»» ««
Kékbálna hozzászólásai:

  fórumok / Hírek fórumai / 2007-10-04 A divecenter.hu videós versenye
178. Kékbálna Ugrás 2007 okt 17. 22:42  
Van egy ötletem. A DC fizesse az első három helyezett túrájának 100-50-25%-át. Így már biztos lesz legalább nekik új anyaguk. Nyuszi, mehet?
177. Kékbálna Ugrás 2007 okt 17. 22:39  
papa = pap
176. Kékbálna Ugrás 2007 okt 17. 22:39  
"A fotós verseny havi ciklussal már megy".  Így jobb? De ha ragaszkodsz a női ciklushoz hát ... Kinek a papa kinek a papné. :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A lélek tükre
237. Kékbálna Ugrás 2007 okt 17. 22:34  
De jó! egy kétszeres győztessel vagyok egy csapatban. :)) Csatlakozom, már ha befogadsz... :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-10-04 A divecenter.hu videós versenye
135. Kékbálna Ugrás 2007 okt 16. 21:38  
Szerintem is a negyedéves ciklus az optimális. Van idő felkészülni rá. Válogatni megcsinálni stb... még is nagyob meló, mint pár száz képet végig túrni. A közönség/szavazók közben folyamatosan látják, hogy egy verseny folyamatban van, így a téma felszínen marad, nem alszik el. Van benne egy kis várakozás. Végül a két verseny ritmusát semmiképp nem keverném össze. A fotós havi ciklussal már megy. A videos negyedéves ciklus a logikus következő lépés, ha menne sem lenne igazán értelme a 3 hónap alá menni mivel a két verseny egymást zavarhatná.

A három hónap azért is jó, mert van idő a nyúl vállán ülő angyalnak valami komolyabb szavazógépet is leprogramozni, ha a másik vállán ülő ördög eleget rugdossa ezért. :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
402. Kékbálna Ugrás 2007 okt 16. 21:26  
Ólmos esetek

1. Ólomöv kioldás

Egy Razanji túrán az egyik barátommal esett meg, hogy a bérelt öv a csatnál kifűződött. Úgy esett le 35-ön róla, hogy a csat zárva maradt, ám a befűzött - általában többször átfűzött - rész kicsúszott. Ólmok persze lezúgtak 40-re, szerencsére ott volt a fenék. Kolléga jacketet engedve izomból úszott le a cuccért, amit aztán a szerencsére odalent összetudott szedni. Közben a buddy-ja hathatósan ránehezedett.
Ugyanitt esett meg vele egy következő merülésen, hogy bele kapott a csatba az kinyílt és az ólmok ismét teljesen a gravitáció uralma alá kerülve 40 környékéről indulva 45-ön álltak meg. Hab volt a tortán, hogy a barátom az öv után kapott és el is kapta a csatot. Így az öv nála maradt, ám a kockák szépen sorjában puffantak a fenéken. A buddy ismét résen volt és a jól bevált módon ránehezkedett a társára aki a fenéken fűzte össze ólomövét.

Tanulság: Arany szabály a rendezd a légzésed és gondolkozz. Mondjuk ha végig gondoltad cselekedj is. Mindkét esetben mázli volt, hogy nem feneketlen mélység volt alattuk. Bár ez is elég mély volt az ilyen gyakorlatozáshoz, de így össze tudták szedni az ólmokat. Ha végleg elvész az öv problémás lett volna az emelkedés, hiszen egy idő után poztivvá válik az ember öv nélkül (mondjuk súly függő). De van az a pont ahonnan már parafadugó effekt lép életbe. Egy 40-es merülés után nem árt egy 3/5-ös vagy 5/5-ös megálló, nem beszélve az esetleges dekóról. Szóval kevésbé higgadtam csúnya vége lehetett volna a dolognak. Valamint a bérelt cuccot - az övet is - át kell nézni.  Ki tudja milyen állapotban van? Na persze ha sajátod van és nem szervizeled/nézed át egy idő utná az is veszélyes lesz. Végül egy higgadt buddy aranyat ér, ezért az új  társad mindig mérlegeld és ehhez állítsd egyéni lépéseid kockázatát.


2. Nagy lépés és az ólomöv

Egy pár éve egy északi szafarin Thistlegornt merült a társaság. Gyengécske áramlás szerencsére és a szokásos péntek délutáni csúcs a roncson. A hajónk addig helyezkedett amíg a robbanás által megnyitott alsó "raktár bejáró" felett kötöttünk ki. Ez egy igen forgalmas hely a roncson. Minden búvár vonat ott megy be vagy jön ki a roncsból. Csapat egyik 10+ merülési számú OWD-je ugrik be a vízbe. Nagy habzás, aztán felveti a víz. Az első adandó alkalommal kitépi a reduktort a szájából és azt kiabálja hogy az ólma leesett. (8 vagy 10 kilo) Mindenkiben megáll az ütő, a felszínen úszók a lent merülőket nézik. Szerencsére nem talált el senkit. A bejárattól kb 2-2,5 méterre puffant a roncsdarabok között az ólomöv 24-en. Szerintem meg maradt a nyoma a roncson.

Tanulság: A belépéskor jobb kézzel maszkot és redót fogni, bal az ólomöv csaton, bármi leszállhat mikor  belépünk vagy egy zodiakból beesünk stb... Ha ilyen forgalmas helyen esekbe ügyelek a vízalatt levőkre is nem csak a felszínen úszókra. Szóval még jobban figyelek a lehullás elkerülésére. Ha kapitány lennék azt mondanám ilyen forgalmas helyen úgy kell kikötni, hogy potyogás ne okozzon gondot. Ha guide lennék azt mondanám 10+ merülés nem elég egy Thistlegorn behatoláshoz még jó körülmények között sem.

3. Szárazon letaglózva

Valamikor a legelején talán OWD 6 után elmentünk a nejemmel Vida Pistáékhoz uszodázni. Az asszony akkor tanult, én meg ez első ruhám próbáltam ki a medencében. Felöltöztem szépen, ott állok a medence szélen a júniusi napsütésben a dupla hetesben, mikor belém hasít felimerés. Minden vaccak rajtam van, csak az uszony hever előttem. Pár pillanat után úgy döntöttem önálló nagy fiú vagyok szépen legugolok érte - mivel hajlásról ennyi vacakkal a hátamon szó sem lehet. Aha, legugoltam és ott maradtam. Eleinte megpróbáltam élvezni a többiek közt feltűnés nélkül a helyzetet, majd "Csak felállok valahogy." - gondoltam. Aztán levetkőztem minden büszkeségem/gyámoltalanságom és megkértem egy közelben álló hölgyet segítsen felhúzni. (Macsek nem röhögni ez nem az átalános fórum! Kis híja volt a felállásnak. :) ) Bölcs döntés volt, nélküle ma is ott gugolnék.

Tanulság: Felöltözve különösen felólmozva - ne szégyelj segítséget kérni. Ez egy társas sport - buddyk, csapatok merülnek együtt. Sűrűn van olyan eset mikor egyszerűbb szépen kérni egy segítséget, mint egyedül akciózni.

4. A segítőkészség veszélyes is lehet

Egy elbai bázist vezető Orso nevű barátomtól hallottam a storyt. Orsonak volt egy sárga, 12 személyes, műanyag testű hajója. A hajó egy strandról - Reale - indult a merülésekre, ahol értelemszerűen nem volt móló. A hajót egy a parttól 25-30 méterre bevezető kötél mellé kötötte ki, este beljebb és úszva jött ki, a délelőtti merülés után a parthoz közeleb a 2 méteres vízben. A nap végén szépen becuccoltunk mindent az ólmok és az uszonyok kivételével. Egyik merülés után esett meg, hogy egy svájci búvár egy IKEÁs szatyorba összegyűjtötte mind a 4-5 hajón lévő búvár ólmait. Majd segítőkészen elindult a szatyorral a hajóból kifelé. Szépen kilépett a hajó oldalán lévő búvár létrára (uszonnyal is ki lehetett jönni) és elindult lefelé. A legalsó fokról a szokásos módon a közel két méteres vízbe lépett le és egy halk csobbanással el is merült benne. Kicsit túl volt súlyozva. :) Fentről látták, hogy küzd egy kicsit a szatyorral - mégis csak macsó segítő emberről van szó - aztán levegője elfogyván a szatyrot az ólmokkal hátrahagyta. Végül egyesével vitték ki a lebukó búvárok az ólomöveket.

Tanulság: Ha nem kell a légzésed kontrollálni akkor sem árt ha gondolkodsz.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A lélek tükre
179. Kékbálna Ugrás 2007 okt 16. 17:24  
Na ez az. Másszon ő a 80 centis kőhal képébe 15-20 centire ahonnan a kompkat makró éles oszt vakuzza képem. Aztán meg nézze szúrja át a két ágú kelgyó nyelvét a kőhal. Jelzem igazán a szuper makró lenne az igazi ott 3-5 centi a fókuszt távolság. Oszt lehet nagy szemeket mereszteni csinálni. :)

Komolyan bűn belé a tiramisu. :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
367. Kékbálna Ugrás 2007 okt 15. 23:20  
Computer oxigén százalék átállítás

Ezzel nekünk is volt dolgunk a kedvenc buddymmal. Törökország Kas. A buddym valami rejtélyes okból a felszínen eltekerte az UWATEC oxigén %-át 100-ra. Merülés indul a kanyon nevű helynél, elején 10-12 méter aztán süllyedünk a kanyonba, aminek alja 29 méteren van. 15 méteren irtózatos csipogásba kezd a buddym computere. Mindent kiír amit csak tud, ha halálfej lenne rajta már az is égne. Jól látszik szerinte itt game over van. Látom az asszonyon be van tojva. "Mit akar ez az izé?" Eddig ez csendben volt minden merülésen, na jó néha csippantott olyan R2D2-s de ez mégis túlzás. Parázs vita tör ki a vízalatt. Elkezdem osztani "Hogy lehetett ezt így beállítani?" stb, stb... Erre bedobja a kétségbeesett sírásba hajló tekintet, "ok hülye vagyok, de miért csipog még mindig?" tekintetet. Végül leszedem a kezéről a computert és beteszem a jacket zsebébe. Ott halkabb. Hasonló profilt merültünk előtte is ezért szépen végig merültük a tervet a én csende computeremmel. Persze szoros párban - főleg részéről - ő egy kicsit magasabban (max 1 méter). Merülés után a computer megmakacsolja magát. ő ugyan nem megy a vízalá. Végül átállítottam gauge módba a délutáni merülésre. Másnap reggelre kitisztult.

Tanulság: Ne menj vízalá olyan buddyval akivel nem tudsz veszekedni. :) Ha meg már tudsz akkor régóta ismeritek egymást , így figyeltek egymásra, mert figyelni kell egymásra. :)

Egyébként azóta mindketten jobban odafigyelünk az oxigén százalék beállítására.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A lélek tükre
96. Kékbálna Ugrás 2007 okt 15. 17:20  
Azt a fűz fán fütyülő rézangyalát! Szabad minket váratni ennyi ideig egy ilyen képpel? Szerintem későn küldte, zárjuk ki. :))
71. Kékbálna Ugrás 2007 okt 15. 12:24  
Ilyenből van egy pár nekem is. Gondoltam majd felteszem a "Gondolkodtam rajta, de most mégse" kategóriába holnap. :)
44. Kékbálna Ugrás 2007 okt 14. 13:02  
Ez amolyan magyaros virtus. A szabályokat megugrandó kikerülendő dolognak vesszük és nem egy korlátnak amin belül kell élni, alkotni. Lehet ott is sokszor nagyszerű dolgokat csinálni.

De mi abból űzünk sportot, hogy kibújjunk a szabályok alól. Az akkor gond mikor autót vezetsz/búvárkodsz és azt hiszed, hogy a fizika törvényei/szabályai alól is kibújhatsz.

Ez a gondolkodás most inkább kellemetlen amitől majd rossz kedvűek leszünk. :(

Pedig lehetnénk jó kedvűek is, mégha nincs jó képünk, ha előkerül jó pár klassz szemet gyönyörködtető kép és nem nyertünk és nem értünk el helyezést sem. Eddig én így fogtam fel. De lehet, hogy inkább jobb lernne másképp gondolkodni?

Szerintem nem. Ha valami jobb az jobb. Ismerjük el. Örüljünk neki, mert egy szép dologgal több lett ezen a világon. Aztán persze dolgozzunk azon, hogy a legközelebb mi is hozzá tegyünk valami szépet, ennyi. Ha soha nem sikerül akkor is mosolyogjunk rá a szépre. Tudjuk látjuk érezzük mi az. Ha valamihez nem értünk ne szégyelljük bevallani magunknak. Valami máshoz meg értünk. Nekem a fotózás hobbi. Jo lenne jobban csinálni a fotázst és irigylem a profikat hova jutnak el. Pár helyen azért jártam én is. De lássuk be vízalatti fotózásba nem vagyok a közelükbe sem, sőt. Bárvannak páran akiknek azok a képek is tetszenek amiket csinálok. De tudom a képeim és képeik között minimum Makó-Perth távolság van. De ettől megtudom csodálni a profik képeit és ez legfontosabb. Talán így kellene gondolkodni.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-10-04 A divecenter.hu videós versenye
117. Kékbálna Ugrás 2007 okt 08. 09:23  
Hideg és zavaros ott a víz. Ne irigyeld. Meg lehet, hogy rajta tesztelik majd ezt a búvár elhárítót. :)
113. Kékbálna Ugrás 2007 okt 07. 21:06  
Ááááá videot én nem mertem írni. Csak egy epizodista szolíd cucca lenne a Nikon. :)
104. Kékbálna Ugrás 2007 okt 07. 09:46  
Szia Jules!

Ne légy szerény! Nem ezt beszéltük meg. Egy Taka TV sorozatot fogunk ott forgatni. Az első évad 12 db 40 perces film lesz. Bunny itthonról küldi a forgatókönyvet. (Ha ott van megdárgítja.) Mi meg csak forgatunk, forgatunk. Vállalom a cipekedést, ahhoz tán értek. :) Te leszel a rendező, Garfield a kamera man.

De tárgyalok még egy vidám "Zátonyok közt" című szappanoperáról. 1000 rész. (Az első 100 rész már eladva. Sajna csak 10 percesek a részek azért, hogy sok reklám férjen közé ha leadnak kettőt. Hogy én miket tuduk a TV-zésről? :) ) Na ebben vállalok egy esetleges epizód szerepet is. Pl. nagy darab búvár hogy próbál fotózni tanulni a reef-en. Lehetne az egyik rész címe "A helyes rekesz választás rejtelmei" vagy "Hogy lesz meg a mélység élesség?". De Garf is szerepelhet a "Hogyan betonozzuk le a kamerát, hogy mozdulatlan legyen a 6 csomós áramlásban?". Persze előtte egy jó cajgot kell venni mindenkinek. Mégse ugorhatunk neki a legmenőbb cuccok nélkül egy TV sorozatnak (Ezt is tudom már a TV filmezésről. Még a végén szakértő leszek?), aztán a végére feldobjuk, hogy a szereplőket a Mares öltöztette. A tokokat a Subal, a gépet a Nikon, a Bunnyval valló kommunikációt meg a Skype biztosította.

Na megyünk? :))

Szia

Kékbálna :)
100. Kékbálna Ugrás 2007 okt 06. 19:14  
Ott lakik. Hmmmm. Azt kívánom, hogy legközelebb scarabeuszként reinkarnálódjon.  Ott nincs annyi víz.  Mázlista. :)
96. Kékbálna Ugrás 2007 okt 06. 18:03  
Hát azért emberünknek is van pár jó snittje.

Egyébként sajnos ebben a cajg dologban lehet valami. Kicsit arcátlannak érzem mikor egy méretes cápa, manta stb... ilyen lazán belefér a képbe. Meg van egy két olyan közeli az általam hőn utált tűzhalakról, hogy ihaj. Szóval ehhez cájg kell.

De én nem akarok egy vagyont optikára stb... költeni. Brühühü. Mondjuk csak fotózgatok, de ott is él ez a probléma. :(

Szerintem engem olcsóbb sponzorálni mint a macskát. :)) Szóval engem is sponzoráljatok meg! Jó fotós nem vagyok, de a legnehezebb vízalatti fotós még lehetek. :) Meg kitudja hátha megtáltosodom. :)
58. Kékbálna Ugrás 2007 okt 04. 22:14  
Heheh, izé.

fiók = fiúk.
57. Kékbálna Ugrás 2007 okt 04. 22:13  
Hali!

Jók a filmek. Garf és Dupla jól láthatóan nagyobb nyersanyag bázisból merített. Che a kisebb kiinduló bázist kreativitással hidalta át. Jó volt fiók. Szavaztam.

Egyébként szerintem kell a logo. Sok macsek filmet láthattam, nekem hiányozna a standard keret. Előlről megszokásból. De most a végén kimondottan jól esett a csigusz, ilyenkor úgy érzem kapok arra időt, hogy a lepörgő képeket egészben átgondoljam. Persze nem a logón kellene múlni az eredménynek. :) De nem is fölösleges, helye van.

Következő téma javaslat - ha már ötletelünk - "Együtt élés".

Na oszt erre varrjatak gombot. :))

Kékbálna
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-10-01 A legjobb sü... fotó
10. Kékbálna Ugrás 2007 okt 01. 19:49  
Dialig = Dialog
9. Kékbálna Ugrás 2007 okt 01. 19:48  
Gratulálok én is Darth-Dialignak!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sü ...
180. Kékbálna Ugrás 2007 sze 23. 16:42  
Aha. Ez olyan vak és világtalan dolog ugye? Na gyere akkor 5 percig én vezetek. Aztán meg te. Oszt ha nem vágódunk hasra már az is valami. :)
155. Kékbálna Ugrás 2007 sze 21. 10:07  
Hali nagy Tudású mester!

Be kell vallanom ezek a gammák és izék távol állnak tőlem. Honnan lehet erről tanulni? Szóval egyszerűen Photoshoppal tanfolyam érdekel.

Köszi

Kékbálna
124. Kékbálna Ugrás 2007 sze 19. 15:04  
Szia Thomas!

Volna még egy kérdésem. Az elsőre mondtad az élesség problémát. Most mi a helyzet vele? Így kontrasztosabb képen miontha az is háttérbe szorult volna. Bár a kép ugyanaz.

Vélemény?

Szia

Kékbálna
122. Kékbálna Ugrás 2007 sze 19. 15:01  
"Az meg hogy milyen volt eredetileg a látvány és mi milyennek szeretnénk mutatni, szerintem ez adja a fotózás kreatívitását." Ez az! Most értjük egymást. :))
118. Kékbálna Ugrás 2007 sze 18. 22:52  
Hali Sith Mester! :)

A kép 17-23 között készült. Ott már nincs piros, hacsak nem viszed magaddal egy lámpát. Az meg egy másik dolog, hogy a vízalatt ránézve valamire te már egyből tudod, hogy megvillanatva vörös lesz.

Egyébként köszönöm a fakó minősítést mindkettőtöknek. Különösen Thomasnak a demo képet. Tényleg másabb így. Egyébként most már látszik a bal alsó sarokban lévő dolog egy hal háta.

Már megérte a képet feldobni. Tanultam jóvoltatokból belőle.

Szia

Kékbálna
107. Kékbálna Ugrás 2007 sze 18. 13:06  
Szeva Thomas!

A színekkel kapcsolatban lenne egy kérésem. Színezd át a képem neked tetsző módon. Kiváncsi lennék arra mire gondolsz? Be kell vallanom nekem ez a színvilág jobban tetszik, mint a Macseké. Azt kicsit sötétlem. De lehet, hogy egy elfogult g..i vagyok vele szemben. Pedig áááá dehogy.... :)
Szóval szívesen látnék egy neked tetsző színű képet. Biztos tanulok belőle.
Egyébként a wb korszakom óta bizton állítom minden kép színe hamis. Mit látni ott lent? Na azt a kék-sárga-zöld-szürke képek adják vissza. Na abban egy ilyen vörös sü... szinte láthatatlan. Ettől kezdve minden kép nem a valóságról szól hanem a mesterséges fényben felvillanó színekről vagy a szűrők által elváltoztatott fényről. De talán ezért művészet ez igazán komolyan. Ki milyen színt kever ki a pallettán és hordja fel a vászonra azaz ki milyen beállításokat tart optimálisnak, milyen mélységet stb... Tehát egyedi látásmód. Aztán ebben vannak populárisabb változatok és már iskolának hívják. Meg vannak meg nem értett elkotókp pl. a nyúl sü...-je nekem tetszik, mégha megint felrúgta a nagyérdemű mesterkurzusok tanait. Hogy gondolja, hogy világos halat világos korallon fotóz? De a háttér sötét ezért nekem mégis tetszik.

Kicsit olyan az érzésem ilyenkor, mint az egyszerű matek/logikai példákkal amiket a másodikos gyerek szemvillanás alatt megold. Mi meg görcsölünk rajta, mert a fejünkbe vert szabályrendszer igen bonyolultan írható le valami egyébként triviális. Ha egy kört látunk az lehet egy kúp, egy henger, egy gömb, de mi kapásból körnek mondjuk, mert annak látszik és nem nézünk mögé.

Éljen az alkotói szabadság! :))

Szia

Kékbálna
27. Kékbálna Ugrás 2007 sze 08. 21:05  
Köszi analóg-dialóg.

Egyébként biztos, hogy nem ormányos kányas.llő? :))
24. Kékbálna Ugrás 2007 sze 06. 10:25  
Hahó hal határozók.

A korall őrhal és a hosszú orrú korall őrhal az sügér? Szóval ide most felkraható?
23. Kékbálna Ugrás 2007 sze 06. 09:59  
Szia Mirci!

Menj el egy déli szafarira és a vízalatt megtalálod a szárazföldi sivatag párját. Homok, homok. Hal meg alig. Ott nincs már semmilyen "törvényi kontrol" a legutolsó csigát is megeszik. Eddig csak a szerencsétlen helyi halászok ették meg. De azok a lékelveszőtikkel nem tudtak nagy kárt tenni. A szafari hajók viszont halász hajók is. :( Meg is lett az eredménye. Muréna és tűzhal marad. Azt nem eszik, még...

Lent mélydél még nem ilyen. De gondolom idővel...

Szia

Kékbálna
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-22 7. UEF búvárnap: 2007. szeptember 8.
3. Kékbálna Ugrás 2007 aug 23. 16:04  
Nekem az része tetszik Dunaföldvár felé amikor egy töltésen kígyózó dűlő útba megy át. Bár lehet, hogy azóta már javították.
1. Kékbálna Ugrás 2007 aug 22. 12:04  
Apró kiegészítésem lenne a megközelítés részhez. Dunaújvárosnál már van híd. Így komppal csak a nosztalgiázók menjenek. Szerintem Pestről is jobb az M6 - új híd - Szalkszentmárton útvonal. De izlések és pofonok. Az 51-esnek is van varázsa. :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Élő és élettelen látogatók
219. Kékbálna Ugrás 2007 júl 22. 21:53  
Na ez az. Látod Nyuszi! Ezért nem veszek én új cájgot. :)) Innen kompaktból kell nyerni. :))
216. Kékbálna Ugrás 2007 júl 20. 15:46  
Ne sírj Nyuszi!

Mi vagyunk a meg nem értett alkotó közösség tagjai. Aztán halálunk után úgy fogják szétkapkodni a képeink. Így volt ez az impresszionistákkal is. Az ilyen szabályos kép alkotók meg elvesznek a történelem forgatagában, mert a ma szabályainak alkotnak. Pedig ott van a választ a képeinkben. A világ mindenség az univerzum, meg minden kérdésére. :))))
147. Kékbálna Ugrás 2007 júl 18. 10:00  
Kösz. Kösz. Kösz. Te drága macska. Kösz. :))
136. Kékbálna Ugrás 2007 júl 17. 20:12  
Ez nekem ismerős. Goto Marsa subidubi. Szóval check dive hely Marsa Alam előtt. Talált?
135. Kékbálna Ugrás 2007 júl 17. 20:08  
Gyere cicus. Mi a tömeg miatt kellünk csak. Én biztos. :)
134. Kékbálna Ugrás 2007 júl 17. 20:07  
Nekem mondana ellent ha nem lenne ott az a belógó izé amiben a kaja van. Szerintem jó ez így. Végül egész sok kép lett, annak ellenére, hogy a kiírás egy fejtvény.
105. Kékbálna Ugrás 2007 júl 16. 16:53  
Légkondi van. De a szívás így sem kisebb. :)
103. Kékbálna Ugrás 2007 júl 15. 10:35  
Mert te annyit fecsegsz. Döm.
98. Kékbálna Ugrás 2007 júl 13. 17:43  
Annyit mondhatok, hogy Dömdödöm. Azt ossza be magának ez a perlekedő optikai leképező brigád.
55. Kékbálna Ugrás 2007 júl 11. 14:27  
Hát erre mondtam én, hogy ügyes téma kiírás. Jó-jó ubi szezom van... De ha így marad olimpia pontszerzők vagyunk elche-vel. :)) Ha nem marad így akkor is, dicső táborban hullunk el. Tudjuk aki indul nagyon erős képpel fog jönni. Ja-ja ez a mezőny sínvonala. vagy mi a mozdony? :)
23. Kékbálna Ugrás 2007 júl 06. 23:08  
Nem jött levél. :(
21. Kékbálna Ugrás 2007 júl 06. 13:25  
Lenne egy kommentem. Miért nem lehet az új motorba is 400*640-est képte felrakni? A fekvő 640*480-ak most. Az állók 480*360-ak. Furi.
20. Kékbálna Ugrás 2007 júl 06. 13:20  
Én is tudtam. A kiírás lehetett volna hajóroncs és búvár is. Na mindegy. Egy kis humorral még ebből a száraz kiírásból is lehet egy mosolyt csinálni.

Egyébként  víz alá süllyesztett savanyú uborkás üveg megfelel a kiírásanak? Bár az ubi már nem él. De élt. :)
19. Kékbálna Ugrás 2007 júl 06. 13:09  
Kas Törökotszág. Van egy őrül aki minden limlomot lehord ide. Felteszek mér pár képet versenyen kívül. Pl van rong tengeralattjáró, beton cápa és rózsaszín bicikli is. Vízalatti tárlat a duma hozzá.
18. Kékbálna Ugrás 2007 júl 06. 13:07  
Mikrofon a búvár előtt.
4. Kékbálna Ugrás 2007 júl 05. 21:31  
Na ezért ez a tolongás.
2. Kékbálna Ugrás 2007 júl 05. 20:10  
Szeretném jelezni, hogy a kírásnak bőven meg felel egy búvár. Van az ember mint élőlény és a rajta lévő élettelen cajg ami életben tartja. Hátha így lesz legalább egy versenykép. :)

Bár van egy képem egy sznorizó elefánttal és egy Zetor traktorral Gyékényesen közvetlen a Trabi mellett. Szerintem ez lesz a tuti. :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Felcsigázva
286. Kékbálna Ugrás 2007 jún 29. 20:37  
Mit is mondhatnék erre?

Csak a kis ember rak rendet. A zseni, uralkodik a káoszon! :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-04-16 Fotósverseny a divecenter.hu-n!
6. Kékbálna Ugrás 2007 ápr 16. 23:32  
Ez neked eccerű. Ha egy lenne akkor nem gond. De sok van. Ráadásula java a Bumbié. :)) Gondolom azt nem lehet nevezni. :) A nevében goldoltam csakis. :))
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Eel Garden

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) könnyű körülmények
max: 23m, látótáv: 25m felett

parti merülészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés