»» ««
Kékbálna hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 49
  fórumok / Országok fórumai / Indonézia
1979. Kékbálna Ugrás 2018 nov 15. 11:14  
Végül is ide írom be, hogy a Szingapúri reptéren erősen megváltozott a csomagmegőrző használat!
Korábban ott lehetett hagyni, akár egy hétre is a cuccod. Nem volt olcsó. De minden flottul ment.
Most azzal nyitnak, hogy a csomagmegőrzős hölgy csomagot nyittat és keresgél a csomagoban. pl: elektromos cuccok, mint búvárlámpa. Minek? Egy nem hatósági ember. A repülőre felvitt, felszállás előtt átvizsgált, az érkezéskor a szingapúri security/vám által átvizsgált csomagban. A csomagot egyéként egész szingapúrban bárhová vihetem. Hiszen bent vagyok az országban. Mi van?
Sőt drágább is lett. Eddig kilóra ment. Most darabja 8-12-12 SGD naponta csomagonként.
Ha valakinek pár órája van csak Szingapúrban, mint nekem javaslom levelezze le az induló járata légi társaságával az early check-in-t. Műküdik, ingyen van és nem játsza egy hordár a securityt.
  fórumok / Országok fórumai / Vietnam
10. Kékbálna Ugrás 2018 nov 15. 10:59  
A Phu Qouc környéki merülőhelyek a bázis szerint átlagosak. A környékben azért rengeteg kíváló merülőhely van 3r óra repülő úton belül, akár Bali, Sulawesi irányba, akár Thaiföld (észak) Myanmar irányban. De az öböl tulsó oldalán levő Ko Samui is erősebb. Na ebben a mezőnyben azért egy átlagos merülőhellyel nehéz boldogulni.
Szerintem egyébként a búvárkodás nem favorizált sport Vietnamban. Macerás és nagyon technikai az egész. Az országba így is dőlnek a túrosták, mivel van mit nézni, venni, enni és és nagyon olcsó.
Hogy is mondjam minek neked egy ász póker mellé az ötödik lap?
Nagyon szeretem azt országot. Most érdemes oda menni, mert már látom a nyomait a drágulásnak és a nagy ipari turizmusnak. Itt mégaz utcán rengeteg kiváló kaja lehetőség van. Sírni lehet az örömtől a roppanós zsemlébe töltött húsoktól és illatos zöldségektől füvektől. Mindez kevesebb 200Ft-ért. Tényleg a legjobb magyar minőségű  zöldségek elérhetők, mellette a teljes trópusi zöldség és gyümölcs kínálattal. Minden hús esznek amit mi (igen malac is). Vietnám sokkal tisztább, mint Indonézia - azért Ázsia.
Miben látszik az iparosodás? Hoi An világörökség része. Özön túristan volt ott négy éve és most is. Most a belvárosban 5-8 üzletet (az ott nagyon sok) felvásárolt valaki és igazi mű kávézót (Starbuck like) csinált belőlük vietnami stílusban. Profi a külcsíny. 5* a kávé. Csak ne egyél semmit! Vietnamban nagyon kiábrándító hallani a mikro csippanását, hogy kész a sütid. Aztán belül hideg/fagyott a brownie. Különben is nem olyan stabil ott az elektromos hálózat, hogy a jó eséllyel többször kiolvadt kaját szívesen eszi az ember.
Miközben az utcán a kislány faszénen olyan kaját ad neked 20k dongért friss alapanyagból, hogy mindenki úját megnyalod nem csak a sajátod. Ezek a nagy tőkeerős cégek elkezdik kiszorítani a kis kocsis árusokat, amiért nagy kár. Ott van az érték és tényleg minden kaja egyedi.
Most érdemes menni. Van mit csinálni. Búvár cuccot ne vigyél! Ez van. _B)
8. Kékbálna Ugrás 2018 nov 15. 01:03  
Phu Quoc szigete Kambodzsa előtt. Több (3-4) bázis is van. Mind introra van beállva. Egy kihajózás 2-3 merülés intro kondíciókkal (adnak cuccot, szerelnek és visznek/húznak a vízalatt). Árak: 95-105 USD egy előbb leírt 2-3 merüléses napi túra. A hajók nagy vietnami dzsunkák. Van rajtuk hely és ebéd is. :D

Mikor megtudták, hogy saját cuccom van, kicsit elakadt a tárgyalás és nem tudtak búvár árat adni. Így maradt az intros ár.

Sajna a légkondi benyomta a szinuszunk + mikor jobban lettünk a párom az istennek sem tudtam rábeszélni az egy napos merülés logisztikájára. "A Balin becsomagolt száraz cuccot akarod összevizezni egy napért? Nem."

Így a további információk a Flipper bázison történő beszélgetésből származnak.

Az északi merülő helyek max. mélysége intro barát 8m. Jaja. Itt azért meg kell küzdeni a dekóért. A déli merülőhelyek akár 28 méteres merülések is vannak. Ugyebár ez a Thai öböl keleti bejárata és Phu Qouc egy homok padon van. Így nagy leszakadások nincsenek. A déli részeken sok szép épp koral van. Nincsenek nagy (50cm<) halak. (Később kiderül miért.) A látótávolság olyan homokpad kompatibilis 5-15m. Ne feledjük el a sziget a kilométeres homokos strandjairól híres üdülőhely. A bázis honlapján is erre készítenek fel.
Szóval a Phu Quoci búvárkodás véleményem szerint nem tapasztalt búvároknak van kitalálva. Hanem arra, ha apának vagy anyának vannak rejtett búvárkodás iránti vágyai, itt leviszik a vízalá. Ha ez nem múlik el az első nap után jön egy tanfolyam. Aztán a nyaralás végén lehet hazarepülni Krasznojarszkba a friss PADI OWD kártyával. Pénzügyileg ki van ez találva. De valahogy az egésznek nincs az a Cousteaus, Hans Hassos hangulata, ami még a 2010 előtti búvárokat átitatta. Azokra gondolok, akik beérik a merüléssel és azt kellő megszállotsággal ismétlik. Ma már ilyen McDonaldos búvárkodás folyik. :D Ja és mindenki James Bond (síel, búvárkodik, sziklát mászik, karatézik, F-1 vezet stb...) esetleg egy kicsit több. Mindez Go Proval kézben esetleg on-line. :D
Visszatérve Phu Qouc-ra. Mindezek ellenére sok bébi dajka cápát láttam. Úgy éttermenként 2-3-at az akváriumban és sügérből is volt 4-6 éttermenként. Hát igen. Szerintem volna mit nézni a víz alatt. De Kambodzsától 15km-re igen kemény az élet. Így itt bizony kifognak mindent és aztán igyekeznek megetetni a túristákkal. Az első felindulásomban gondoltam arra, hogy megveszem egy étterem dajka cápa készletét kerül amibe kerül. Aztán elengedem őket a mólónál. Sajnos tovább gondolva az jött ki, hogy 5 percen belül valamelyik dzsunka megint kifogja őket. Hiszen a homokos pad nekik optimális életközeg, lenne. Meszebb nem tudtam volna vinni őket. Valamint az étterem és a halászok haragjától is féltem. Így a látványos cápa mentés elmaradt. Egyúttal minden tengeri herkentyű fogyasztásától elment az étvágyam. Pedig higgyétek el gyönyörű kagyló csodák és rákok voltak. Nem egy nagy tett. De legalább nem erősítettem fogyasztásommal a rabló halászatot. Mondjuk azért volt más isteni kaja is. ;)

Szóval ebben a környezetben nehéz környezet tudatos búvárnak lenni.
A Da Nang melletti Hoi An-ban is láttam napos búvártúrákat. A struktúrájuk és áruk rémesen emlékeztetett a Phu Qouc-ira. Úgy látom Vietnamban a búvárkodás a túrista ipar része és központilag van szervezve. Bár az egész még nagyon bimbózó állapotban van. Ne felejtsük el, hogy itt fognak ki ipari mennyiségű tengeri csikót a keleti gyógymódhoz. (Láttam őket zsákszám egy erre szakosodott boltban.)

Ha valaki volt már a Ha Long öbölben az nagyot csodálkozik azon az olajozott túrista gyáron, ahogy a Ha Noi-ból induló buszok 11:50-re megérkeznek és a hajókra szállítják az utasokat. Majd a hajó percre tervezett program van tavaszi tekercs készítéssel, tengeri kajakozással stb... Miközben a turisták szórakoznak a szippantós hajó visza az anyagot, lajtos meg hozza a vizet. Tényleg irigylésre méltó szervezés, aminek a következtében egy éjszakai kintalvás után 11:45-re visszaérkezik a hajó a kikötőbe. Addigra minden szoba ki van takarítva, már csak az aktuális csapatot kell partra rakni és jöhet a váltás. Döbbenetes teljesítmény optimalizált ipar. Mindezt úgy, hogy a Ha Long öblöt kimondottan lehet élvezni.

Bár nem merültem végül kint. De úgy vélem az is hasonló óramű pontossággal működik.
Én meg már öreg vagyok és bohó. Jobban tetszik mikor Pisti azt mondja "Hmm itt még nem merültünk csak balra." Ok, akkor menjünk jobbra most nézzük meg mi van ott. Legfeljebb lebegünk egy jót. :D
  fórumok / Hírek fórumai / 2018-11-11 Cápatámadás a brothersen
3. Kékbálna Ugrás 2018 nov 15. 00:12  
Hát azért ez durva volt. Nekem az első rámozdulás után a torkomba lett volna a szívem és tuti ösztönösen zártam volna a párommal. Ja és a dögött addig néztem volna míg szemmel ki nem tolom a vízből. :D Ez látszat lazaság sajna a vadászó állatnak kedvezett.
Vakukar egyébként jó fegyver. Bár bohóchalra nem az igazi. Túl kicsi a harapós agresszor.Most meg felmegyek és visszaszerelem a méteres nyomásmérő tömlőt. Hosszú, lóg és útban van. De ilyen esetbe suhinak kíváló. :D
Egyébként tudnak a valamit ezek a székelyek a ragadozókról. "A medve nem játék." Miért lenne az a cápa?
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-04-09 A XIII. Búvárfotós OB eredményei
9. Kékbálna Ugrás 2015 ápr 10. 18:50  
Gratulálok a győzteseknek! Tényleg szép képek.

Zook, Macok nektek külön! :)

Van egy jó pár "szépen festett kép" Pl. Balage Tündérkéje és bajszosa engem megérintett.

  fórumok / Hírek fórumai / 2014-11-21 Horvát sztrádagondok
8. Kékbálna Ugrás 2014 nov 27. 22:39  
Na azért ha tisztán az órát veszem elő egy korculai kiruccanás veri az egyiptomi repülő utat. Egyébként is öregszem. A horvátokhoz sokat kell vezetni. Egyre kevésbe megy a lenyomok 700 km-ert és másnap reggel merülünk.

Szóval van pro és kontra oda vissza. Kiváncsi vagyok mi lesz a megoldás erre kérdése.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-06-27 Adriai fotósverseny eredménye
10. Kékbálna Ugrás 2014 júl 02. 07:50  
Gratulálok Dávidnak! Jó volt együtt merülni! :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-02-19 Csigaparadicsom Norvégiában
1. Kékbálna Ugrás 2014 feb 19. 07:31  
Tyűűűűű............ Háááááá..... Ez nagyon jó. Kellene egy szárazruha. Valami azt súgja nem shortis hely. :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18587. Kékbálna Ugrás 2014 feb 11. 06:51  
Igen. Voltak hosszú szinten buddhista csöndek részedről. Már csak a tökéletesen alakon kellene dolgoznod és elmehetnél buddhának. :) A műsor címe ekkor Buddha Show lenne. :)
18529. Kékbálna Ugrás 2014 feb 05. 23:49  
Sásdi - Előd meccs/report van az Ozone-on. Búvár fotózás kontra videózás témában.

Előzetes odds-ok alapján Laci volt a befutó. Meg kell vallanom Zsolt meglepett, hogy Laci bekezdése után hirtelen átvette a szót és hosszú percekig tudott beszélni. :) De aztán Laci nászutas cápás kalandja egy megrendítő erejű ütéssel ért fel.

Végül is a műsor jó volt és valahogy megoldották, hogy a két búvár fény rögzítő ügyesen felváltva beszéljen. Nem mondom, hogy nekem minden új volt. De jó volt és szépen egyben volt. :)

Jók voltatok fijjjúk!
18452. Kékbálna Ugrás 2014 jan 23. 20:40  
Szasztok!

Az Üregi aszonta másoljam ide be a linket. Hátha érdekel valakit. ;)
http://invitelweb.hu/szekrenyesl/BuvarNaptar2014.pdf

A baráti búvártársaságnak készítem már vagy 10 éve évről évre.

A fórum tagokra is barátként tekintek. Így most veletek is megosztom.

Na csá

Kékbálna
forever
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-01-19 UEF Gyermekbúvár tankönyv
34. Kékbálna Ugrás 2014 jan 21. 23:07  
Gyerekek most komolyan ennyire kiskorúak vagytok?

Ez csak biznic, ami régi "Ki himbilimbije nagyob? - elvre épül' Nagyjából a mai értékesítések 90%-a arról szól, hogy lesz gyorsabb, elegánsabb, különlegesebb stb... ergo drágább cuccod amiért a másik irigyelhet.

Miért maradna ki a búvárkodás ebből? Ha van kereslet, van kínálat. Az, hogy van kereslet mindenki tudja hiszen N+1 rendszerben van már gyerekbúvár oktatás. Most UEF-ben is lesz.

Helyes nehogy lemaradjanak a versenyben, mert akkor majd a világ végén magyarázhatom, hogy "Egy egykor szépen működő de már megszűnt magyar okatatási rendszertől van az AOWD kártyám." Na erről szó sem lehet! Menjenek a kis pockok a vízalá, ha a himbilimbi verseny ezt kívánja! :)

Be kell vallanom láttam én is kisgyereket (ovi) 29-en octopuson lógni. Az előre tervezett terv szerint merült ő is. Csak nem ő tervezett. Nagyot is néztem. De hát istenem a határokat addig kell keresni, amíg meg nem lesznek. Mondjuk a saját gyerekeim nem vinném így le. Már csak azért sem, mert vicces lenne kisgyereknek hívni két 2 méteres laklit. :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18425. Kékbálna Ugrás 2014 jan 14. 14:22  
Hát ehhez én nem sokat konyítok.

A dome port szántásban viszont jó vagyok. Na most ilyenkor Söpi Lacinál kötsz ki. Szépen rendbe rakja.

Ha a portod üveg! (Pl. Dani szántó-vető kolléga. :))

Ha műanyag portod van, műanyag tipus függvényében polírozható a dome vagy nem.
Helyesebben bizonyos műanyagok ütésre kissé foltosodnak. Már pedig ha megkarcolod, meg is ütöd. Ettől kezdve a dome-on vagy egy foltod. Na ezt Söpi sem suvickolja ki neked és a foltot a porton nem szokták szeretni a profik.

Ha már ennyi lét ölsz bele és lecseréled a járókeretest valami komoly cuccra üveg vagy csiszolható műanyag portot végy. Úgy is összefogod karcolni. Ez tuti. :)

Ja, hogy ennek nem sok értelme van? Mi vagyok én plasztik gyáros? Viszont Söpi egy email után megmondja neked, hogy milyen poly- multi, izé karbonát anyagú dome-ot ne vegyél.

Nekem olyan van. Mindég tanul az ember. :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-01-09 GPS búvároknak
14. Kékbálna Ugrás 2014 jan 14. 14:05  
Természetesen alkotó párosra... :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-01-14 Lázongó halászok
3. Kékbálna Ugrás 2014 jan 14. 14:04  
Annyi faj fejlődött és halt már ki.

Az intelligencia csak kütyüket gyárt a hatékonyabb munkához.

Már csak a munka fogalmát definiálja valaki nekem.

Az idő ezt a kérdést is megoldja.

Ember itt sokat nem tehet a Bábel-tornya óta azt sem értjük, akinek szavai ismerősen csengenek.


  fórumok / Hírek fórumai / 2014-01-09 GPS búvároknak
6. Kékbálna Ugrás 2014 jan 09. 11:40  
A honlapon írnak egy SOS funkcióról. Mondjuk csak átfutottam, de az a hajóra történő vészvisszahívásra szolgál. De a másik sem lehet gond. Megnyomod a gombot és minden búvár feléd indul. Majd megmutatod nekik életed első és utolsó boci csigáját. Mivel ezután biztos véged van.... :)
5. Kékbálna Ugrás 2014 jan 09. 11:39  
Szóval te is a távolság irány megoldás híve vagy. Egen a leírtak alapján ez egyre valószinűbb.
  fórumok / Képtár megjegyzések / ´Makronéziában´ jártam
23. Kékbálna Ugrás 2014 jan 09. 09:53  
No és. Szép sült lényecskék lesznek.
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-12-25 Superman a víz alatt
4. Kékbálna Ugrás 2014 jan 09. 09:37  
Bocsika, mi van akkor ha nem tudsz egyenlíteni és meg kell fogni a nózid? Egy helyes piruettben kiszállsz a vízből.

Törpölni kellene ezen még egy peppet.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-01-09 GPS búvároknak
1. Kékbálna Ugrás 2014 jan 09. 09:34  
Hm érdekes. Kicsit utána olvastam de nem értek mindent.

Várható 1200 USD ár szép pénz érte. De megéri ha on-line nézegethetem a párom 60 méterre 15 méteres látás mellett. Tudok is egy ilyen fotós-videós párosról, akik rohannak majd megvenni a cuccot. :)

Tudom az öregek meg azt mondják vegyél 60 méteres octopus tömlőt is párodnak akkor. Erre csak annyit tudok mondni akkor meg már minek...

Amit nem értek
egy GPS bója, ami hanggal(?) kommunikál a kézi egységgel, milyen elv alapján határozza meg a helyzetem? Háromszögelés szóba sem jöhet. Irány és válaszidő alapú távolság mérés meg addig szép, amíg látnak. Vagy reflexióból fogunk búvárkodni. :)

Gyanús nekem, hogy az utóbbi. A honlapon ugyanis javasolnak egy második (500USD árú) GPS gateway telepítést is a terep adottságainak kiküszöbölése miatt. Így tutira pontosan megleszünk. Na ott már, ha akarok lehet háromszögelni is. Most jut eszembe, a mélységet szinte biztos a kézi kütyü adja a rendszernek. Szépen térbe lehet rakni a játékot.

A cuccról még az jutott eszembe, hogy akár az autós navigációnál lesznek elsőre merülő helyet térképező búvárok. Na, ilyen szeretnék én lenni egy közepesen gyenge fizuval. Illetve lesznek a lúserek, akik majd az UWazze-n (Underwater wazze angolul tudó gyk-nak illetve Unterwasser wazze németül tudó gyk-nak.) térkép javításokat adnak le pontokért. Meg, hogy pajzsos Uwazze ikonod legyen, mikor a haveroknak mutogatod a merüléseid. "Látod wazze! Pajzsos búvárom van. Tudod mit jelent köccsög? Benne vagyok Magyarország legtöbbet merülő TOP 10% búvára közt. Ja és a múlt héten javítottam Rabon a Sika Tanki térképét. Nem volt meg csak 40-ig. most már 65-ig tutkóra meg van."
De az is felrémlik előttem, hogy a Vodafone megvásárolja Egyiptom összes parti merülő helyének frekvencia jogát és ilyen GPS gateway-el fedi őket. Oszt beleteszi a roaming csomagodba búvár extrát 15 Euroért. Így aztán nem veszel majd el az Elphinstone-nál. Sőt a tokozott iPhone-on fotózás közben tudsz angry bird-ezni és egyből fel lesz töltve a cloud-ba.

Ja kérdéseim eme lap olvasása közben merültek fel. http://www.navimate.com/
  fórumok / Képtár megjegyzések / ´Makronéziában´ jártam
19. Kékbálna Ugrás 2014 jan 07. 14:30  
Nagyon szép kollekció NME! Úgy látom eléggé összeszoktál a cájggal is. :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-01-04 Bezárni és betiltani
6. Kékbálna Ugrás 2014 jan 07. 07:49  
Nem értem a tiltakozást és bezárási tervet. Az evolúció dolgozott és kiválaszototta a túlélőket. Két rosszul gondolkodó példány kihalt.

A nagypapa fájdalmát értem. Nagyon fontos embereket vesztett. De ő sem az eszét használja, hanem az érzelmeit vetíti ki.

Ezzel egyébként magyarázatot is ad az egyenes ági lezármazott egyedek kihalásának okára.

Sajnálom az esetet. De nem lehet minden ember kezét napi 24 órában fogni.
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-06-26 Fotósverseny az Adrián
17. Kékbálna Ugrás 2013 jún 26. 23:54  
Gratulálok mindenkinek! Különösen a két kategóra győztesnek! Nagyon jó képek nyertek.

Jó kis buli volt! Bár a víz kissé hűvös volt, de kit zavart?

Köszönöm kedves szavaitokat.

  fórumok / Hírek fórumai / 2013-03-06 XII. BOB: az eredmények
16. Kékbálna Ugrás 2013 már 09. 15:38  
Gratulálok minden díjazottnak!
Előd Úr ismét szép, precíz portfóliót adott be. Gratulálok!
Gratulálok a frissen debütáló NME-nek is!
Thomasbúvár a te kezed sem semmi!
és mindeki másnak.

Külön köszönet a szervezőknek és Béla bácsinak (neki a szúnyog riasztóért is. :))
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
725. Kékbálna Ugrás 2012 dec 07. 11:03  
Tévecc.

A lejárat előtt van egy harminc napos ablak, amikor lemondhatod. Nem gondolond, hogy hagynak ugrálni. :)
722. Kékbálna Ugrás 2012 dec 07. 10:44  
A cascoval korábban már én is így jártam. Még egy évig fizethettem. Na ja de ott volt egy kocsi, ami így még is biztosítva maradt.

De ebből a méregdrága biztosításból nem kérek. Egyébként hülye vagyok, mert nem olvastam el a szöveget. Régen ez a biztosítás még egy családtagra is kiterjeszthető volt, ingyen. Velem már olyat kötöttek, ami csak rám volt érvényes. A netes lap, akkor épp vacak volt alig találtam egy működő honlapot. Előtte szüntették meg a jó kis buvarbiztosítás.hu-t. A kötvény megkapásakor jeleztem is, hogy nekem az  régi 1+1 személyes biztosítás kellett volna. "Megszűnt" - volt a válasz.

Nyeltem egyet. Ok egy évig kibirom.

De arra nem gondoltam volna, hogy az unokáim is adós rabszolgái lesznek a biztosítónak. :)
721. Kékbálna Ugrás 2012 dec 07. 10:38  
Bakker. Úgy látom a röghözkötés egyre nagyobb divat.

A folytatás.

Továbbra sincs rá szükségem. Tovább ment méltányossági kérelemre. Hátha még is elfogadják a felmondást.

4 felvonás jön.
715. Kékbálna Ugrás 2012 dec 06. 07:50  
uniqa évesbiztosítás - második felvonás

Nagyon viccesek ezek az uniqa-sok. Megírtam nekik nem kérném a biztosítást továbbra sem. Egy évre kötöttem várljunk el békében. Visszaírták, hogy a lemondásom nem a lejárat előtti egy hónapos lemondási időszakban tettem meg. Így most már fizetnem kell a biztosítást a következő évre is vagy a Ptk alapján annyi lesz nekem.

Ez egy vicc.

Egy utasbiztosításra próbálnak olyan jogot ráhúzni, ami lakás, autó és más célra lett kitalálva.
A biztosításnak van napra szóló változata. Esetükben vajon milyen Ptk paragrafussal köthetők az ügyfelek az uniqua-ához?

Szóval az éves utas-/búvárbiztosítással csak óvatosan, mert egy életre szól.
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-11-21 Sárga lap az EU-tól
5. Kékbálna Ugrás 2012 nov 22. 09:53  
Jó, akkor ne együnk halat mától, és béke lesz...

:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-11-15 Kilencen a pácban
5. Kékbálna Ugrás 2012 nov 15. 12:40  
Egyetértek. Egy lehulló madzag elég feltűnő. Egyszer a maldívon jártam úgy, hogy nem tekertem le a bóját a tokjáról. Így felrátott egy kicst. Majd ráhagytam, hogy "Te akkor felmész." Le is mondtam róla és már az asszonyét kezdtem volna fújni, amikor az orrom elé behullott a madzag. Elkaptam és vigyorogtam. 'Így kell ez csinálni!" :)

Szóval egy kókadozó bója nélküli madzag vagy egy bója elhagyás azért feltűnik.
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
704. Kékbálna Ugrás 2012 nov 12. 18:00  
Jaja. Lehet a szolgáltató is olyan korrekt, mint amilyen korrekt ügyfél vagy te nekik. :)
698. Kékbálna Ugrás 2012 nov 09. 14:04  
Hát akkor neked mákod van drága. Én meg hagytam lenyúlni magam tavaly.

A honlapon tényleg vacak volt  tájékoztatás. Sőt kimondottan vacak volt a honlap is. De gondoltam nem rúgták fel  a korábbi szerződéses környezetet alaposan. Korábban ugyanis nem volt folyamatos az éves biztosítás és társra is lehetett kötni.

Hozzá tenném egyből felhívtam őket telefonon, amikor láttam a kötvény letöltésekor sehogy nem lesz ebből társbiztosítás. Na ott már velem koránt sem voltak olyan kedélyesek, mint veled. Nem tereltek be irodába, hogy kijavítják a kötvényem. Mondhatni közölték, így jártam. Hát igen.

Jelzem azt is, hogy jogtalanul jártak el mivel ugyanazon terméket azonos áron más feltételekkel árulták on-line és üzletben. Szóval ez önmagában megér egy fogyasztóvédelmi levelet.

Másrészt lássuk be. Kevesen vannak abban a helyzetben, hogy bevállalnak egy éves utazási biztosítást. Szerintem ez nem jellemző karakterisztikája a terméknek. Továbbra is fenntartom, hogy a tájékoztatás vacak volt. A kommunikáció vérlázító - behajtó céges. Nem ügyfélként kezeltek, hanem túszként.

Egy villanyszámlánál. De még egy lakás vagy autó biztosításnál túsz vagyok.

De ez egy drága idény termék. Jó lenne ha emberi hangot ütnének meg, mert odaviszem a pénzem. Kikérem ezt a hangot tőlük, ha már a pénzemből fizetik a sok alkalmazottjukat, a villanyt és az iroda bérletet.

Csókolom. Az ügyfél vagyok és nem vágyok másra, hogy normálisan kezeljenek ne, úgy mint egy tolvajt vagy bűnözőt.

Szóval továbbra is fenntartom az éves Gyöngyhalász biztosítást kerülje mindenki. Hacsak évekre előre nem akar elkölteni egy csomó pénzt vagy szereti, ha a "szolgáltatója" molesztálja.

Nem tudom elfogadni, hogy ma Magyarországon egy szerődés viszony csak az ügyfél megalázásával érhet véget. Persze, hogy felparikáznak.
691. Kékbálna Ugrás 2012 nov 08. 22:40  
Szasztok!

Rég jártam erre. De most megosztanék veleteke egy történetet.

Hogyan ne kössünk búvárbiztosítást.

10 éve merülök és mindig kötöttem éves biztosítást. Eleinte a DAN-nál, majd később a Gyöngyhalászra váltottam. Gondoltam még is haza adnám a biztosítás díját és a szolgálatás is jó volt.

Egy darabig.

Aztán tavaly az éves szerződés kötéskor ért az első megdöbbenés. A korábbi években meg lehetett adni egy kedveményezett veled utazó családtagot, aki szintén biztosítva volt a te biztosításoddal. Ez így kényelmes volt és árban is a DAN környékére jött ki.

Tavalyig. Elég nehéz volt az internetes szerződés kötés, de csak a kötvényből derült ki, hogy csak egy főre szól a biztosítás. Sebaj. Türelmetlen voltam ez volt az ára. Gondoltam lejár és kötök DAN-t vagy valami mást.

Na de a meglepi most jött. A szerződés lejáratát követően jött egy behajtó céges szövegő levél, hogy nem fizettem ki a következő éves díjat. Hát nem kiderült, hogy az apró betűben úgy fogalmazták meg okos emberek, hogy az éves biztosítás határozatlan idejű.

Értem én, hogy lakás, autó biztosításnál éves szerződés van. Na de egy búvár/utazási biztosítást ki franc akar határozatlan időre kötni?

Ma jött egy újabb - most már tértivevényes levél - a tartozásról.

45 perc Postán ácsorgás elég volt ahhoz, hogy telefonon is elbeszélgessek az UNIQA-val. De csak kötik az ebet a karóhoz. Ez nem egy határozott idejű szerződés volt, így vagy lemondom vagy nem fizetés miatt tartozással zárják le a szerződés. Gondolom ezzel egyúttal felnyomnak minden létező fekete listába.

Így most felmondü levelet írok egy idétlen termék miatt és ajánlom mindenkinek kerülje el az UNIQA Gyöngyhalász éves szerződést, jó messziről. Vagy akár az egész Gyöngyhalászt is. Ki tudja mit rejt az apró betű.

Remélem megóvom párotokat a hasonló élményektől.
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-11-08 Búvárfotósok az ÉTF-en
1. Kékbálna Ugrás 2012 nov 08. 21:58  
Gartula Zooknak, Andrásnak és a többieknek. Szép volt!!! :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-11-07 Trópusi halat fogtak az Adrián
4. Kékbálna Ugrás 2012 nov 07. 21:40  
Hát rövidtávon biztos rossz. De lehet, hogy pár ezer év múlva Krk-re járnak merülni a színes trópusi zátonyokra a népek. Na meg persze hajóval Pestről, mert a mostani tengerpart ugyebár merülőhely lesz.
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-11-06 Bombázás Sipadanon
1. Kékbálna Ugrás 2012 nov 07. 21:38  
Semmiképp sem támogatom a halászat ilyen módját. Sőt kimondottan elítélem. Pláne, hogy a macsekkal volt alkalmam olyna helyen merülni ahol a merülésünk közben robbantottok. :(

De ha jól emlékszem Sipadan nem a korallokról híres. Ha nem szerencsétlenül járt halakról és a tekikről.
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-11-01 Az édesvizek legjobbjai
43. Kékbálna Ugrás 2012 nov 07. 21:34  
Ezért lenne érdemes csak a Top3-at értékelni. Aztán ha azon kívül valaki akar még fejlődni. Írjon. Van itt pár ügyes fotós. A fotózás pedig műhelymunka. Tapasztalatom szerint még DD sem emberevő. :)) Béla bácsi meg egy tünemény. :) Ja és a többiek is.
40. Kékbálna Ugrás 2012 nov 05. 21:17  
A szavazati módszer is a lehető legjobb - minden hibája ellenére - szerintem. Ne írjátok át.

Az értékelést jó ötletnek tartom. Tetszett ez az előző havi győztes értékel ötlet. Lehetne például úgy is, hogy megadja következő fordulóban neki legjobban tetsző 3-5 képet. Akár minden comment nélkül? Hmm? Nagy meló ez a nyúlnak. Vagy a magamável a csalánt? :)
39. Kékbálna Ugrás 2012 nov 05. 21:13  
Egyetérek! Gratulálok a győztesnek és a dobogósoknak. Még 1x.
38. Kékbálna Ugrás 2012 nov 05. 21:11  
Szeretném jelezni az alapfelvetés nem a középmezőnyről szólt. Hanem arról, hogy volt 5-6 olyan erős kép, ami mellett az én rideg gépies logikám szerint elfogytak a szavazó gombok.

Ha viszont nem ebből a tényleg kiemelkedő kép csomangból választott valaki annak úgy vélem nem az általam vélt kép "jósága" volt az oka.

Perszer ez a "kép jósága" nagyon szubjektív. Lehet, hogy rossz a "kép jósága" processzorom?

7.6 verziójú és kínai, mint minden és természetesen. Van már frisebb "kép jóság" friware?? :)))

20. Kékbálna Ugrás 2012 nov 04. 13:25  
Értem a nagy számokat és rendszert is. De ez ugyebár egy pillanatkép. Keveréke érzelmeknek, szakmának és ki tudja még minek.

A szakmai értékelés azért jó, mert ott vannak szabályok amik kiküszönölik a "szubjektív" faktort. Hiszen, ami szabályos az ergo "objektíven" mérhető. Ami nem szabályos az meg szubjektív.

Igen. Jó lenne ha lenne megint értéklés az tényleg jó volt. Abban lehet tanulni. Nem tudom nagyjaink, hogy állnak a kérdéshez. Hátha megint rávehetők erre.
11. Kékbálna Ugrás 2012 nov 01. 22:06  
Grat Mikinonak! Igazán jó kép. A többieknek is.

Pár pontozó érdekesen értékelt. De tudom ez a tömeghatás, amit népharag formájában most magamra zúdítok.

Meg kell vallanom ebben a set-ben volt legalább 5-6 olyan kép, amire el lehetett lőni simán a lehetséges szavazatokat. Pár képre gondolom vagy véletlenül, vagy nem fényképészeti okból szavaztak.

Bocsi. A tömegnek most helyén volt a szeme. De a rossz képek készítőit én fejlődésre biztatnám és nem ringatnám hamis reményekben a pontszerzéssel. Végül is az összpontszámok különbsége is erre utal.
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-10-16 Leáldozott a töviskoronásoknak?
5. Kékbálna Ugrás 2012 okt 19. 07:57  
Rosszul fogjátok fel. Az evolúció megint kap egy új lehetőséget. Kíváncsi vagyok mikor derülnek ki a csillag irtás mellékhatásai 5-10 év. A kutatók ideje véges a triviális dolgokat fogják végig venni. Ha "sikeresek" új problémát szülnek. Ha nem marad a mostani. :)

Aloha
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-10-10 Cetcápák bűvöletében
2. Kékbálna Ugrás 2012 okt 10. 14:39  
Azon a környéken szokott lenni manta egy kis szerencsével. Nekünk az egyik északi szafarin az éjszakai kikötő helynél jött és a hajó fényében körözött. Persze a sok sztahanovista mind merült. Így csak a sisa diver-ek látták a mantát. :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-11-08 Az Év Természetfotósa 2011
21. Kékbálna Ugrás 2011 nov 10. 17:25  
Gratulálok Daninak és a többieknek is!
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-11-02 Nap-forduló
1. Kékbálna Ugrás 2011 nov 02. 07:22  
Gratula Thomas! Jó ötlet és szép kivitelezés!
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-10-31 Veszélyes közelségben
7. Kékbálna Ugrás 2011 nov 01. 23:42  
Ilyenkor jó hinni a reankarnacióban és bízni abban, hogy ezek véglények legközelebb szellemi szintjük megfelelő testben reinkarnalodnak. Mondjuk rákocskaként a tengeri uborka végbelében.

Az a baj, hogy addig még sok marhaságot fognak csinálni. Kár, hogy ezek az állatok ilyen kicsik és védtelenek.

Mondjuk a nagy muréna nagyon gáz volt. Egyszer sikerült egy ilyen úszkálásnak szemtanúja lenni. Akkor egy egész csirke hullott be a hajóról. A nagy muréna meg volt tőle veszve egy fel óráig. Finoman szólva idegbeteg volt.
  fórumok / Országok fórumai / Maldív-szigetek
1005. Kékbálna Ugrás 2011 feb 19. 16:59  
Csak cipelte az üres sisát. A tömést nem bíztam rá. Nem is kapott itt dohányt. :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás
323. Kékbálna Ugrás 2011 feb 13. 15:53  
Hali Mindenkinek!

Szerintem is kíváló volt a szervezés, a honlap, a zsűrítés. Igazán igényes volt a technikai háttér. Megérdemli a dícséretet

Magam részéről szeretnék ebből is tanulni, mint a DC-s versenyekből. Így szépen leszedtem képeim pontjait és megállapítottam a saját képeim abszolut sorrendje megegyezik a pontozással. Szóval amit én legjobbnak értékelek azt a zsűri is annak értékelte. Ez is valami. :) Az meg más, hogy összeségében ez a közép mezőnybe elég. Van bőven mit fejlődni még. :)

Ennek tükrében bevallom nem lenne rossz, ha valaki segítene kiértékelni a képeket. Már mint az egészet. Nem érne meg ez egy DC sajtó sorozatot. Kategóriánként egy cikk, ami nem csak az első tízre koncentrál. Hanem a többire is. Értelemszerűen a tartalomban az első tíz több helyet foglna el. Jó lenne tudni az értékelő szerint mitől jó? Esetleg, hogyan is áll elő egy ilyen kép?

Vélemény?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
14399. Kékbálna Ugrás 2010 sze 12. 12:28  
Nekem is október 1-4 tetszene. De nyitott vagyok bármelyik hétvégére októberben is.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 49
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Local, Ras Umm Sid

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés