»» ««
Gabi hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4908. Gabi Ugrás 2012 aug 04. 17:54  
Udv! Tudja valaki hogy tortent e mar (ha igen mennyi, esetleg evre lebontva) halalos buvarbaleset magyar buvarral kifejezetten dekobetegseg miatt? Esetleg ha van ilyen a neten, tudja valaki az elerhetoseget? Koszi
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6514. Gabi Ugrás 2012 máj 06. 10:49  
Sziasztok,
Lenne eladó kb. 40 submarine-em és hozzá ajándékba (ha kell) 15db angol nyelvű PADI Pro-s undersea journal-om.
itt lehet hirdetni, vagy Tesz-vesz, vaterán érdemes? (1Ft NMÁ lenne)
Köszi
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4198. Gabi Ugrás 2009 okt 19. 21:20  
Teccett Luciferin hozzászólása. A nos ez nagyszerű annyira megalázó és annyira helyén van, hogy három szóban én sem tudtam volna jobban leirni.
4144. Gabi Ugrás 2009 okt 16. 21:14  
szívemből szóltál
4136. Gabi Ugrás 2009 okt 15. 11:53  
Jól csináltad a víz alatt. Ha valaki sokat feszegeti a határait az előbb utóbb elszakitja. Tanulság: ha a vezető avval jön hogy legyél te a vezető, szólsz hogy nem vállalod a felelősséget másért, hiszen nem vagy rá kiképezve. Mindenesetre ez is ritka hogy a DM kijelöl egy vezetőt, hiszen bármilyen két vagy több búvár merülhet együtt vezető nélkül.
- párban merülésnél mit csináltál volna ha ő lemegy? Jobb ismerőssel merülni menni lehetőség szerint mint vadidegennel. Ha lemegy egyedül akkor lemegy, akkor sem jó vele menni ha nem érzed magad biztonságban pl. a magas O2 szint miatt. Át kell gondolni mi a nagyobb biztonság, egyedül maradni vagy együtt lemenni.
- ha elveszted szem elől, akkor egy perc múlva irány a felszin
- ha beakad lent akkor még tudsz segitséget hivni, hiszen volt még egy halom levegő. Lemenni nem tanácsos egyedül mert ha begörcsölsz nincs aki téged mentsen.

3202. Gabi Ugrás 2009 jún 04. 13:03  
Nekem a tűzkorallégésemet kiégették még kezdő koromban amikor hozzáértem....  vizet felforraltak, beleöntötték egy pohárba és nekinyomták, mondván hogy a tűzkorall mérge fehérjeméreg, azaz ha forróság éri kicsapódik. Nagyon kemény volt a kiképzés, a tűzkorall nyoma még egy év múlva is látszott, de mára már nyoma sincs
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
18481. Gabi Ugrás 2009 jún 03. 15:18  
Görögországban a műkincsek védelme miatt csak bázisról lehet merülni, ha ott régészkedni szeretnél azt el kell külön elintézni... ha egyáltalán el lehet.
18477. Gabi Ugrás 2009 jún 03. 12:44  
Korfu talán az egyik legszebb szigete Görögországnak, nyaralni mindenképpen első osztályú. A keleti partra akkor érdemes menni ha kisgyerek is van a csapatban, különben pedig a nyugati part,  paleokastritsa például jó választás lehet. Asszony ott intrózott annak idején, na az tényleg csapnivaló volt, elment a kedve az egész búvárkodástól, mert intrósokat csak az öbölben hurcolták körbe. Láttunk viszont lehetőséget búvárkodni végzetteknek is több helyre, hoztak vittek volna kocsival, de ha az emlékezetem nem csal, akkor csak egy merülés volt benne a nem éppen olcsó árban zodiakkal. Érdemes utánanézni előre hogy milyen búvárközpont van a kiszemelt nyaralófalu környékén.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1849. Gabi Ugrás 2009 máj 22. 17:18  
kire gondolsz nick alapján? ;)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
3050. Gabi Ugrás 2009 máj 21. 13:21  
Ezek után most megnéztem, hogy tájékozódjak, hátha találok anyagokat a balesetekkel kapcsolatban az mbsz honlapján. Az eredmény elszomorító: a Magyar Búvár Szakszövetség, kizárólagosan egy reklámot hozott fel nevezett xxyy gumiuszony hatékonyságáról (CMAS reklám), ezt viszont majdnem 5 hónapja tették fel a honlapra. Ergo: vagy nem nézi senki ezt a honlapot, vagy annyira nem érdekli a vezetőséget, hogy kisebb dolguk is nagyobb annál, hogy helyrepofozzák.
Azon kívül a Magyar Búvár Szakszövetség láthatólag CMAS-os behatás alatt áll, tehát semmiképpen sem egy, a magyar búvárokat összefogó szervezet, aki tudna a biztonságos merülésről, a szervezetek különbségéről, a balesetekről, a merülőhelyekről írni, a búvárkodás népszerűsitéséért tenni.
Sajnos...
3047. Gabi Ugrás 2009 máj 21. 12:45  
Látom megértetted a mondandóm lényegét... tudod gugöl, kattintási gyakoriság...
3045. Gabi Ugrás 2009 máj 21. 11:59  
Na most már kíváncsi lettem milyen (só)hivatal az MBSZ. Rákerestem a gugölön, beirtam mbsz...
a találatok:
1. Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége
2. Magyar Bridzs Szövetség
3. Magyar Biotechnikai Szövetség
4. Magyar Biliárd Szövetség
5. IGEN. itt van. magyarbúvárszövetség

a fényes ötödik helyen megtaláltam az ominózus hivatalt a nagykaliberű top4 szövetségek mögött...
Hagyjuk a baleseti jegyzőkönyveket, erre vannak a megfelelő szervek

(a BSAC a második helyen jön fel..)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
17891. Gabi Ugrás 2009 máj 14. 22:19  
az aquanauta-ban szokott lenni a király utcában, hívd fel őket
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2866. Gabi Ugrás 2009 máj 14. 21:36  
meg ugye nem csak a márka számit hanem az azon belüli típus is. nem mindegy hogy apeks at20 vagy xtx200...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
17887. Gabi Ugrás 2009 máj 14. 20:10  
Seshat hozzáállása tetszik, az arany középút amit olyan nehéz megtalálni.
Van igazán rossz oktató meg guide aki nem törődik a rábízott emberekkel, személyesen is mesélték többen hogy ők már nem szeretnek emberekkel foglalkozni, na ez elég veszélyes dolog... Van a másik típusú oktató meg guide, aki mindig a legrosszabbra gondol, ott áll mindenki más háta mögött és nézi mikor hibázik hogy kéretlenül is nagyokosan kijavíthassa. Nem tud különbséget tenni tapasztalt és kezdő között egyik irányban sem, a kezdőtől is azt várja el, hogy önmagában tudjon merülni már az első nyíltvizi merülésén. A biztonság ürügyén mindenbe beavatkozik. Hát ez sem jó, nemlehet zabszemmel a s...ünkben élni.
A legjobb oktató segít mindenkinek, aki jobban igényli annak többet, aki kevésbé annak kevesebbet, de azért van egy minimum amit betart (pl. ilyen a checkdive is). ja és még vicces is.  szóval Seshat még van esély hogy igazán jó oktatóvá válj :)

  fórumok / Hírek fórumai / 2009-05-14 Dr. Nyíri Iván a CMAS új elnökhelyettese
6. Gabi Ugrás 2009 máj 14. 19:29  
Tudja valaki honnan származik ez a CMAS jelkép? Amikor először megláttam azt hittem hogy vicc, széttárt lábú sellő, még a csúnyáját is berajzolták :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-05-09 Rejtélyes barlangi baleset
169. Gabi Ugrás 2009 máj 14. 17:49  
Ha a DM elvállalja egy csoport vezetését, akkor szerintem felelőssége lesz az egész csoportért és nem magánügy kategóriában... Egyébként Egyiptomban meg az Adrián úgy tudom kötelező a helyi vezető, hivatalosan nem is lehetne rábízni senki másra a csoportvezetést.

154. Gabi Ugrás 2009 máj 14. 16:27  
Köszi Seshat, én is általában a te 'naiv' nézeteidet osztom. Mindazonáltal aron5-nek is igaza van, előfordult már a világtörténelemben, hogy a vendég DM-nek mondják hogy figyi vezesd már te a haverjaidat te úgyis DM vagy ők meg ügyesek, én meg elmegyek addig a kezdőkkel...
Még egy dolog a checkdive-ról: én személy szerint nagyon hasznosnak tartom hogy legyen checkdive, sőt - kövezzetek meg - de azt is, hogy néhány felfrissitő gyakorlatot is csináljanak a búvárok. Legtöbben itthon évente egyszer-kétszer egy-két hetet merülnek és ha adódna valami komplikáció merülésnél, nehezen vagy sehogysem tudnák megoldani. Volt már úgy checkdive, hogy 2-3 gyakorlatot kellett megcsinálni és noha nem volt hozzá sok kedve senkinek - merthogy mi már überkirály búvárok vagyunk akin nem fog ki semmi - de azért a végére mindenki azt mondta hogy egész hasznos volt. Láttam én már haladó 'terepasztalarcú' búvárt menő diver pulcsiban, legdrágább saját cuccokkal kutyaúszásban nyomni fél órát amíg el nem szívta a palackját...
És mielőtt leszóltok: egy jó DM rögtön látja hogy ki az aki ügyes és tapasztalt, mikor merült utoljára és azt mondja hogy ha van kedved megcsinálod, ha nem hát nem. Ez a világ nem fekete fehér hál istennek :) Safety first...
141. Gabi Ugrás 2009 máj 14. 13:25  

Tolerancia...  ez a csapat képviseli értelmi színvonalban, tapasztalatban a világ búvárainak felső kis százalékát. Ami nektek természetes a nitroxnál kártya nélkül is, az másnak, az átlagbúvárnak nem lesz az feltétlenül. Amit ti elolvastok önszorgalomból az enciklopédiából, újságokból, azt az átlag búvár nem olvasná el, hiszen neki nem hobbija a búvárkodás, csak ha már nyaral a családdal, beiktat egy merülős napot is. Látná hogy mindenki nitroxszal merül, igaz ő nem tudja mi az, mégis úgy merülne. Sajnos lehet életveszélyes helyzet nitroxból, ha valaki nem tudja, hogy nemcsak kérni kell hanem analizálni is. Sőt, egy másik fórumon, itt a divecenteren láttam eszmecserét arról, hogy ha valaki oxigénmérgezést kap, azt hogyan kell menteni. Szóval nem is olyan egyszerű dolog ez a nitrox, kérjenek csak kártyát a bázisok, nem lehet arra bazírozni hogy a delikvens mindent megtett saját biztonsága érdekében. Aztán meg ha saját hülyesége miatt beadja a kulcsot akkor mindenki a bázist vonja felelősségre hogy nem tartotta be a szabályokat.
Szóval ezeket az embereket és a búvárbázisokat is védi a kötelező kártya meg tanfolyam. Mielőtt beleköttök: ha valaki h.lye, az kártyástól is öngyilkos lesz. A lényeg a rizikó csökkentése a delikvensnek meg a merültetőnek.
Különben azt számoltam, hogy minden költséget (egy hetes utazás, szállás, stb.) belevéve átlagban hosszú távon egy szingli merülés 15-20ezer forint között van (!). Szóval így számolva egy nitrox tanfolyam ára egy nap hajós merülés, nem egy rettentő költség, még meg is éri.

Vanek: nagyon jók a tanfolyamaid, a meleglevegős haj-szárító, meg a fedettpályás plafonnéző  :))))
Én a 'Hatékony pisi visszatartó és üritő'-t és ennek haladó változatát, a 'Szupergyors vetkőző' specialitást javaslom kidolgozásra.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Dolphin Reef

Israel, Eilat

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 13m, látótáv: 10-25m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés