»» ««
zorro hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Roncs
25. zorro Ugrás 2011 már 08. 20:37  
Tudod , amikor eszembe jutott a téma láttan az a "térdeplős" megoldás , ( jó láttam már akkor hasonlót ) nem gondoltam , hogy mindenki megcsinálja ... De nem rossz érzés , hogy másolják :)
Mint a "Rúzs" című képemet , ami eredeti ötlet volt , és azóta sok magyar fotóstól láttam már .. Sőt , volt aki a kedvenc képének titulálta ( mármint a saját verzióját )
A Dolin nagyon jó téma , és szerintem még van benne potenciál .
Szóval , azért mert már volt , nem kell szidni . A legjobb roncs a "környéken " :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-02 XI. Búvárfotós OB végeredménye
11. zorro Ugrás 2011 már 03. 12:18  
Sajnos nem tudtam elmenni..
Gratulálok a győzteseknek ! Öröm , hogy új nevek , alkotók is neveztek , és nem kis sikerrel . Sok olyan kép volt , amit szívesen " birtokolnék " , de majd még csinálok ...
Üdv
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás
330. zorro Ugrás 2011 feb 14. 12:25  
:) Lassan benő a fejem lágya.. talán :)
Azért köszi.
327. zorro Ugrás 2011 feb 13. 19:20  
Hazaértem... Nagy élvezettel olvastam a hozzászólásaitokat !
Először is szeretnék gratulálni MINDEN résztvevőnek ! A szervezőknek szintúgy , a "technikai" személyzetnek külön is.
Belülről nézve is nagyon PROFI volt az egész ! ( kivéve azokat a kínzóeszköz székeket , amit a Galathea felvonultatott, de ezt kedvességgel , és jó kajával kompenzálták ). Valószínű Kiss Gábor tudott valamit a székekről :)
Én nagyon élveztem a dolgot ! A szavazás elkezdésével a pulzusom kb. 100-110 lehetett . Nagyon felelősségteljes dolog ez a zsűrizés ! És nehéz ... Nem könnyű memorizálni a képeket , és konzekvensen szavazni . Bár itthon 2x átnéztem a mezőnyt , meglepetésként ért, hogy nagyban kivetítve mennyivel jobbak a képek . Szponzorunk azt tette , amit a szíve diktált , ő így érzte , ezt tudta .. Igyekeztem kompenzálni , és nem mérgelődni:) Azt mondom , nagyon komoly verseny volt ! A végső 10-es sorrend korrekt , bármikor kiállok mellette , bár van 1-2 kategória , ahol egy picit változtatnék , de azt hiszem az első 3-ak sorrenje nagyon vállalható .
Értem Bunny aggájait is . De ahogy DD mondja , ezt is meg kell tanulni ..mármint a zsűri nyűgjeit . Erre készűlni kell , okosan megválogatni a versenyképeket ! Gondolom a következő OB-re már mindenki okosabb lesz:)
Nagyon szép anyag jött össze , öröm végignézni az első 10-ket !!! Az , hogy természetfotósok is voltak a zsűriben , nehezíti a Ti dolgotokat , de ha ezentúl az ő fejükkel is gondolkodtok fotózás közben , csak a javatokra szolgál !! Azért néha győzködtem őket , elég jó arányban sikerrel , de néha én hajoltam meg az érveik előtt .
Külön öröm volt látni , újszerű , eredeti képeket , és a kisérletező kedvet . Bár az nem mindig jött be , de hajrá , ne hagyjátok abba ,jó úton jártok ,  csak még egy kicsit fejlesszétek ! Az itthon készűlt képeket jó volt látni , erre is biztátnám a Tisztelt társaságot , mert lehet kis hazánkban is eredményeket produkálni !
Mégegyszer gratula a résztvevőknek, szervezőknek ! ( ja , és VILÁGBÉKE !  )

148. zorro Ugrás 2011 feb 09. 08:46  
ELFELEJTETTED :(
145. zorro Ugrás 2011 feb 08. 20:18  
Na megálj csak !! ( :-)  )
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Raj
8. zorro Ugrás 2011 feb 07. 18:12  
Ezt miért nem az OB-re küldte aki fotózta ? :(
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31258. zorro Ugrás 2011 feb 03. 12:56  
A gratuláció mellett felhívnám a figyelmedet , hogy tündéri Kisfiad részére már most vedd ezt meg !

Persze csak ha nem félsz , hogy már most jobb mint Te :)
Mert szebbnek , szebb ....
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15047. zorro Ugrás 2011 jan 28. 09:04  
Biztos forrásból tudom , hogy már 300 kép fölött járunk...:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás
83. zorro Ugrás 2011 jan 15. 21:02  
Köszi ! Hát , ez is egy "versenyszituáció" . Atért a hasonló dolgok egy szárazruhában is eléggé zűrüsek tudnak lenni ..:)
81. zorro Ugrás 2011 jan 15. 19:14  
Versenyem volt !  És hasmenésem :( Szerintetek milyen volt Lőni , miközben szorítod ? Hát röhej !
Plussz az erőm , husss , elszállt .. De azért 2. lettem :)
Na , nekem olyan MAFOSZ Diplomás Fotóművész papírom van róla : az jó ?
:))
73. zorro Ugrás 2011 jan 14. 19:42  
Kell fizetni ?! Én biz , soha egy petákot se :)

69. zorro Ugrás 2011 jan 14. 15:29  
Azért én vagyok az első !! :))
68. zorro Ugrás 2011 jan 14. 15:28  
Van valami papíros erről , majd előásom...
Nekem annyira nem fontos , de igaza van DD-nek .
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-10-27 Elveszni és meggazdagodni
20. zorro Ugrás 2010 okt 28. 08:57  
Az volt , hogy egy nagyon jó barátom szervezte , vezette a túrát . Mint utóbb kiderült , kérdezte ő a többieket , hogy láttak-e minket ? Valaki mondta , hogy igen ( de azt elfelejtette mondani , hogy még a vízalatt ). Mivel csak mi voltunk fotósok, és sokat molyoltunk külön , nem ellenőrizte , hogy ténylegesen hol vagyunk.. Az is kiderült , hogy a hajón elromlott a rádió , már az induláskor sem volt jó !!!!  A barátom abban a pillanatban csónakba vágta magát 2 matrózzal és tök sötétben (!) visszatűztek a helyszínre . És odataláltak ! Aztán kimászott mezítlláb a reefre , és keresett minket . A lábát összevágták a korallok.. A lámpája fényét vettük észre , és jeleztünk nekik a hajóról. Mire odaértek , elfogyott a benzinük...:)) A zodiakban nem volt víz , az arabokon nem volt mentőmellény.. A megmentő hajónkon egy angol nő volt a vezető : úgy ordítozott a 120 kg barátommal , hogy én csak annyit mondtam neki a végén : jössz egy sörrel :)
Minket nem engedtek el , adtak vizet, benzint , mellényt , ők meg úgy tüztek el megszégyenülve, mint vert sereg.
Másnap találkozott a 2 hajó azon a helyen , ahol a megmentőink kezdték a merülést. Szóval nem tudtam rá haragudni. Úgy éreztem , nem történt semmi baj , kaland volt . És rákot sem kaptam :)
17. zorro Ugrás 2010 okt 27. 19:47  
A merülés végén visszanavigáltam pont oda , ahol a hajó horgonyzott, de hajó nuku .. Felmentünk a felszinre , és az első érzés : halálfélelem , értetlenség . Láttuk a hajónkat kb. a látóhatár felénél távolodni . Adrenalin elindult , ahogy kell. Aztán azt vettem észre , hogy a nálam idősebb barátom teljesen bepánikolt . Na , ekkor nálam a segítő szándék , és valami védelmi érzés leállított minden mást . Csak azzal törődtem , hogy a társam megvédjem . Tudom , ez most hülyén hangzik , olyan supermanes , de ez az igazság . Ha ő nem parázik , akkor én üvöltöztem volna az életemért ! Szóval , mivel teljesen tisztában voltam a lehetséges következményekkel , minden úgy zajlott , ahogy a halálközeli dolgokat leírják : az életed lefut , a szeretteidre gondolsz , aztán beindul az életösztön . Igyekeztem megnyugtatni a barátom , miközben az agyam lázasan számolt : mikor veszik észre hogy elfelejtették a 2 "öreg" búvárt. Vacsoránál . Addig meg megy a hajó , mikor ér vissza , de nem , mert este a reefek között nagyhajó nem navigál ... Aztán kimásztunk a reef tetejére , ahol elég erős volt az áramlás . Levettük a cuccost , mindent kikötöztünk ( mindketten fotóztunk) az olomövek segítségével ( olmokat eldobtuk). Aztán tanácskoztunk : úszni , vagy nem úszni . Nem úszni , helyben maradni , ezt mondja minden könyv, mi is így döntöttünk . Én voltam a magasabb , én álltam fel egy magasabb koralldarabra , míg a társam tartott, aztán integetés az uszonyokkal a messziben álló hajóknak. Szóval lefoglaltak a teendők . Majd rájöttem , hogy van 2 vakum: ergó , a filmes gépet egykockás üzemmódra tettem , és bőszen villogtam a hajók felé . Kb. 2 órás vakuzás után , már erős alkonyatban : visszajelzés az egyik hajóról ( 3 volt ).Na az rohadt jó érzés volt , egyrészt a megmenekülés meleg érzése , másrészt az elégedettség , hogy jól csináltam , valami olyasmi , mint amikor az ősembernek sikerült tüzet gyújtani .
Aztán már a fedélzeten úgy bántak velünk , mint egy repülőszerencsétlenség túlélőivel . Mi meg mint kemény magyarok csak vigyorogtunk , és válogattunk az 5 ! különféle hőmérsékletű Kóla közül , némi pia mellett ( akkoriban az volt az egyik legdrágább hajó a vörösön ).
10. zorro Ugrás 2010 okt 27. 10:02  
Igen a Submarine egy régi számában volt erről egy riport. De hogy ebből ilyen jó pénzt lehetett volna csinálni .. na megyek fejet verni a falba !
7. zorro Ugrás 2010 okt 27. 09:41  
Ugyan az , ami a cikkben volt , nem ellenőrizték a létszámot , és elmentek , amíg mi még merültünk . Egy másik hajóról jöttek értünk , amikor már sötétedett , és észrevették a vakuval leadott vészjelzéseket . annyi szerencsénk volt , hogy egy reef-re kimásztunk , ahol a térdünkig ért a víz. Láttunk más hajókat , elég messze , és gondolkodtam az úszáson , de jól döntöttem hogy mégse , mert amikor elindultak értünk zodiakkal , kb 15 perc alatt értek oda , de addigra már tök sötét volt . A saját hajónkról a mentésre érkező zodiak éjfélre ért oda , de addigra mi már kölcsön ruhában , jól bekajálva és ellátva lazulgattunk ..
5. zorro Ugrás 2010 okt 27. 09:15  
Ó a fenébe ! Hogy annak idején ez nekem nem jutott eszembe ! Pedig pont 5 1/2 órát voltam egy barátommal egyedül ,mert otthagytak a vöröstengerben. Ehhez amerikaiul kell tudni gondolkodni . Persze az ember nem szúr ki a barátaival ... Mondjuk azt az érzést nem tudom elfelejteni , ahogy látom a hajót elmenni , majd eltünni a látóhatár mögött.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
13643. zorro Ugrás 2010 már 17. 08:49  
Köszönöm !!
Megnézem a DC-s cikket , aztán majd eldönti az ember , mit szeretne.
Mégegyszer köszi a segítséget !
13637. zorro Ugrás 2010 már 16. 18:26  
Sziasztok !
Információt szeretnék kérni , egy barátom szeretne G10-et betokozni , mit érdemes ?
Tudom hogy volt már róla szó , meg van is valakinek , segítsetek légysz i !
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-03-12 The Cove: Oscar-díj
9. zorro Ugrás 2010 már 12. 15:39  
Biztos bálna is sok van , azért kell pusztítani azokat is !


2. zorro Ugrás 2010 már 12. 08:46  
A hagyományok alapján  a pápuák simán megehetnének minket , nem ?
Mi meg lóhátról fosztogathatnánk nyugat európában , és akinek nem tetszik , azt lenyilaznánk ...
Könyörgöm , XXI század van , és olyan kevés élőlény maradt már rajtunk kívül !!
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-01-14 Cápatámadások 2009-ben
33. zorro Ugrás 2010 jan 15. 07:37  
Ki lopta el az álarcomat ?! Vagy mi van ? Még álmos vagyok ám !! :))
  fórumok / Képtár megjegyzések / Egy Búvárbázis emlékére...
109. zorro Ugrás 2009 dec 08. 15:42  
Vagy DD ...
107. zorro Ugrás 2009 dec 08. 15:19  
Nem én vótam ! Én akkor vóltam ott , amikor Ti még a cipőfüzővel babráltatok ..:)
Azóta csak a hírekből tudom mi épült fel , illetve pár jó fotót láttam Thomasbuvartól.
Sok érdek és lélek sérült itt , amiért nagy kár . A gazdasági válság mindenhova elér ..
Az a strandbelépős dolog nagyon megalázó lehetett. Valahogy tárgyalni kéne , kommunikálni , megegyezni .

  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-04 Évvégi rendezvények országszerte
86. zorro Ugrás 2009 dec 05. 08:38  
Csak a nyilvánosság , és az összefogás ereje tud a "kocsog" hivatalok ellen megfelelő erővel fellépni !
Az kevés hogy itt morgung : TV , Internet , Rádió stb.
Tiltakozás , tüntetés : én szívesen segítek , csak szóljatok mit kell tenni !
38. zorro Ugrás 2009 dec 04. 15:52  
Nem véletlenül vagyunk a korrupciós lista vége felé .
Annyira tipikusan magyar történet . Nagyon sajnálom , és jól teszitek !
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-01 E.T. a víz alatt
27. zorro Ugrás 2009 dec 01. 17:47  
:))
24. zorro Ugrás 2009 dec 01. 14:17  
sün!sün! földön heverő emberbe nem rúgunk!
21. zorro Ugrás 2009 dec 01. 13:56  
legalább2x , a többire nem emlékszem , de gyanús , hogy kb. 5 dudor van a fejemen :)
18. zorro Ugrás 2009 dec 01. 12:24  
Azon viszont meglepődtem , hogy az én elsőm milyen hátul végzett a közönségnél .
Hát igen , egy barátom szokta mondani , van aki a zsűrinek , van aki a közönségnek fotózik :))
17. zorro Ugrás 2009 dec 01. 12:22  
Néha neki sem árt ha tunul valamit :)

13. zorro Ugrás 2009 dec 01. 12:04  
Jobb ez így , hogy nem tudni a szerzőt , bár DD-t kitaláltam , pedig ezt a fotóját nem ismertem...
10. zorro Ugrás 2009 dec 01. 11:43  
Jön a karácsony, nagy a család...:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-11-07 Krk 2009 - az eredmények
41. zorro Ugrás 2009 nov 08. 09:07  
Egyetértek Vanekkal , és a verseny minőségét tükrözi , hogy ilyen dolgokra terelődik a szó !
Én sem szeretem ezt az elangosolodást , a médiákban is ezt erőltetik , még jó hogy nem az oroszt :)

Mit szolnátok a : " kiemelkedően legjobb versenykép ( -fotó )" ?
13. zorro Ugrás 2009 nov 07. 12:25  
Gratulálok ! A rutin már csak ilyen , kijön amikor kell ... Persze mázlinak is átkeresztelhetnénk DD-t :)
A verseny értékelése nagyon profi , remélem a havi versenyben tudok hasonlót produkálni , legalábbis megpróbálom !
Meglepő számomra a kompaktosok fejlődése , csak így tovább !
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11609. zorro Ugrás 2009 nov 04. 11:31  
Gratulálok a filmes és fotós sikerekhez !!!
Jó látni ilyen eredményeket.
Idé a korábbiakhoz képest elég kevés vízalatti fotót látok a falon ( év természetfotósa ) , nem tudom mi lehet az oka ?
Szerintetek ?
11443. zorro Ugrás 2009 okt 19. 12:51  
simán vállalom , hogy egy almát lelövök a fejéről 30 méterről..
nyulakra nem vadászom :)
11440. zorro Ugrás 2009 okt 19. 07:47  
Köszi , egész jó lett :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-02 Narancsvidék: bohóchalak az élen
189. zorro Ugrás 2009 okt 07. 15:48  
:))
180. zorro Ugrás 2009 okt 07. 15:18  
Én sem szeretném a vitát újra kezdeni , de lenne egy ötletem .
Legyen a szavazás is nyilvános . Vállalja mindenki a saját izlését , lássuk ki szereti Mónikát és Józsibarátot .
Lehessen  megkérdezni x-et , miért is tetszik neki az a kép , meséljen nekünk az esztétikáról..
Nem arról van szó , hogy amatőrök ne küldhessék be a képeiket , nem szégyen ha valaki kezdő , sőt ! Itt minden "profi" szívesen adott tanácsot !
A másik dolog ami szerintem "nevelő" célzatú lehetne , ha az értékelő neves fotós rögtön egy szakmai sorrendet is állítana .
125. zorro Ugrás 2009 okt 05. 15:14  
Persze hogy nem éri meg .
Elnézést a nem ide illő szóért , ha privát hangzott volna el , talán nem lett volna ilyen éle ..
A vita nem is erről szólt , ezért nem értettem zook-ot .
A vita a szakmaiságról szólt , illetve az esztétikáról .
Vannak alapok , amiket nem jó félretenni . Nem DD-t szerettem volna védeni , nincs Neki arra szüksége , csak ha egy jó képet lehúznak , azt nem szeretem . A képet védem , bárki csinálta . Mert egy jó kép számomra szent . DD az nem szent , ez biztos :)
113. zorro Ugrás 2009 okt 05. 14:50  
A "bunkó" teljesen jogosnak tünt számomra , mivel én zook félisten kollegát nem bántottam meg semmivel , sőt , oldani próbáltam a feszültséget , ezt rajta kívül mindenki értette  ( remélem ) .
Azt értem miért haragszik rám , nekem nincs vele különösebb gondom , talán egy kissé túlértékeli a képeit .
De úgy éreztem eddig volt jogom itt "ugrálni" . De már nincs kedvem . Fárasztó ... és " szánalmas" ..
101. zorro Ugrás 2009 okt 05. 14:28  
Légyszíves vegyétek le a portfóliomat . Nem kívánok itt jelenlenni többet .
Üdv !
98. zorro Ugrás 2009 okt 05. 14:20  
Látod , csak a saját vicceidet érted .
Mi az hogy itt ugrálok ? Ez a Te privát oldalad ?
Ne legyél már bunkó légyszíves .
94. zorro Ugrás 2009 okt 05. 14:12  
Mondtad volna , hogy a tied után talán a 2.-3. helyre jó ...
89. zorro Ugrás 2009 okt 05. 13:59  
Légyszíves igyál egy üveg vodkát , aztán nézd meg újra , és mivel mi tanítunk Téged , írd meg , hogy ennél szebb még Mona Lisa mosolya sem...
81. zorro Ugrás 2009 okt 05. 10:24  
Pont jótól kérded , elárulom , DD volt már az év természetfotósa , magyar bajnok ( vizalatti fotózásban ) , résztvett világbajnokságon , nyert nemzetközi versenyeket .
De nyilván nem ért a dolgokhoz.. Cak jártatja a nagy száját !
Fiatalok ! Alant állandóan köszönitek a hozzáértők kritikáit , hogy ez milyen szuper meg nagyszerű ..
Aztán meg csakazértsem , nehogymá neki legyen igaza alapon , az egyik legjobb magyar fotóssal vitatkoztok ..

Persze , mindenkinek az tetszik , amit akar . Jó . Nézzük meg a nyertes képet . Nagyon édi! Rémült pici Némó nézi nagy csúnya búvárt . Ezt mindenki szereti megfotózni , nincs is ezzel baj . Az elrendezés is jó , gyönyörű az anemóna , légiesen veszi körbe a halacskát . De miért is takarja el ? A főtémába belelóg valami . Ez igy nem jó .
Elmondhatom én , elmondhatja DD , nem fog érdekelni senkit , mert mindenkinek az tetszik amit akar ..

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Narancsvidék
205. zorro Ugrás 2009 sze 22. 15:09  
Üdv Mindenkinek !

Ritkán olvasom mostanában a fórumot , csak átfutom , és ha bővebb írásokat látok abba beleolvasok ..
Így vettem észre a tegnapi -mai vitát .
Bár tudom , az én kritikáimat sem igazán szeretitek , azért most hozzászolnék ha szabad :)
Már pedzegettem régebben , hogy hogyan megy itt a szavazás , mennyien szavaznak stb. , és el is ment a kedvem a képek küldésétől , mert úgy éreztem kicsit "baráti" alapon megy az értékelés .
Persze DD a barátom , és elfogultsággal is vádolhattok , de én értem mi a baja , mi bántja .
Nehéz egy olyan forúmon , ahol "profik" és "amatőrök" közösen jelennek meg , ahol lehet jópofizni ( ami nem baj ) .
Ami engem zavar , hogy a profik hiába osztják az "észt" , a hibák mindig ugyanazok , és kevesen igyekeznek jobbat , jobban csinálni . Persze aki akar , tanul . Ha valaki veszi a fáradtságot , és visszamenőleg , akár évekre is , elolvassa a vitákat , értékeléseket , rengeteget tanulhat , sőt szinte minden itt van , de meg kell hogy értse-el KELL hogy fogadja .
Ezért gond , ha egy profi , ha még poénból is , lehúz egy olyan képet , ami igenis IDőT ÁLLÓ , ma is szenzációs , megismételhetetlen !! A beküldött képek közül egy van , ami ezt a szintet eléri , a Balage fotója , és divefotóé is , csak szerintem egy kissé túl van élesítve-szaturálva , de lehet tévedek , tudjátok a digi-világról való véleményem ...
Ha valakit a rosszul elkészített krumplistészta tesz boldoggá , ám legyen , maradjon az , aki akar , nem gond , nézze a Mónika show-t , kit zavar ? Ezért értem meg  , ha valaki belefárad ebbe , és már nem akar harcolni , mert a butasággal elég nehéz .

Tisztelettel

Gulyás Zsolt
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, South Plato

Sudan

11/15 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 48m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa delfin teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés