtt a szavazóképes lakosok száma, a szél az utcán fújt kitöltött szavazólapokat, katonák és rendőrök is szavaztak, pedig nekik nincs joguk, de gyártottak nekik új identitást......
És látva az eredményt, visszajön a régi rezsim, vagy MB lesz, aminek sem ők, sem mi nem túlságosan örülünk.
4649. raindrop Ugrás 2012 máj 25. 10:08  
kíváncsian várjuk az eredményeket. valahol láttam a szavazólapot, fényképekkel és óvodai jelekkel
Az a gáz, hogy a turistaszezon beindult és a felvilágosodottabbak (értsd turistabizniszből élők) épp a felkapott helyeken gályáznak vagy külföldön vannak és nem jutnak "haza" szavazni, mivel a választási rendszerük miatt csak ott szavazhatsz, ahol regisztrálva vagy....
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
33616. raindrop Ugrás 2012 máj 16. 12:53  
a 15 kg-ba beleférni: azért valljuk be őszintén csak nagy kompromisszumokkal lehetséges, de lehetséges. Egy olyan nyilatkozat tőlük, hogy ha búvárcucc is van a poggyászban és nem haladja meg a normál feladott 15 kg-t (anubisnál 20kg), az jó lenne az idénre is...
egyéb esetben a búvárcucc csak 2x50€ (ha  a repjegy vásárlásánál jelzed), ráadásul ilyenkor még vihetsz magaddal  egy normál 15kg-s poggyászt is, merthogy a sportcuccot külön kell csomagolni, hogy is nézne ki egy bicikli csomagtartójára/szörfdeszkára kötözött bőröndnyi ruha...
33614. raindrop Ugrás 2012 máj 16. 11:50  
azt, hogy a búvárfelszerelés miért extra sportfelszerelés és miért kerül azonos kategóriába a kerékpárral/síléccel/snowboarddal/golffal/horgászbottal, nem értem. Ezek mind különleges méretű felszerelések, különleges odafigyelést igényelnek (nem lehet összehajtogatni, elrejteni szem elől), a búvárcuccok meg elférnek egy sima bőröndben, vagy sporttáskában. A másik ami furcsa, ha egy golftáskát begyömöszölök egy táskába, azt már sportfelszerelésnek minősítik, még akkor is, ha nincs benne golfütő?
Mondjuk SpareAir alapból kizárva, az nem is szállítható repülésbiztonságilag - vagy csak a fedélzetre nem vihető fel? De vigyázni kell, mert parfüm és kölnivíz pl. a feladott csomagban sem szállítható....

A búvárújságíró szakosztály ugye szeretne írni és hivatalos állsáfoglalást kérni a légitársaságoktól, hiszen ez nagyobb tömegeket is érint?
Nagyon sebtiben összedobáltnak tűnik a szabályzat, telis-tele kiskapukkal és kapufákkal...
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
11007. raindrop Ugrás 2012 máj 14. 17:54  
Lehet. Nemrégiben kóstoltam is. Meglepően finom volt, elnevezesileg nem lehet palinka, csak parlat. Ja, aznap még a zellerparlatot is megizleltuk. Illatukrol fel lehetett ismerni mindkettot.
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
488. raindrop Ugrás 2012 már 19. 23:54  
remélem ide kijelentő mondatban is lehet írni ;-)
most láttam: limitált ideig ingyen letölthető (az egyébként 4€-s) MarineLife app iPhone-ra vagy iPadre, akár HD-ben is, képekkel, leírásokkal, kínaiul és angolul is. http://itunes.apple.com/app/id506568638
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
33156. raindrop Ugrás 2012 már 08. 08:34  
néhány napja ezt kicsit más megvilágításból lehetett olvasni a HEPCA hírlevelében, lehet valahol a kettő között van a valóság?

"Saudi Navy rescued Polish Kite Surfer!
On his attempt to cross the 200km wide Red Sea from El Gouna, Egypt to Duba, Saudi-Arabia the Polish kite surfer Janek Lisewski had to learn that he cannot (as he put it) “take the crown of the seas" and beat the force of nature.

After leaving El Gouna at 6.30am on the 2nd of March, the kite surfer safely checked in until reaching Ras Mohammed then, as far as we know, his signal was lost. At 6pm on the same day, almost 12 hours after he started, the first SOS call was received. Lisewski was in Saudi territorial waters, his conditions unknown.
 
The Egyptian Ministry of Tourism, the Polish ambassador, the Egyptian and Polish coastguards and both Egypt’s and Saudi Arabia’s Navy were alerted immediately and a search and rescue unit, including boats and helicopter, was sent out by the Saudis as soon as the weather conditions allowed sailing. After one and a half day the kite surfer was finally found on Sunday afternoon, debilitated but alive.
 
Neither the Egyptian nor the Saudi authorities were informed about Lisewski’s attempt in advance, an irresponsible act of stupidity. Not only because he was out at sea all by himself but also because he was planning on crossing borders and did not have the needed permissions to do so. Not only did he put himself in danger but also other people who came to rescue him, as the sea conditions have been quite rough the last days.
 
We would like to commend the Saudi Navy and Coastguard for their dedicated rescue efforts, as well as the Egyptian Navy, Coastguard and Search and Rescue Unit in Cairo and everyone else who was involved in the recovery. We are relieved that all ended well and we hope that this case will teach some people that defying the sea -especially a treacherous one like the Red Sea- without taking the proper safety measures on top of that, it is not an heroic nor an extreme sport performance but nothing more than a foolish decision."

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6102. raindrop Ugrás 2011 okt 25. 15:26  
sellőlányok! búvárként és piackutatást oktatóként is figyeltem a reakciókat és olvastam át a kérdőívet. ezt javaslom szerkesszétek át, beszéljétek meg csoporton belül, készítsetek próbakérdezést és utána rakjátok föl megint. A kérdőívben sajnos vannak tévedések, és itt nem csak a búvár-dolgokra gondolok, hanem kérdés-szerkezetekre is. pl. Milyen gyakran búvárkodik? - tipikus hiba - szerintetek ki mit tekint gyakorinak? annyira relatív... a búvár tuti mindig azt érzi, keveset merül...
A legfőbb gond, hogy erre a kérdőívre adott válaszokkal nem fogtok semmire menni, mert nem tudjátok elemezni sem.
nyugodtan megkereshettek engem is, szívesen segítek, de látom már mások is fölajánlották a segítségüket.
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-09-29 Szigonyozni veszélyes
3. raindrop Ugrás 2011 sze 29. 13:47  
Újabb sajnálatos baleset, remélem felépül. Mindig az jut eszembe, hogy milyen elővigyázatlanul úszkálunk mi emberek (némelyek) a cápák előfordulási helyén, ugyanakkor egy szárazföldi szafarin általában nem jut eszünkbe véres húscafatokkal sétálgatni a szavannán. Vajon miért vagyunk bátrabbak a vízben?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
32320. raindrop Ugrás 2011 sze 07. 12:55  
ez elég megrázó :-(
valahogy olyan kettős érzésem van ezzel kapcsolatosan: 5 előkelő kínai étterem Londonban ezentúl nem szolgál föl (vagy csak nem szerepel majd az étlapon?!) cápauszony-levest... csak sajna majd kínál mellette az olcsó. És vajon  egy ősrégi hagyományt/hiedelmet meg tud-e változtatni a nyugati társadalom a Távol-Keleten - mégha ilyen híres szakácsok is állnak a kampány mellé?
Szorítok a cápáknak...
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
2903. raindrop Ugrás 2011 aug 24. 22:19  
ez pontosan mit takar? nálam semmi változás... vagy még nem éles?
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-08-19 Tűzhal-hajsza
2. raindrop Ugrás 2011 aug 19. 09:02  
A tuzhal tuskeinek specialisan poritott kivonata fel kiskanalnyi vizben fololdva, telihold ejszakajan elfogyasztva ved a kulonfele allergias borbetegsegek, teriszony ellen. Mindemellett kivalo orvossag masnapossag és izomlaz eseten, akar megelozesre is.
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-08-05 A DC-RSBH verseny végeredménye
18. raindrop Ugrás 2011 aug 09. 14:02  
Na, ez sokkal jobb otlet!
15. raindrop Ugrás 2011 aug 09. 01:05  
legközelebb fölírom egy post-it-re
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
7758. raindrop Ugrás 2011 aug 08. 22:45  
hm, kreatív... és finom is :-)
7756. raindrop Ugrás 2011 aug 08. 21:38  
kissé lemaradva, de sok szeretettel kívánok Ibolyának nagyon boldog névnapot!

(most milyen süti, sütik a sorosak?)
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-08-05 A DC-RSBH verseny végeredménye
12. raindrop Ugrás 2011 aug 08. 21:36  
szép képek készültek, gratulálok minden indulónak és persze főként a nyerteseknek.

gépház: hol lehet megnézni, hogy melyik képekre szavaztam, szégyen ide vagy oda, de nem emlékszem a teljes sorrendemre. Bár ez dicséret a képek készítőinek.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
32197. raindrop Ugrás 2011 aug 08. 21:33  
csak hogy legyen másról is szó itt ma, mint a sisha ;-)

hosszú távú úszás - Kuba és az USA partja között
  fórumok / Képtár megjegyzések / DC-RSBH verseny 2011
56. raindrop Ugrás 2011 júl 28. 14:02  
A szavazasnal, ha kivalasztom az 5 kepet, utana nincs egy elkuldom vagy szavazok gomb? Nekem furcsa igy..., mert altalaban mindent mindenhol meg kell erositeni.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
4498. raindrop Ugrás 2011 júl 27. 12:49  
köszönjük a helyszíni jelentést. Longit mi is üdvözöljük és azt üzenjük neki, maradjon ott és/vagy hívjon még oda társakat, míg én mi is megyünk. Üdv nektek is, innen a hol esős, hol napsütéses országból, szép merüléseket, kevesebb hullámzást, csináljatok sok-sok fényképet. Bár látva az előkészületeket, ez meglesz.
4496. raindrop Ugrás 2011 júl 26. 12:22  
Na, mi a helyzet odakint? Most lattam az FB-n, Selmeczi Dani mult heten az Elphinstone-nal porolyokkel merult, remelem ti is talalkoztok veluk.
Varjuk a helyszini tudositast, biztos van wifi a hajon.
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-05-23 Egyiptomban is rekordra készülnek
4. raindrop Ugrás 2011 júl 18. 22:44  
ugy hallottam, nem volt eleg elozetes erdeklodo, elmarad a program...
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
7699. raindrop Ugrás 2011 júl 15. 21:07  
erről jut eszembe, hogy van egy új fakultatív program az utazási irodák kínálatában Hurghadában - a delfinshow mellett :-(  - délután indul a hajó és hússütögetés után ott lehet aludni egy lakatlan szigeten, reggel pedig visszahoznak.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
4442. raindrop Ugrás 2011 júl 11. 22:58  
Eleg a ketesfeles. Amugy te nemreg jottel haza, nem? Mar megint mesz?;-)
4372. raindrop Ugrás 2011 júl 08. 10:29  
Nem konnyu nekik az biztos, a mi gepunk Is max csak 2/3-Ig volt toltve, az utcai taxiforgalom is kisebb, a setalgatok Is sokkal kevesebben vannak, de az, hogy nem feherlik a tenger a sok hajotol, az nagyon feltuno.
4371. raindrop Ugrás 2011 júl 08. 10:15  
Lehetne latvanyos eredmenyeket elerni. A diszkoves jarda ugyan elkeszult a foutcan, am ahol mar vagni kellett volna, formahoz illeszteni a csatornafedeleknel vagy a lampaknal, na ott az bizony egyszeruen nincs lerakva, a szintkulonbsegek eleg erdekesek, lehet sosem lesz kesz... Es maradek kovek, vezetekek szanaszet.
4365. raindrop Ugrás 2011 júl 07. 13:34  
Mi penteken erkeztunk, reggel 6-kor mar a szallodaban voltunk. De holnap delelott mar ismet otthon.
Amugy lathatoan toredekere esett vissza a turistak szama. Az utcan is es a szallodaban is kevesebben vannak, a tengeren alig van hajoforgalom.
4364. raindrop Ugrás 2011 júl 07. 13:28  
A hrg-i tersegben teljesen hasonlak a viszonyok. Hajot alig latni, minden merulohelyen egyedulikent merultunk, kiveve az Umm Gammart. Delfint messzirol lattunk. El Mina mellett, ugyanazon a merulesen megmerultuk a halaszhajot is (Mohamed Hasaballah), deko nelkul, itt sem volt mas.
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-02 Hamarosan mozikban a Sanctum
42. raindrop Ugrás 2011 már 28. 21:12  
A spoilerezeshez nem volt szukseg az en hozzaszolasomra, ha megis, akkor elnezest, a tortenetet miniben elmeseli a trailer ;-)
39. raindrop Ugrás 2011 már 28. 15:26  
ezt hogy érted?
a zenéje jó és a srác mutál...;-)
38. raindrop Ugrás 2011 már 28. 15:25  
pygmy, igazad van, egy pár volt, tehát: javítom a mondatot: "már csak azért is, mert merülés is van benne" (és még egyéb extrém sportok).
ja, a természettel kapcsolatos újságírásnál maradva: a GEO márciusi számában van egy hosszú cikk a Nagy Korallzátonyól, amiben a képaláírásokban több elírást is lehet találni (oxigéntartály, pipás merülés) a korallok egyébként a szakzsargonban fakulnak, fehérednek vagy sápadnak? Ráadásul a fotók minőségével sem voltam megelégedve, de a tartalom érdekes... A Sanctum viszont látványilag pazar és hogy búvárszakmai hiba van-e benne, majd megmondják a jobban hozzáértők. Ha a jacketlevétellel járó szűk járaton történő átbújás után kötelező a társellenőrzés (szivárgás) a szakma szabályai szerint, akkor azt bizony kihagyták... és ez emberéletbe került, és nem volt náluk az újralégzőtől független másik rendszer (palack) sem.
34. raindrop Ugrás 2011 már 28. 14:30  
a filmet azért érdemes megnézni...
már csak azért is, mert kevés az a mozi, ami a merülésről szól. Tömegre nem kell/számítani, legalábbis itt vidéken szombaton este 7-en voltunk a 3D-s előadáson. Szépek a légi felvételek, ahogy odaérkeznek a barlang szájához, és élvezetesek a víz alatti részek is, az újralégző szerepet kap, de van palack és SpareAir is. Mondjuk az egy kicsit sokkoló, de a történet dramaturgiai szempontból biztos így kerek, hogy egymás után, változatos halálnemekben, hol víz alatt, hol víz felett sorban halnak meg az expedíció tagjai.  Szerintem egy búvárnak teljesen mást ad a film, mint aki eddig nem merült. Az is biztos, hogy a merülésnek inkább a gyötredelmes/veszélyes részét emeli ki és nem csak a szépségeit, a merülési élményt hangsúlyozza. Mivel vannak benne dolgok, amire első nézésnél nem lehet jól odafigyelni, észrevenni, szerintem én még megnézem újból.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
5771. raindrop Ugrás 2011 már 06. 21:29  
Nem ismerem ezt a tiltast, az biztos. Szerintem kontaktlencseben merulni ma mar teljesen elfogadott, tudok oktatot is, aki igy oktat, siman nyitva a szeme a demonstracioknal. A kemeny lencse, mivel nem gazatereszto, azt tenyleg nem ajanljak, de a heti, napi viselesu klencsek teljesen alkalmasak orvosilag is. Azt mondjak, merules alatt tobbet kell pislogni, de a kl nedvesen tartasa amugy is fontos. Persze, az lenne a legjobb, ha mindenkinek tokeletes lenne a latasa, mindenfele korrekcio nelkul...

Ja, Aladar jelentkezett masnak kontaktlencse-berakasra, en szivesen vallalok eltavolitast.
5759. raindrop Ugrás 2011 már 04. 19:38  
Ki nem ajanlja?
5758. raindrop Ugrás 2011 már 04. 19:37  
A lencses megoldas nekem is bevalt. Erdekes lenne megvizsgalni, hogyan viselkedik a szem felulete, gorbulete Es a lencse mondjuk 15-25 meter melyen a hosszabb merulesek alatt. Mert uszodaban, edesvizben, sot meg tengerben is uszni merek nyitott szemmel, de Viz Alatt maszkot uriteni mar nem... Mondjuk nekem az a tapasztalatom hogy megtapad a lencse, pedig nekem az egyik cilinderes. Potlencse mindig van nalam.
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-08 Helyzetjelentés Egyiptomból
63. raindrop Ugrás 2011 feb 23. 20:40  
és az olasz L'Aquila is... ugyanaz az I. kategória. Ezt a város egyszerűen elfelejtették levenni?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31262. raindrop Ugrás 2011 feb 03. 21:11  
Gratulalok! Egeszseget, hosszu eletet a Kis Jovevenynek, oromet a boldog es buszke Szuloknek!
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-01-31 A Külügy nem javasolja az egyiptomi utazást
4. raindrop Ugrás 2011 feb 03. 21:05  
Du kaptam egy mailt, hogy mar az egyiptomi Font Is, a $-t Es az €-t pedig nem fogadjak el.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
2774. raindrop Ugrás 2011 jan 22. 23:10  
Hm... Nalam megy iphoneon rendesen a belepes-megjegyzes, s ha egyszerre ket helyen hasznalom belepve, frissiteskor mar csak az uj forum-bejegyzeseket jeloli. Lehet csak verziofuggo?
2749. raindrop Ugrás 2011 jan 14. 22:37  
ha unod őked, szívesen cserélek veled :-)
2747. raindrop Ugrás 2011 jan 14. 22:24  
valahogy úgy...
de Maldívon van más sok jó dolog, így van ez, mindenhol azt érdemes enni/inni/tenni ami a helyi specialitás
2744. raindrop Ugrás 2011 jan 14. 22:11  
A net csak eszkoz, persze. :-)
Mindenesetre jo utat es szep meruleseket nektek!
(A jovo heten en is repulok, merulok, de borkostolasban)
2742. raindrop Ugrás 2011 jan 14. 22:03  
Ezt a 16 netnelkuli napot szerintem te magad sem tudod elkepzelni. Elso merulesed utan jon a status jelentes, tuti, sot mar az utazas alatt
2741. raindrop Ugrás 2011 jan 14. 21:59  
ez igen, mar annyi helyrol elerheto a DC, hogy csak na! itt mar minden konnyebben/pontosabban "kattinthato".
Es egy keres elsore: a.divecenter.hu cimrol a forum valasz gomb fol tudna kuldeni a beiroablakhoz? Most mèg gorgetni kell, bar a megfelelo post-szamot kiirja.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-11-25 Újabb hírek a Vis szigeti tragédiáról
51. raindrop Ugrás 2010 dec 14. 16:53  
veszélyes tud a palack lenni. egyébként a tesztet végzők svájci tűzoltók, szóval nem egy kókler bandának tűnnek, akik csak úgy játszadoztak a palackokkal.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-01 Cápatámadások Sharmban
81. raindrop Ugrás 2010 dec 14. 11:18  
döbbenetes részletességgel írnak benne a sérültekről... és a sokkoló helyszíni fényképek...
77. raindrop Ugrás 2010 dec 09. 15:53  
azt hiszem egy hasonló tényszerű szakértői összefoglalót hiányoltuk a támadásokról: pdf-ben, angolul, itt letölthető
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-03 A legnagyobb mészkőzátony
1. raindrop Ugrás 2010 dec 03. 10:05  
a képek alapján valóban szép lehet. de sznorkelezni arrafelé nem túl hideg a víz?
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-11-30 Mindig akad tennivaló
10. raindrop Ugrás 2010 dec 01. 13:28  
a tank=tartály, tároló szóra utal
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, Cousteau Precontinent II.

Sudan

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés