»» ««

Búvárokat is érintett az óriáscsőd

Egyéb

Az angol XL utazási iroda bedőlése több tízezer utazót hozott kellemetlen helyzetbe.

Egy 11 fős ipswichi csapat élete egyik legizgalmasabb búvártúrájára készült Egyiptomba, amikor váratlanul csődbe ment az Egyesült Királyság egyik legnagyobb utazási irodája. Mindezzel ők a reptéren szembesültek, amikor kiderült, a gép nem száll fel, és nem is fog később sem, hiszen a megrendelő cég fizetésképtelen lett. A cég szerint a növekvő üzemanyagárak miatt jutottak el ebbe a helyzetbe, ám az igazi probléma az volt, hogy az utolsó pillanatig lehetett utakat foglalni, és az utazókat sem értesítették, amikor már tudni lehetett az utak elmaradásáról.

A Galaxsea Divers búvárai a reptéren kétségbeesetten igyekeztek valamiféle megoldást találni az Egyiptomba jutásra, de a kaotikus viszonyok miatt (nem csak Angliából nem indultak el a gépek, de a külföldön rekedt szeretteiket is hiába várták a rokonok a reptereken) képtelenség volt jegyet szerezni. Így aztán csalódottan visszaindultak Ipswichbe, és még azt sem tudhatják, a pénzüket valaha visszakapják-e. A búvárok egy hétig merültek volna a Blue O2 luxus szafarihajóról nyílt tengeri zátonyoknál, ahol még egyikük sem járt előtte. Cápákra, mantákra, delfinekre számítottak, ám ehelyett maradtak az angol őszben.

A még előző este is foglalásokat bonyolító XL csoport hajnali háromkor jelentette be, hogy eredménytelenek voltak a cég megmentésére irányuló kísérletek, és utasaikat sem elutaztatni, sem hazahozni nem tudják. Az ügyvezető, Phil Wyatt állítása szerint nagyon csalódott az összeomlás miatt, és mind az utazóktól, mind munkatársaitól elnézést kért. Mindez valószínűleg nem igazán vigasztalja a csalódott ügyfeleket.

[ UnderwaterTimes ]
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog

Hungary

6/16 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 12m, látótáv: 0-4m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés