»» ««

2008 újdonságai II.

Felszerelések
2/2. oldal

A búvárkomputerek terén szinte minden évben megjelenik néhány újítás. Már a középkategóriánál alapkövetelmény lett a gázváltás, terjed a grafikus kijelző használata, és az akár több jeladó kezelése, de a digitális tájoló sem egyedi eset már. Egyre több gyártó teszi lehetővé nem csak a profil letöltést, de a búvárkomputer belső programjának frissítését is, van gyártó, aki vezeték nélkül is. Emellett egyre több és több szolgáltatást zsúfolnak a készülékekbe, kezd a dolog olyan lenni, mint a mobiltelefonoknál.

SUUNTO D4
A gyártó komputerei között alsó-középár kategóriás készüléknél a sűrített levegős és a nitrox merülési üzemmód mellett a tervezők különleges figyelmet fordítottak a szabadtüdős funkciókra is, aminek használatakor másodpercenként akár háromszori mintavételt is lehetővé tesz. A merülési profil természetesen PC-re is letölthető, de megjeleníthető a computer mátrix kijelzőjén is. A szabadtüdős merülés során mélység- és időriasztás is segíti a búvárt teljesítménye optimalizálásában.
Készülékes búvárok számára a deep stop RGBM algoritmus, az öt fokozatban állítható dekompressziós érzékenység, illetve az egyedülállóan nagy, 80 órás memória lehet igazán jó hír. A fémes dizájnnal megnemesített kompozit burkolat mindkét nem számára divatos választás, harmatsúlyának köszönhetően még a női csuklók is könnyedén viselik akár szárazon is.
buvarkomputer.hu

suunto D6 metalicSUUNTO D6 Metallic
A Suunto idén új, exkluzív formában jelenteti meg legkedveltebb modelljét: a könnyített súlyú fémszíjjal ellátott D6 Metallic egy elegáns karóraként is méltán megállja a helyét, és az esztétikus díszdobozában átadva emlékezetes, értékes ajándék lehet. Tudására sem lehet panasz, köszönhetően a D6 különleges jellemzőinek: a két gázváltás lehetőségének, a beépített digitális tájolónak, a mátrixalapú kijelzőnek, a Deep Stop beállításnak és még számos használható funkciónak.
buvarkomputer.hu

Uwatec Galileo SOL
uwatec galileo solA svájci gyártó legkifinomultabb komputere ez a modell, amelynek egyedülálló különlegességeit meglehetősen sokáig lehetne sorolni.
A szívritmus monitorrendszer segítségével az egyént ért terhelést is belekalkulálja a dekompressziós számításokba. Bármekkora szögben dönthető digitális tájolóval és iránymemóriával rendelkezik, mely a dőléstől függetlenül pontos marad, az irányjelöléseket eltárolja a merülési profilban. Extra nagy, pontmátrixos kijelzőjén képeket, ábrákat, táblázatokat vagy akár üzeneteket is tárolhatunk. A merülés részleteit is mutatja pl. az összes dekomegállót, szövet telítettséget, a mélységet, hőmérsékletet vagy a szívritmus profilokat.
A maximum 3 gázkeveréket és 4 jeladót is kezelő rendszer automatikus magasságbeállítással rendelkezik a hegyi merüléshez, 330 méterig mér mélységet, és az elem is könnyedén cserélhető a szaturációs információk elvesztése nélkül. A komputer az infraporton keresztül újraprogramozható, így egyszerűen bővíthetjük új funkciókkal és szolgáltatásokkal. Kezelőfelülete magyar nyelvű, többféle képernyőt kínál a használójának és 100 órányi merülést tárol 4 mp-es mintavételezés mellett.
Divex

Oceanic VT3 computerOceanic VT3
A hagyományos, csuklón hordható nitroxos komputer érdekessége, hogy merülés közben akár három jeladót és három gázkeveréket is képes kezelni, amivel nem csak saját, de merülőtársunk palackjáról is információt kapunk. A komputer képes gázváltásra, szabadtüdős módban akár 1mp-es mintavételezéssel képes dolgozni, automatikusan érzékeli a magasságot, és saját kezűleg cserélhető az elem. Adatainkat letölhetjük, amelyhez megkapjuk az USB letöltőkábelt és a szoftvert is.
Seawatch

Delta-P VR3
vr-3A cég professzionális komputere a búvár igényeinek, fejlődésének megfelelően skálázható csupán szoftverfrissítéssel. Így az alap nitroxos komputer később akár tízféle (trimix, heliox is) gázkeverékkel képes dolgozni, de vásárolhatunk hozzá zárt rendszerű újralélegzőhöz interface-t, azaz a komputer érzékelheti a belélegzett gáz mindenkori oxigén tartalmát. Képes 99 dekompressziós megállóval számolni, 60 órányi részletes merülési profilt tárol, merülésünk során a hőmérséklet, mélység, sőt, gáztelítettség változást is képes grafikusan megjeleníteni. Az energiaellátást a felhasználó által is könnyen cserélhető ceruza elemek biztosítják, és természetesen infra kapcsolattal számítógépünkkel is össze tudjuk kötni. Gyárilag kapjuk a merülés tervezéséhez szükséges szoftvereket is, és ha akarjuk, nagynyomású csatlakozása révén még integrált komputerként is működik.
Kérhetjük grafikus kijelzőjét színes vagy monokróm kivitelben, és az utalmas dekómegállókban akár a beépített játékkal is elüthetjük az időt.
Seawatch
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. Bunny 2008 már 07. 23:13  
Már vártam a kérdést, direkt ez a sorrend. Hogy meg tudd kérdezni :P
 1. áááááávadász 2008 már 07. 16:50  
Azt szeretném megtudakolni, hogy a termékek sorrendje hogy dőlt el.:-)

Merülőhelyek

Finolhoss

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés