»» ««

Búvárok a halászok ellen

Külföld

A két ellenérdekelt, de egyaránt a tengerből élő csoport azon veszett össze, hogy egy terület védett övezet legyen-e, vagy a halászok dolgozhassanak ott.

Amikor a környezetvédelemért felelős Marine Conservation Board (MCB) úgy döntött, hogy a Bloody Bay Marine Park 22 előre kibójázott kikötési pontjának a felét felszámolják, megindult a vita. December 4-én egy találkozón a Little Cayman szigeti búvárszolgáltatók jelezték, hogy a merülőhelyek felének elvesztése komoly visszaesést okozhat a búvárturizmusban.

Alternatív megoldásként felterült, hogy nyugati irányban terjesszék ki a nemzeti parkot, és így hat új merülőhelyet lehetne kibójázni az új védett övezetben. Már akkor sejtették, hogy ez az ötlet nem fog tetszeni a halászoknak. 7-én valóban sor is került egy parázs hangulatú megbeszélésre a helyi halászok közt. Először is egy olyan szervezetet alapítottak, ami az ő érdekeiket képviseli. Majd aláírásokat gyűjtöttek, hogy a kormányzat jelöljön ki "halászati övezeteket" Little Cayman körül. Ezek lényege, hogy garantálják a halászat lehetőségét hosszú távon, mert nem kerülhetnek a védett övezetek közé.

Ám kiderült, hogy az egyik, a halászok által követelt terület megegyezik azzal, amit a búvárok védetté nyilvánítanának. Az MCB végül úgy döntött, hogy egyelőre nem lépteti életbe a bóják eltávolításáról szóló döntést, amíg nem ismerik meg minden érdekelt véleményét. Mindenki ötleteit várják a találkozókon, mivel úgy gondolják, ez a legkomolyabb vita, ami Little Cayman turizmusát és búvárüzletágát valaha is érintette. A kimenetele pedig évekre befolyásolhatja a helyi gazdasági folyamatokat. Az érdekelt felek és az MCB közös megbeszélését január közepére tervezik.

[ Cayman Net News ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

East Of Eden (island #7)

Thailand

1/2 db alapján:unalmas(átlag: 3) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés