»» ««
_bv hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
101. _bv Ugrás 2007 aug 10. 12:49  
én nem erre gondoltam elsősorban, hanem arra, hogy maga a sajtópiac is kicsi. Jóval többen érdeklődnek a víz alatti témák iránt, mint ahányan valójában merülnek, és az ilyen témájú képeket sem csak a spec. búvárújságok közölnek; gyakorlatilag majd minden típusú lapban el lehet sütni egyet-egyet. (na jó, mondjuk a Magyar Konyhában vagy a Jövő Mérnökében nehezen tudom elképzelni.)
95. _bv Ugrás 2007 aug 10. 11:05  
ami a magyar viszonyokat illeti, egyszerűen nincs elég tőke (és szvsz elég sokáig nem is lesz) arra, hogy eltartsa a profi búvárfotósokat. Alig pár lap van, amelyiknek profiljába vág az ilyen jellegű téma közlése, és ezek közül pedig jó, ha egy-kettő engedheti meg magának, hogy _normális_ (értsd: nem arcpirító) összeget fizessen egy-egy képért. És akkor ez még egyedi képekre vonatkozik, az már egész más tészta, hogy megrendelnek egy anyagot a fotóstól, vállalják az utaztasának költségeit, és utána tisztességes pénzt is kap.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1569. _bv Ugrás 2007 aug 09. 23:11  
szia,

szerintem ne aggódj, egy szakadás nem szakadás :)

naszóval: igazából szvsz ott a baj, hogy folyó orral merültél, mert a trutyit pumpálod minden egyenlítésnél ide-oda a melléküregekben. de hallottam már olyat is (igen tapasztalt búvár, oktató stbstb), hogy ez sem tragédia, mert a megduzzadt nyálkahártyák még direkt jók vmire (elfelejtettem, hogy mire).
Magam is hasonló gondokkal birkózom, de nem egyszer szakadt fel a dobhártyám, hanem az utóbbi időkben háromszor, gyerekkoromban meg számtalanszor, és ölég cudar állapotban van már, nem is hallok rendesen.

Amit ajánlani szoktak, hogy a merülések előtt szippantsak egy adag tengervizet, az kitisztítja az orrot. Háááát, másnál biztos beválik :)
Egyenlíteni szépen lassan, sokszor, és nyeléssel-orrbefogással felváltva. Ha nem megy (és elsőre ritkán megy), orrfújás és próba még egyszer. Előbb-utóbb sikerül.

Az emelkedés legalább olyan rizikós, mozgasd az állkapcsod, úgy könnyebben kipattan a füled. És érdemes orrot fújni különböző mélységeken, hadd jöjjön, aminek ki kell jönnie.

Merülések előtt vigyázz magadra, nekem egy homeopátiás immunerősítőt ajánlott dr. G. A.
Praktizál egyébként egy búvárkodó fül-orr-gégész is a klinikán, érdemes felkeresned, ha kételyeid vannak, pikpakk rendberázta a hallójárat-gyulladásomat búvártúra előtt 3 nappal :)

Volt nálam kölcsönben füles maszk is, de ha tudod, mire kell figyelned, szvsz ugyanúgy merülhetsz normállal is. Az biztos, hogy állandóan várni fognak rád a többiek odalent, és ez nem éppen kellemes, de nem érdemes reszkírozni egy dobhártyafoltozást, mert az véget is vet a búvárkarriernek azonnal.


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Playa Lagoon

Curacao

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 25m felett

parti merülésfal merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés