»» ««
mobydick hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-02-04 Búvárkodj Haitiért!
120. mobydick Ugrás 2010 feb 08. 12:01  
Köszönjük a pozitív méltatást úgy a mkagam, mint a többi szervező nevében, a legfontosabb, hogy nagyon sokan adakoztak - még olyanok is, akik nem tudtak eljönni a rendezvényre- és persze a humanitárius okokon kívül az a tény, hogy sok-sok magyar búvár oktatási rendszertől függetlenül is jól megférhet egymással.( Ebony & Ivory). Mi este 7-kor jöttünk el, akkor még mindig sokan beszélgettek a bárban. Kellenek a találkozások, a tapasztalat cserék, az hogy néha felszabadulva , kikapcsolódva tudjunk egymással kommunikálni. Mi is nagyon jól éreztük magunkat és örülünk, hogy segíthettünk.  Vedd meg a Magyar Nemzetet és a Blikket, még egyszer köszi mindenkinek:  KARLO
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-04 Évvégi rendezvények országszerte
116. mobydick Ugrás 2009 dec 07. 14:51  
Kitartás srácok, Ti, a Spartacus tagot letettetek már valamit az asztalra ott. Ha mi segíthetünk, szóljatok, a DIVEX teljes csapatával mögöttetek áll.  Sok sikert: Karlo
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-02 Búvármisszió az emberevők földjén
2. mobydick Ugrás 2009 dec 02. 20:55  
Persze, minden szentnek maga felé hajlik a keze...........( hahaha).
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-23 Magyar búvár balesete Malajziában
150. mobydick Ugrás 2009 feb 24. 23:01  
A párok együtt merülése ( elsősorban tanfolyam esetén ) több problémát is felvet néha.

1. Az egymás elvárásainak való túlzott megfelelni vágyás, ill. bizonyítási kényszer sokszor stresszes állapotot idéz elő. Ha az egyik félnek könnyebben megy , akkor a másik gyakran ettől kétségbe esik és tényleg leblokkol.

2.  Gyakran előfordul, hogy az egyik fél csak azért jön tanfolyamra, mert a másik akarja így. Ezesetben az akaratosabb gyakran kioktatja  a másikat, de előfordul, hogy az oktatót is , kvázi használati utasítást ad, hogyan kell az ő párját oktatni.

3. A kizárólag  egymással merülő párok gyakran sajátos jelzésrendszereket alakítanak ki, melyet egyedül ők értenek, s ha mégis úgy hozza az élet, hogy mással kell merülni, nos akkor ismét komoly stresszhelyzet alakulhat ki.

Mindazon által ez elsősorban tanfolyami időre vonatkozik, de nem árt más merülőtársakkal is merülni néha, hogy ne túlzott megszokás rabjává.

146. mobydick Ugrás 2009 feb 24. 22:08  
Még egy gondolat : a levegőzésnek valóban jól látható jele van; de a víz beszívásának ? Egy rosszul karbantartott reduktor második lépcsőjének szakadt membránja bármikor okozhat vízbenyelést. Ezt pedig azonnal egy másik búvár nem veszi észre, hisz távolról semmi látható jele nincs. Sajnos láttam már olyat is, hogy egy vízzel telt maszkból orral szívta le a vizet az ember, pedig korábban tudott maszkot üríteni. Hidd el: az élet nem mindig a tankönyv szerü eseteket produkálja....
142. mobydick Ugrás 2009 feb 24. 21:52  
Ne felejtsd: a levegő víz alatt szinte kivétel nélkül kilégzés után fogy el. Vagyis: tedd meg ugyanezt a távot holnap üres tüdővel, megdöbbensz a különbségen ! Amúgy visszatérve a helyzetre : idáig, -vagyis, hogy koppra szívd a saját palackodat- soha nem szabadna, hogy elmenjen a dolog, ha valaki ezt nem képes kontrollálni (ami annyira egyszerű ) annak el kell gondolkodnia, hogy merüljön-e valaha. Vagy ?  
114. mobydick Ugrás 2009 feb 24. 20:12  
Maximálisan egyet értek az általad leírtakkal. Mondtam: a lavina még csak most indul. A magyar focihoz ugyanúgy ért mindenki, csak éppen nézzük meg hol tart...
104. mobydick Ugrás 2009 feb 24. 17:51  
Igaz, azonban a hozzászólások kb. 85%-a arról szól, hogy v.milyen felelőst keresnek, vagy neveznek ki úgy, hogy sem személyes jelenlét, sem megfelelő információ ill. szakmai hozzáértés nem áll rendelkezésre. A hölgyet - sem pedig a bemutatott profilt- nem vádolta senki elfogultsággal, azonban rengeteg olyan körülmény lehet egy baleset során, amit még egy búvárcomputer sem "lát" vagy mér. Ezek általában ok-okozati összefüggések, ami a tisztán látáshoz nélkülözhetetlen volna. Az objektív igazság alatt a valójában megtörtént eseményt értem, azt, amit végül egy adott vizsgálat végeredményeképpen a szakértő ismertet, vagyis ami ténylegesen történt. Így tehát úgy érzem : van egy objektív igazság és ennek a kiderítése az illetékesek elsősorbani feladata. A hivatalos jelentésről annyit, hogy a másik fél -tudomásom szerint- első feladataként leadta az erre illetékes magyar szervnél, úgy olvastam a szabályzatukban, hogy ilyen esetben ez minden magyar búvár kötelessége. Mivel a vizsgálat jelenleg is folyik, erről tehát milyen hivatalos információt szeretnél még tudni ?   Mindazon által az a tény, hogy a hölgy felvállalta a döntést, miszerint megosztja a sztorit velünk, nos ebben teljesen egyetértünk, valóban nagyon tiszteletre méltó dolog, de ezt már írtam.      
93. mobydick Ugrás 2009 feb 24. 10:48  
Mindenek előtt részvét és köszönet a hölgynek, hogy leírta az ő szemszögéből az esetet. Mondom ezt úgy, mint búvár, de elsősorban mondom ezt úgy, mint búvároktató és merülés vezető. Köszönet azért, mert -bár idén lesz 30 éve, hogy készülékkel búvárkodom rendszeresen ill. 15 éve oktatok több rendszerben is- mégis rendkívül sokat tanultam és tanulhat mindenki ebből az esetből. Szomorú, hogy így kell tanulnunk, de ezek az esetek mégis kell, hogy nyilvánosságra kerüljenek. Én ismerem a sztorit a másik "fél" nézőpontjából is és azt gondolom, mindenkinek megvan az ügyben a maga verziója. Persze jó lenne, ha azt is megismerhetné mindenki, mert így leírva nem lehet objektív igazságot tenni. Teljesen más szakmai szemszögből nézni és megítélni egy esetet és abszolút más egy hobbi búvár szemével látni, aki nem is volt jelen, vagy esetleg néma tanuja volt az eseményeknek. Ezért azt gondolom, hogy a felelősség kérdését itt nem szabad boncolgatni, azt a helyi hatóságok, ill. az erre illetékes magyar szerv majd megteszi. Konzekvenciákat azonban igenis le kell vonni kedves kollégák és mélyen a lelkünkbe nézve tanulni kell az esetből, hogy nálunk már hasonló szerencsétlen eset soha ne következhessen be. A mi munkánk roppant nagy felelősséggel jár (amit egyébként sok esetben nem fizet meg senki). Ha nem is tehetünk egy esetleges balesetről, még akkor is annyira megvisel bennünket, hogy még évek múlva is arra gondolunk: és ki tudtam volna e valahogy védeni, hátha.... Bár nálunk a közel 3000 leoktatott hallgató közül eddig még senki nem szenvedett balesetet, ám itt jelentős szerepe van a  szerencsének is. Végezetül- minthogy rendszeresen tanulmányozzuk ma is a baleseti statisztikákat- sajnos ki lehet jelenteni, hogy a balesetek egy nagyon jelentős része a nem elégséges fizikai és mentális állapot miatt következik be. Ezután jön csak a gyakorlatlanság.  
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-12 Gondolatok a szervizelésről
188. mobydick Ugrás 2008 dec 18. 23:53  
Amit én nagyon fontosnak tartanék, hogy min. évente egyszer- amennyiben 100 merülést elérted év közben is akár-vidd be a reduktort egy valódi SZAK-Szervízbe, cseréltesd ki azokat a cuccokat, amiket ki kell ( ezt a szervízkitt csomag pontosan tartalmazza ), mert adott esetben tényleg akár az életedről is szó lehet. Nekem egy M.o-on vásárolt "O" gyűrű -melynek a keménységét nem jól adták meg- kishíján az életembe került. A Hévizi barlang bejáratánál a puha gumi felgyűrődötta dugattyún, majd a közel 200 Bar nyomású levegő kezdett az első lépcsőből ömleni. Ráadásul mindez áramlással szemben a hátamon, úgyhogy szinte semmit nem vettem észre, csak amikor már a barlangban voltam. Ekkora azonban már csak 60 Bar levegő volt, de -mivel két első és két második lépcsővel merültem- sikerült a hibás reduktort elzárni és még éppen elég lett visszafelé a levegő készlet. Akkor megfogadtam, kizárólag és csakis márkaszervízbe hordom a cuccot és csak gyári alkatrészt rakatok bele. Hallottam, hogy egy otthon kimosott porkohászati szűrő súlyos tüdőbetegséget okozott, mert a palackban levő olajos kondenzvíz-párát mind leszívta az ember. Nem érdemes sufni-tuningolni tényleg az életedbe kerülhet.  
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-07-04 Visszahívások: Apeks, Aqua Lung
8. mobydick Ugrás 2008 júl 08. 09:03  
Sziasztok, csak a 2003 és 2006 között gyártott Aqua-lung Titán reduktorokra vonatkozik a visszahívás  -az Aqua-lung tekintetében- és ezeket a DIVEX teljesen díjmentesen kicseréli. ( Kb. 1 perc, megvárható). Amúgy össz. 1 db ilyen meghibásodást észleltek ( azt is Amerikában), de a cég nagyon vigyáz a presztizsére. Szóval, ha van ilyen : az Aqua-Lungot a DIVEX-be, az APEKS-et pedig az Abyss-ba tessék vissza vinni. Köszönettel: Karlo, DIVEX  
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-04 Búvárút a világ végére
81. mobydick Ugrás 2008 feb 12. 07:41  
Szeretnénk elmenni egy csoporttal mi is, de két évre előre hogyan lehet 15 embertől beszedni a pénzt ? Vagy esetleg adtak némi fizetési haladékot ?
Köszi:

Karlo
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-11-30 II. Magyar Búvároktató Találkozó
26. mobydick Ugrás 2007 dec 03. 13:25  
Abszolut egyetértek az előttem szólókkal, a magam részéről lezártam a témát, elnézést kérek mindenkitől, aki erre nem kíváncsi és ígérem, a jövőben erre a sárdobáló témára egyáltalán nem fogok reflektálni. Azért jó lenne, ha minél több kolléga eljönne, hiszen egy ilyen találkozóból mindenki meríthet tapasztalatot, bárkinek joga van felszólalni, elmondani bármilyen véleményt és minél többen teszik ezt annál sikeresebb lesz (akár üzletileg is mindenkinek ) ez a találkozó. Sajnos a NAUI oktatók még nem kaphattak értesítést, mert a Miklós Tomi külföldön tartózkodik és nem tudta kiküldeni, de a hiány mielőbb pótlásra kerül. Szeretnénk minél több dologról beszélgetni, úgyhogy ha bármely  kollégának az ötletét szívesen vennénk akár témát, akár programot illetően. Mégegyszer elnézést és köszönöm:
Karcsi        
22. mobydick Ugrás 2007 dec 03. 11:29  
Kedves István,
Az általad leírtak minden pontját könnyedén megcáfolnám, bár ez talán nem annyira a nyílvánosságra tartozna.
Tudod az elérhetőségem és személyesen megtalálhattál volna, hiszen az újságodat évek óta hozod eladni hozzánk. A számtalan megkeresésről annyit, hogy bennünket legalább annyian megkerestek már év  közben is, hogy mi lesz a folytatással. Te novemberig semmit nem szerveztél, ezért kezdtünk mi ( és ebben a legnagyobb búvárszervezetek képviselői vannak,csak, hogy tudd: PADI, NAUI, SSI, CMAS) egymással leülve tárgyalni, hogy most nár nagyon szalad az idő, valamit kellene csinálni. Minthogy a tavalyi találkozó alapötlete sem Tőled származott, sőt a program kivitelezése sem, de még az oktatóknak írt levelet is én fogalmaztam, sőt a helyszínt is én találtam, de még a terem bérletét, összesen 45.000.- forintot is a saját zsebemből fizettem, arról nem is beszélve, hogy a hangosítást is én csináltam- ezt nem azért mondom, hogy fényezzem magam, de erre sok ember sok bizonyítékot szolgáltathat.Te voltál az, aki azt kérte, hogy a mi nevünket sehol ne tüntessük fel, mint rendezőkét, mert akkor sokan elfogultság miatt nem jönnének el. Na ez miatt sürögtem-forogtam szervezőként, de név nélkül, hiszen Te még "moderátori minőségedben" sem említettél meg bennünket, ahogy a többi önzetlenül segítő kollégának sem sikerült egy "köszönöm"-öt végig kicsikarni magadból. ( Búváinfó, divecenter,hu, stb...). Az egyetlen időtúllépés pedig a Te újságodról szóló esszé volt, amit valóban többen nehezményeztek. Mindazon által sokkal jobban örültem volna most is, ha Te megszervezed ezt a találkozót ( szöveg és ellenpropaganda helyett ),- hiszen a tavalyi találkozón részt vevő oktatók adatbázisát is te birtokolod, minthogy senkivel ezt nem voltál hajlandó megosztani (bár arról volt szó, hogy ez mindenki számára elérhető lesz ) -sokkal könnyebb lett volna karba tett kézzel oda mennem vendégként és nem ilyen pocskondiázó levelekre magyarázkodó válaszokat írogatni. A találkozó pedig nem a rendező személyéről kellene, hogy hangos legyen, hanem a búvároktatók problémáiról, gondjairól, ezért mindenkinek lehetősége van felszólalni, bemutatni újdonságait, rendszertől függetlenül. Nem a megosztottságról kell, hogy szóljon, hanem épp ellenkezőleg : az összetartozásról !!!              
15. mobydick Ugrás 2007 dec 01. 21:08  
Kedves István ! ( Submarine )
Gyalázkodó, az igazság parányi szikráját távolról is mellőző hozzászólásodra -mely beteges, féltékenykedő személyeskedésektől azonban nem mentes-  nem kívánok reagálni. Bízom abban, hogy a találkozó -mely minden magyar búvároktató érdeke- ismét kiválóan, jó hangulatban fog zajlani, s mivel nem Rólad szól, de azokról annál inkább, akik e szakmában effektíve is tevékenykednek -vagyis valódi búvároktatókról-, ezért lesz is miről és kinek beszélni. A szervezés pedig azokra tartozik, akiket ez érint, vagyis az oktatási szervezetek magyarországi képviselőire, s ők pedig teszik is szorgalmasan a dolgukat. Mindenesetre Téged is szívesen látunk, mint egy valóban színvonalas magyar búvármédia tulajdonosát, mégha úgy érzed, hogy ez esetleg személyes és öncélú érdekeidet is sértené. És a többiek nevében pedig előre is megköszönöm, ha segítesz a terjesztésben. Üdvözlettel: H.K.          
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

I-169 submarine

Micronesia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 46m, látótáv: 25m felett

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés