»» ««
Súgó - -

A 2007-es divecenter 3.0 újdonságai

- Alap működés




Fórum
Oldalunk egyik nagy újdonsága, amit már sokat és régóta kérnek a fórum. Sokáig az index fórum miatt nem terveztünk sajátot, de aztán bizonyára emlékszel az ominózus több hetes leállásra, zavarokra, amelyek azóta is néha feltűnnek. Emellett a fórum azért nem nyújtott túl sokat, meg aztán az is sokszor gondot okozott, hogy oda is regisztrálni meg ide is, szóval eléggé kétlaki és kontrollálatlan volt ez egész.

Ezért aztán végül beadtuk a derekunkat, és megírtam a saját fórumot. Természetesen ha már megírásra került, megpróbáltam olyanná tenni, hogy az minél szebb, jobb legyen, ezért áttanulmányoztam rengeteg fórumot, kigyűjtöttem azok előnyeit, és összegyúrtam egybe azokat. Azt hiszem egyedül a mi fórumunk mondhatja el magáról, hogy minden funkciója - beleértve a beírás közbeni szöveg formázást (vastag, dőlt stb), link és kép beszúrást - egyaránt működik a legfontosabb böngészőkön, tehát nem csak az Internet Explorer alatt, de a Firefox, Opera sőt a Mac OS-X Safari böngészőjével is némileg korlátozott módon!
Emellett - ellentétben az index fórummal - a hozzászólás ténylegesen úgy fog kinézni, ahogy azt a beíráskor látjuk. Lehet tehát a képeket és a hozzájuk tartozó szövegeket pozicionálni, nem fognak mindenféle fura logika szerint szétcsúszni.
A képfeltöltés után IE, Firefox és Opera alatt a kép azonnal látható lesz a hozzászólásban, a Safari alatt csak egy speciális kód, amit a rendszer a hozzászólás rögzítésekor a valódi képpel helyettesít. Sajnos a Safari egy kicsit konzervatív, és egyáltalán nem támogat semmiféle modern technológiát, amire pedig ehez szükség van.
Egyébként Mac OS-X alatt is van firefox, ami ugyanúgy tudja a szebb képfeltöltést, mint a windows-os társa, javasoljuk ennek használatát amíg a mac tovább nem fejleszti a Safarit.
Visszatérve a képfeltöltésre. A képek automatikusan átméreteződnek, a hozzászólásba egy kis méretű verzió kerül, amire kattintva előjön egy nagyobb, de maximum 640pixeles változat.

A fórum további extrákat is tud. Amennyiben egy hozzászólásra válaszolunk, annak a száma látható lesz a beíró ablak fejlécében, ha pedig egy fórum bejegyzés előzményét néznénk meg, a rendszer odaugrik a weblapon ahol az található - ha másik lapon, akkor lapot is vált. Így láthatjuk az előzmény szövegkörnyezetét, nem csak a kiragadt hozzászólást.

Minden fórumnak saját fejléce lehet. Ez automatikusan kitöltődik az un. technikai fórumoknál - ez a fogalom a generált fórumokat takarja, pl. a képekhez, cikkekhez, bazárhoz tartozó fórumokat. Ezeket az első bejegyzéskor a rendszer létrehozza, a fejlécükbe pedig a fórumhoz tartozó olralból merít információt.
Például. Egy hír fórumának fejlécében olvashatjuk a hír bevezető szövegét, de találunk egy linket is, amire kattintva magát a hír tudjuk elérni. Ugyanígy pl. egy képtár album fórumánál az album szövegét és egy linket találunk, ami az albumra visz. Így a fórum oda-vissza átjárható lesz.

Az un. technikai fórumok egyébként kétféleképpen is elérhetőek.
Egyszer a fórum menüpont alatt, és egyszer természetesen ott, ahová kapcsolódnak, tehát a cikk végén, fotó alatt, stb.

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4
Súgó 1.06 © 2007-2013 Bunny

Merülőhelyek

Canico de Baixo aréna

Portugal

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés