»» ««
Nyomtatás
The Valiant wreck
NSW - Sydney, Ausztrália (Ausztrália és Új-Zéland)
homokos, nyílt víz
roncs 15-30 m. mélyen, csak váz
Pontos kordináta: S33° 34' 48", E151° 20' 40"
Google maps / Google Earth
napihajós megközelítéshomokos élőhely nyílt vízi fajokroncs merülés
1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 4-10m
Ausztrália
Általános: Beutazás útlevéllel. Vízumkötelezettség van érvényben, vízumot elektronikus úton, az utazás előtt kell igényelni. Hivatalos fizetőeszköz az ausztrál dollár (AUD). A déli féltekén a mi telünk számít nyárnak, ezért a legkellemesebb december-március között.
Dekompressziós kamrák: Adelaide, Brisbane, Darwin, Fremantle, Melbourne, Sydney, Townsville, Hobart (Tasmánia). Vészhelyzeti telefonszám: 000 vagy 112, speciális búvár vészhelyzeti szám: 1 800 088 200. Az országban több mérgező sőt halálos faj él felszínen és víz alatt, ezért tájékozódjunk a helyszínen a lehetséges veszélyforrásokról.
» részletesen
Módosítási javaslat   Rögzítette: BoGyesz
Új merülés  
2010-06-12 (BoGyesz) Értékelés: átlagos nehézségű érdekes
Max mélység: 28 m , Vízhő: 19 °C , Látótáv: 4-10m
Sydneyből másfél órás hajóútra van a Palm Beach félsziget, amitől kb. egy kilométerre található a roncs. A hajósok tudják hol van a roncs a koordináták segítségével, de így is trükkős volt megtalálni, mivel a látótávolság 5-6 méter volt, homokos fenék, semmi tájékozódási pont, hanem egyszer csak ott volt előttünk a 22 méteres roncs, ami 1981-ben süllyedt el vontatás közben. A süllyedés oka nem tisztázott, de több mint valószínű, hogy a nagyon rossz állapotban lévő hajót a roncstemetőbe akarták volna vontatni, de nem ért el odáig és útközben elsüllyedt.
Az egykori utas- majd horgász-szállító hajónak már csak a váza maradt meg, ami remek búvóhely rengeteg apró halnak a homokos partszakaszon. Valamennyire be lehet úszni egy részre, de nem tovább, úgyhogy ajánlott inkább erős lámpákat vinni és a sok kisebb-nagyobb résen meglesni az ott bújó élőlényeket.
A roncs 27-28 méter mélyen van, tehát egy palackkal nincsen sok idő, de bőven körbe lehet úszni és nézelődni. A váz még egyben van, de csupán 22 méter hosszú és 5.4 méter széles.
Elég messze van Sydneytől és csak akkor ajánlott odahajózni, ha nyugodt az óceán. Amikor mi voltunk, az erős hullámzás miatt a visszaúton többen rosszul lettek, ezért ajánlott valamilyen gyógyszert vinni, azoknak akik hajlamosak a tengeribetegségre, sőt még talán azoknak is, akik azt hiszik magukról, hogy nem.
Kezdőlap   Ország merülőhelyei   Ausztrália és Új-Zéland merülőhelyei  

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny

Merülőhelyek

Gamul Kebir

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés