»» ««
jokerke86 hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
5300. jokerke86 Ugrás 2010 okt 04. 14:25  
Nem vok szemuveges, az elobb azt irtam h ugyanugy gorbenek torzulnak a kepek, mintha felvennek egy nagyon gyenge szemuveget a felszinen es mondjuk leneznek vele a foldre. Ha pedig ez zavar be a viz alatt es emiatt jon az emelyges, a rosszullet, es a hanyas, akkor nem tom ezt mivel lehetne megoldani.
5289. jokerke86 Ugrás 2010 okt 04. 14:01  
Hat akkor marad a ringatas meg a gorbe latas.

nedori: ha allando vagy sokadik alkalommal is ugyanabban a felszerelesben merulok es hanyingerem van mindig, akkor miert ne okozhatna egy vagy tobb felszereles elem a hanyingerem?
5276. jokerke86 Ugrás 2010 okt 04. 13:10  
Nem ugy szoritom meg h mar a parton osszehanyjam magam, hanem annyira, h rendesen tartson. Valamilyen szinten igy is nyomja a hasat, ha nem nyomna akkor nem is tartana.
5272. jokerke86 Ugrás 2010 okt 04. 12:56  
Sajna nem sajat a maszk (se a feszereles tobbi resze) uh nem tudom megmondani se a markat se a tipust. A medences merulesnel amikor tanultam beallitani a lebegest, akkor vettem eszre, hogy amikor a medence aljat nezem, akkor homorunak latom az egeszet es ez rohadtul zavart. Az emelyges lehet ettol nyugodtan, a hanyas az nem feltetlenul.
5269. jokerke86 Ugrás 2010 okt 04. 12:53  
Erdekesen hangzik a cikk, van hasonlosag a ket eset kozott az biztos. Lehet ha kenytelen leszek kiprobalni a Daedalont. A gyomorban a nyomast nem a viznyomasra ertettem, hanem a jacket tepozaras hevederenek a szoritasara. Eleg jol magamra szoktam huzni a pantokat, mert szeretem ha stabilan all a felszereles rajtam. De meg mindig ott vannak azok a hulye homoru feluletek a viz alatt, amiket foleg a medences merulesek alatt lehet eszrevenni, de tavakban is ugyanugy ha kozel vagyok a felszinhez.
5267. jokerke86 Ugrás 2010 okt 04. 12:47  
Biztosan meg tudat alatt sem aggodok azert, mert esetleg piszkalnanak a nagy fogyasztasom miatt. Engem kizarolag a hanyingerem meg az emelygesem aggaszt amit meg szeretnek szuntetni. Melyeket lelegzek, nem tartom bent a levegot es a reduktoron is jol fel van huzva az adagolas uh nagyon konnyen jon a levego. Minden merulesnel meg nitroxot hasznalni eleg koltseges es bonyolult megoldas lenne, es egy jovobeli melyebb merulesre meg ugysem alkalmas az a keverek. En inkabb a hasszoritasbam meg a gorbe feluletekben sejtem az okat a dolognak, esetleg a ringatasban.
5261. jokerke86 Ugrás 2010 okt 04. 12:20  
Lehet ha nem egyenlo, de megfelelo mennyisegu levegot kapok, nem sporolok vele. Tegnap meg raadasul 15-os palack is volt rajtam uh nem kellett amiatt aggodjak, hogy kifogy meg a tobbiek elott.
5258. jokerke86 Ugrás 2010 okt 04. 12:04  
Soha nem volt bajom se hajon, se autoban, se vonaton, se buszon, se repulon, se vidamparkban a mozgas miatt, de regebben neha uszodaban uszas kozben volt hanyingerem ures meg tele gyomorral is uh innen jott az otlet, h a viz ringatasa miatt lehet most is. Ennek a fules dolognak utananezek, de valoszinubb szerintem a gyomor szoritasa es az hogy a gorben latastol kikeszul a fejem. A medence aljat is a tanfolyamon ilyen homorunak lattam es az zavart, kicsit olyan, mintha felvennek nem szemuveges letemre egy gyenge szemuveget es az ott osszecsesz minden format.

Thomasbuvar:
1. Ha valki tenyleg nem sporol a levegovel az en vagyok. Foleg, hogy tudom, hogy jon a hanyinger es ugyis lehet ha ki kell menjek 100-zal a palackomban.
2. Mi annak az egyiptomi cuccnak neve?
3. Akarok merulni, ezert kerdezgetek
5254. jokerke86 Ugrás 2010 okt 04. 11:33  
Tudtok valami megoldast, hogy merules kozben megszunjon az emelygesem es a hanyingerem? Tegnap sikeresen osszehanytam magam a viz alatt. Hat nem volt egy kellemes erzes, de ugy altalaban minden merulesemre jellemzo a hanyinger es az emelyges. Eddig probaltam egy Cocculine nevu homeopatias cuccot, ami utazasi rosszulletre van, de annyit ert, mint halottnak a csok, probalkoztam gyomberrel, az mintha jobb lett volna de tavolrol sem tokeletes, es meg ajanlottak egy Magyarorszagon kaphato Dedalon(?) nevu gyogyszert, csak azt azert nem akartam mert nyugtato hatasa van es nem szeretnek elaludni 15 meteren. Meg nem jottem ra, hogy mi okozza a hanyingert, gyanakodtam az olomovre, hogy nyomja a hasi tajekot, uh betettem tegnap helyette az integralt sulyokat, de nem segitett. Persze meg ott van a jacket ove is a hason, ami ugyancask eleg jol szoritja a gyomromat. Ezenkivul van a viznek is egy ringato hatasa ami meg okozhatja, es a presze a "kedvencem", hogy gorbitett kepet latok a dolgokrol ami mar alapjaban idegesit.
5193. jokerke86 Ugrás 2010 sze 28. 18:56  
Ok, de en akkoris a hazinyalnal maradok :)
5191. jokerke86 Ugrás 2010 sze 28. 18:50  
Nalam ket dolog mukodott tokeletesen. Az egyik a sajat nyalam egy gyors oblitessel, az meg nem hagyott soha cserben. Volt amikor masnak is "adtam" az enyembol, mert a sajatjatol mindig beparasodott a maszk :D
A masik megoldast paintballozas kozben hasznaltam, mert ott szerintem sokkal komolyabb a parasodas problemaja, mint buvarkodasnal. Es persze azt a maszkot osszenyalazni nem ugyanaz mint egy buvarmaszkot. En a (Ad**as) tusfurdombol belenyomtam egy adagot a maszkba es jol szetkentem egy szaraz torolkozovel. Utana kitoroltem rendesen a torolkozo masik (szaraz) oldalaval es 1-2 ora paintballos rohangalas megsem kottyant neki meg telen sem. Ezt a modszert kiprobaltam folyekony szappannal is es tokeletesen mukodott. Szerintem a tusfurdo nem irritalja annyira a szemedet ha belemengy, mint egy mosogatoszer, uh jobb valasztas. Esetleg hasznalj babasampont.
Ha egyik sem mukodne nalad akkor irj privibe cimet es kuldok egy uvegcsebe a nyalambol, azzal garantalt a siker :D
5176. jokerke86 Ugrás 2010 sze 26. 13:47  
Nagyon egyszeru a keplet, de mar reszben te is ratapintottal a lenyegre, h miert. A Cressi Start pl annyira egyszeru konstrukcio h szinte nincs ami elromoljon rajta, az anyaga kordura es az ara is nagyon nagyon kedvezo. A faek jo, mert mukodik. Nem kell nekem Mares HUB jacket. A listan a tobbi jacket sincs tulbonyolitva. Mindegyiknek megvana az elonye, ezert rugalmasan valogattam a tipusok kozott. A hatlebegtetosok azt mondjak, hogy nagyon kenyelmesek es hatalmas a mozgaster bennuk (meg nem volt lehetosegem kiprobalni), viszont amit latok, hogy nincs zsebuk ami szerintem jol jon neha. A hibrid jol emel, stabil, van zsebe, nagyon jol felszerelt jacketnek latszik. A faek az meg mukodik es kesz. Ami meg a sulyintegraltsagot illeti, nalam nem nyom tul sokat, mivel nem zavar az olomov.
Ha lesz alkalmam ezeket kiprobalni, vagy legalabb nehanyat beloluk, akkor lehet ha megvaltozik a velemenyem es szukul vagy bovul majd a lista.
5173. jokerke86 Ugrás 2010 sze 26. 12:11  
En meg kezdo vagyok uh nem volt nagyon alkalmam melleneyeket probalgatni, de talan a hibriddel szimpatizalok. Attol fuggetlenul ha vki felajallja, hogy kiprobalhatom egy merulesig a mellenyet, legyen az hibrid vagy wing vagy barmi akkor biztosan teszek egy probat. Egyelore csak neten keresgelek, hogyha raszanom magam egy felszereles megvetelere, akkor legyen meg a listam amibol kivalaszthatom. Egyelore ami tetszik meg proba elott:
   aqualung / seaquest wave
   cressi start
   mares pegasus, icon, dragon    
   Scubapro T-Black
   Aqualung Black Diamond
   TUSA BCJ - 7000 CONQUEST
5168. jokerke86 Ugrás 2010 sze 25. 23:19  
Szerintem probalj ki a hibridbol meg a wingbol is minel tobb modelt, amit kolcson tudsz kerni 1-1 merulesre es kiderul, h melyik szamodra a jobb. Szubjektiv dolog, hogy neked melyik a jobb es objektiven valoszinuleg nem lehet azt mondani, h egyik vagy a masik.
5164. jokerke86 Ugrás 2010 sze 23. 11:44  
Valaki elmagyarazna reszletesen a mellenytipusok kozotti kulonbsegeket? Mostmar tenyleg meg vagyok kavarodva es ugy erzem minel tobbet olvasok annal inkabb nem ertem. Jobb ha egyszeruen megkerdem. Szoval van a rendes melleny formaju, amit angol oldalakon classicnak neveznek. Ez az egyszerubb, regebbi tipus, pl a Cressi Start, ez mindenhol fujodik hatul is oldalt is. Akkor jon az a tipus aminek a hatresze fujodik fel (angolul "back inflation") pl Mares Pegasus (?). Most olvasgatas kozben kiderult, hogy a "back infaltion" az nem "wing", pedig eddig azt hittem, hogy a ketto ugyanaz. Sok kulonbseget a ketto kozott nem latok. Es akkor jon a hibrid, ami talan attol hibrid, hogy oldalt is hatul is fujodik (ugy mint a classic?) de akkor mitol is hibrid es miert olyan uj es fasza dolog?
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-09-16 Búvárok a charter repülőn
131. jokerke86 Ugrás 2010 sze 22. 11:57  
En nem vagyok egy tul nagy vilagutazo, de mar megfordultam nehany repteren az oceanon innen es tul. Azonkivul, hogy neha van egy kis fejetlenseg a reptereken, a leirtakhoz hasonlo elcseszett allapotokkal meg nem talalkoztam (Romaniaban sem). Amit az egyik leir, hogy 2 orat sorban allt es ugyis lekeste a gepet, hm... en pl Orlandoban 10 perccel felszallas elott erkeztem a repterre, es azonkivul, hogy kicsit furcsan neztek, meg hogy az egesz szemelyzet ugy drukkolt mint valami maratoni futonak, semmi nem volt.
128. jokerke86 Ugrás 2010 sze 22. 11:12  
Jo kis cikk. Ez szerintem szarabb reklam Ferihegynek, mint az, hogy elvesztette a biztonsagi statuszat.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
5137. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 18:17  
A Mares mellenyek egy reszenel lattam olyant, hogy AT, az az airtrim akar lenni? Es az ugyanaz, mint az i3? Mert inflatorcsovet egyiknel sem latok
5133. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 16:22  
Ha megyek akkor mindenkepp buvarszafarira megyek egyelore.

kovax: szarnyassal?
5130. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 16:12  
Szoval akkor ne ringassam magam abban a tudatban, h itthon amennyinek a tura ara indult kb annyibol tenyleg meguszom a dolgot.
5128. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 16:07  
Szerintem ez a vilagon szinte mindenhol igy van
5125. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 16:01  
Meg nem, csak alkalom es penz kerdese az egesz.
5122. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 15:51  
A csalas az csalas meg ha kicsi is. Az akkor ugy lene fair ha az egyiptomi turad teljes koltsegebol is elengednenek 8%-ot.
5114. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 14:42  
Akkor abban van egyetertes, hogy nincs egyetertes :)
5106. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 14:23  
Igen ez a felszereleses otlet jo volt, de tenyleg keves olyan dolog van, amiben mindenki egyetert a forumon (talan abban, hogy a 12 literes palack az 12 literes, de azzal annyi). Nem veszem keszpenznek a leirtakat, hanem inkabb csak otleteket kapok beloluk.
5104. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 14:17  
Hat van benned egy jo nagy adag paranoja a buvarkodassal kapcsolatban
5099. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 14:06  
Ha ennyire felsz a buvarkodastol nem tudom hogy lettel buvar...
5096. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 14:01  
Nem tudom, majd megprobalom, ha beleolvasok. Es elmeletileg a szabalyok betartasaval, egy jo tarssal es egy jol mukodo feszerelessel elve ki kell jojjek.
5094. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 13:53  
Te most le akarsz beszelni a buvarkodasrol? Nem fog menni. Amugyis igazsagtartalma gondolom van a leirtaknak, ha az egesz csak bullshit akkor szolj elore.
5092. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 13:47  
Jo akkor igyexem eszrevenni. Egyebkent inkabb ugy fogom fel a buvarbaleseteket, mint peldakat, h mit ne ba***ak el.
5090. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 13:43  
Ennel lehetne jobb a hozzaallasod a kezdobuvarok batoritasara :)
5088. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 13:39  
Az igaz, sok hasznos infot es kb 3-4x annyi hulyeseget + toltelek szoveget elolvastam. Ezutan johet a buvarbalesetes resz, remelem az nem veszi el a kedvem a buvarkodastol
5086. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 13:35  
Miert?
5084. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 13:32  
Megvolt, sot meg 500 hsz es az egesz forum megvolt :D
5080. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 13:26  
Majd ha meg okosodok egy adagot a temaban es lesz (joval) tobb gyakorlatom, akkor kiprobalom az ejszakait is megfelelo tars(akk)al. De szerintem a kikapcsolt lampa ott fog logni az egyik D-gyurumon.
5077. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 13:17  
Es ha becsukva tartom, akkor maris ejszakai merulesen erezhetem magam, felhos eggel, zavaros vizben, lampa nelkul 20+ meteren :)
5075. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 13:07  
Hat ha mertetek nehany maszkot es tudsz erdekes dolgokat akkor inkabb neked kellene meselni. Szamomra az alapdolgokon kivul (szilikon maszk, megerositett uveg uveg, es talaljon a fejemre), tenyleg csak ennyi a fontos, hogy minel jobban kilassak belole, es az alap csolatashoz kepes minelinkabb kozelitsen a felszini maszknelkuli latasomhoz.
5072. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 12:33  
Tudom, hogy az a legfontosabb, hogy a maszk illeszkedjen az arcomra tokeletesen, de ezzel nem szokott bajom lenni. Tobbfelet is kiprobaltam es egyikkel sem volt gond. Miert pont ezzel lenne?! Nem szukseges dipotrias lencse sem, a szemem olyan mint egy sasnak. Szamomra ami fontos, hogy minel nagyobb legyen a latoszoge a maszknak, mert utalom a csolatast, latni akarok minden fele minel tobbet.
5068. jokerke86 Ugrás 2010 sze 16. 12:17  
Maszkok kozul kineztem egy Cressi Big Eyes-t, ugy nagyjabol csak szepet es jot hallottam rola, foleg a latoszoget dicsertek. Ennel letezik-e jobb cucc az ilyen tipusu maszkokbol (ugyanebben az arkategoriaban)? Viseles kozben latszik-e a keret v tokmindegy h szineset v atlatszot veszek belole?
5066. jokerke86 Ugrás 2010 sze 15. 13:44  
Remelm nem vetted nagyon a szivedre a dolgot :) Termeszetesen neked is kosz a tamogatasert
5056. jokerke86 Ugrás 2010 sze 15. 11:29  
Kosz Káplán, vegre valaki elhiszi, h nem ebay-en vettem az OWD kartyamat, hanem igenis elvegeztem egy tanfolyamot.
5047. jokerke86 Ugrás 2010 sze 14. 23:10  
Az inflatorfejet mar olvastam tobbszoris a hozzaszolasokban (az elso 3000-ben), hogy elromolhat. Kicsit furcsalltam a dolgot, mert vegulis ket tok egyszeru szelep lehet az egesz, na de ha elromolhat akkor erre odafigyelek.

Bezso kosz szepen :)
5045. jokerke86 Ugrás 2010 sze 14. 22:59  
Egyelore nem kell technikai, nagyon dragak es rohadt nehezek. Ha repulnom kell vele akkor bonyolitja az eletemet es amugy sem tudnam kihasznalni. Egy jo kis hibrid kellene, lehetoleg cordurabol a lelkem megnyugtatasara es ne is legyen draga. Pl a Scubapro T-black is nagyon tetszik, mar csak epp egy jo kis learazast kellene elkapjak amikor csak ugy hajitjak utanam a jacketeket :D
5042. jokerke86 Ugrás 2010 sze 14. 22:41  
A Cressinel en is megfigyeltem, h valamiert mintha kerulnek a cordurat. Mondjuk az egyik jacketjuk, ami tetszett, a Cressi Start az 500-as es 1000-es kevereke. Akarattal en sem fogom szurkalni, vagy bebetonozni, aztan feltorni a betont es hadlam meg jo allapotban vane, csak nem akarom, hogy egy hirtelen vagy meggondolatlan mozdulat miatt szetszakadjon v kihasadjon.
5041. jokerke86 Ugrás 2010 sze 14. 22:36  
Az tulzas, h eldontottem, de erosen hajlok a cordura fele. Ahogy mondani szoktak: nem lehetek eleg gazdag ahoz, hogy szart vegyek. A 2000-es cordura az a beszivott, szigonyos, ossze-vissza lovoldozo buvarok ellen van? :)  Egyebkent 1000-esnel jobbat meg nem lattam egy jacketnel sem, igaz a megfizetheto kategoriakban nezelodtem, de ott rengeteget megneztem. Ha tudsz ajanlani egy jol kinezo, sulyintegralt hibridet ami 2000-es cordurabol van es nem annyiba kerul mint a sulya aranyban, hanem 2-300 euro kozott valahol, annak szivesen utanaolvasnek. Nem kell se i3, se valami Mares HUB szeru urtechnika, olyan kell ami egyszeruen mukodik es emiatt valoszinuleg nem romlik el.
5035. jokerke86 Ugrás 2010 sze 14. 22:13  
Szoval nem kopik ki. De mi a helyzet az agresszivabb megprobaltatasokkal? Hegyes targyak, beakadasok, foldon / kavicson vegighuzas, stb ...
5034. jokerke86 Ugrás 2010 sze 14. 22:11  
Attol, h nem tudod mibol van, meg nyugodtanm lehet codrurabol.

Bunny: Ertem mire akarsz kilyukadni, de nem vagyok az a fajta, aki mindenere ugy vigyaz mint a himes tojasra, de persze a masik veglet sem vagyok. En amit veszek azt azert veszem, hogy hasznaljam, neha osszejon, hogy sokaig megmaradjon egy darabban, maskor meg egy rossz mozdulat miatt nem. Elvarom a jackettol, h a kisebb hulyesegeimet, meg hibaimat toleralja es egy hegyes ko miatt nem akarok szivbajt kapni, h b**meg ez most nekem 300 euromba kerult. Minosegi termeket szeretnek venni mindenkepp, az jot tesz a tudatomnak, valoszinuleg tovabb is tart, jol is mukodik elmeletileg. Ezert lenne fontos tudjam, h erdemese kockaztatnom es pl megvegyek egy ilyent Tusa jacketet (meg kell hagyni jol is nez ki es qrvajo vetelnek tunik), vagy jobb ha biztosra megyek es a cordura cuccok kozt keresgelek.
5029. jokerke86 Ugrás 2010 sze 14. 16:24  
A jacketek latom, h alapvetoen ket anyagbol keszulhetnek, illetve azok valtozataibol. Az egyik a cordura, abbol is lattam 500-ast es 1000-est, a masik a nylon, abbol 210(?)-est, 420-ast es 840-est lattam. Engem ovva intettek a nem cordura jacketektol, mert azt mondtak, h 2-3 ev mulva cserelhetem ki. Tenyleg ennyire veszes a helyzet? Az anyagok melletti szamok gondolom a szoves suruseget jelenthetik. Ez pl befolyasolja a tartossagat? Mondjuk egy 1000-es cordura tartosabb, mint egy 500-as ? Es mi a helyzet osszehasonlitva a cordurat es nylont? Ha tartosabb akkor mennyivel? Pl egy eles kovel valo talalkozasnal mennyire szamit, hogy cordura v nylon az anyaga, vagy a kopasnal? Azert kerdem, mert egy egesz pofas jacketre - Tusa BCJ-7000 Conquest - akadtam az amazonon, es az ara is turheto, emellett hibrid, ami nekem nagyon szimpatikus, csak epp az anyaga 840-es nylon, cordura helyett. Esetleg valakinek van ilyen, vagy probalta mar?
5010. jokerke86 Ugrás 2010 sze 12. 21:59  
Hat peched volt a merulo "tarsaddal", ha vadidegenekkel merulsz akkor ez elofordulhat. De szerintem a kezjelek nemismerese nem ugyanaz a kategoria, mint amikor az uszonynak bekatalpat mond valaki. Az egyikbol lehet baleset, a masikbol semmikepp sem.
5007. jokerke86 Ugrás 2010 sze 12. 16:07  
Na latom az volt a legnagyobb bunom, hogy az uszonyt le bekatalpaztam, es a maszkot leszemuvegeztem. Ebben nem latom, hogy hol van az eletveszely. A nevmemoriam jelzem, hogy nagyon szar, orulok, hogy mostanra meg tudtam tanulni az egyes reszek neveit. Viszont nem latom, hogy hol van a nevek nem tudasaban a kockazat, hogyha rendeltetesszeruen tudom hasznalni a felszerelest. Ha elfogy lent a levegoje valakinek, akkor szerintem tokmindegy szamara, hogy az octopusbol vagy a "sarga hulyesegbol" kap a tarsatol levegot, nem a neve lesz ott a lenyeg hanem az, hogy kap levegot es tuleli. En ertem, hogy megvan mindennek a rendes neve es elvarhato, hogy mindenki ezeket hasznalja, de nem a megnevezesek nemtudasat hiszem a buvarbalesetek elsoszamu okozojanak.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés