»» ««

Szőke ciklon

Interjú
2/2. oldal


Lin SutherlandMikor döntöttél úgy, hogy víz alatti filmeket forgatsz? Mi a legnehezebb a filmkészítésben? Együttműködő tévécsatornát találni, forgatni, vagy mindent előkészíteni és megszervezni?
Újságíróként dolgoztam, ennek kapcsán először búvárfotózással próbálkoztam. Innen aránylag egyértelmű lépés volt számomra hogy videózni majd filmeket készíteni kezdtem, és most már tíz éve annak, hogy filmezek. A legnagyobb kihívás pedig filmet bemutató adót találni.

A Roar of the Wild epizódjaiban számtalanszor látszik rajtad, mennyire élvezed a merülést. Amikor úton vagy és dolgozol, képes vagy ennyire átadni magadnak az élvezetnek?
Teljesen! Természetesen néha adódnak gondok, de semmiképpen sem adnám fel ezt a munkát pár apróság miatt.

Nagyjából mennyi ideig forgattok egy epizódhoz és a stábban hányan vagytok?
Általában 2-6 hétig, jellemzően három fős stábbal dolgozunk.

A gyakran feltűnő rózsaszín reduktor meglehetősen egyedi felszerelésed. Mit gondolsz, a filmeket érdemes olyan módon még egyedibbé tenni, hogy abszolút különleges felszerelést használsz, mint mondjuk régen a Cousteau-filmekben az ezüstszín ruhákat? Egyébként ilyen hosszú forgatásnál mindig több felszereléssel utaztok, legalábbis a filmekből így tűnik?
Igen, mindig van tartalék. Az egyedi ruha mondjuk hasznos lehet, de a Roar forgatásakor nem törekedtünk ilyenre, a következő filmekben viszont talán ez is változni fog. A filmekben mindenesetre igyekszem természetesen kinézni, nem nagyon szoktam sminkelni, nincs öltöztetőm, de az, hogy mennyire élvezem a túrázást, a szörfözést, a búvárkodást, talán meglátszik a képeken is.

A műsor szerkesztőjeként mit gondolsz arról, hogy egy ilyen sorozat taníthat is? Mennyire lehet megtalálni az egyensúlyt mondjuk környezetvédelmi ismeretterjesztés és szórakoztatás közt?
Manapság, amikor annyi ember, annyi helyen megfordul, igen fontos mindenki számára a tudás, hiszen ha ez nincs, tudtunkon kívül járulhatunk hozzá a rossz gyakorlatok továbbéléséhez. Mindig képesnek kell lennünk bizonyos dolgok felismerésére, és ha én hozzá tudok segíteni embereket a problémák megismeréséhez, sikeresnek érzem a munkám.

Melyik epizódot szereted a legjobban? Milyen új terveid vannak, netán hidegebb vizekben is forgatsz majd?
A Marine Encounters-t - szeretek a tenger óriásaival dolgozni. Új tervek természetesen vannak, az Antarktisz és Brazília következik majd.

Mikor voltak a legnehezebb napjaid?
Nem voltak olyanok, amiből valamit ne tanultam volna. A legszomorúbb az volt, amikor partra vetődött bálnákat láttam, és azonnal mentem volna, hogy visszasegíthessem őket a vízbe.

Létezik-e álom úticélod?
Sok- minden új és számomra még ismeretlen.

GR

Kapcsolódó link: Roar of the Wild
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Blue Belt / Toyota Wreck

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 61m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés