»» ««

Negyedmillió fókát mészárolnak le

Környezetvédelem

Ötven magyar állatvédő csatlakozott kedden egy páneurópai tüntetéshez Brüsszelben, amelynek célja a bébifókák megmentése.

Kanada idén 275 ezer bébifóka elpusztítására adott engedélyt. A nemzetközi demonstráció a fókából készült termékek importtilalmát kérte az Európai Bizottságtól.

Nemzetközi állatvédő szervezetek indítvánnyal fordultak az Európai Bizottsághoz, hogy azonnali hatállyal tiltsa be a fókából származó termékek behozatalát. Újabb bizonyítékok kerültek napvilágra ugyanis a Kanadában zajló kegyetlen és felesleges fókavadászatról. Képek és filmfelvételek cáfolják a kanadai kormány azon állítását, hogy idén "humánusabb" módon folyna a vadászat - közölte a Fauna Egyesület.

Az Európai Bizottság székháza előtt 11 európai ország több mint 50 állatvédő szervezete közel 1000 aktivistával vett részt. Uniós, és szomszédos országok is képviselétették magukat, úgy mint Németország, Szlovákia, Franciaország, Hollandia, Belgium, Magyarország, Finnország, az Egyesült Királyság, Svédország, Olaszország és Horvátország.

A tömeg először hangos sípokkal fejezte ki egyet nem értését a bébifókák vadászatával kapcsolatban, majd egyperces néma csenddel emlékezett meg az utóbbi évtizedekben legyilkolt több millió fókáról. A tüntetők sorait gyarapították európai parlamenti képviselők, akik támogatják egy EU-tilalom bevezetését a fókából készült termékek behozatalára. A bizottság tájékoztatása szerint a közeljövőben megalkotják a tilalom bevezetésére vonatkozó javaslatot.

Sem az állatvédők, sem az európai parlamenti képviselők nem tiltatnák be a hagyományos inuit fókavadászatot, mely a kanadai hárfafóka-populációk egy igen szűk csoportját érinti. Az EU-tilalom a nagy volumenű, kereskedelmi célú fókavadászatra vonatkozna, valamint minden, kereskedelmi céllal fókából készült termékre, melyet például Namíbiában vagy Oroszországban gyártottak - hangsúlyozza az egyesület. A tilalom bevezetéséről szóló kezdeményezést 2006-ban 425 európai parlamenti képviselő írta alá.

Hollandia, Belgium, Horvátország, Szlovénia, az USA és Mexikó már bevezetett nemzeti tilalmat, Németország és Olaszország pedig fontolóra vette.

[ FigyelőNet ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

East Of Eden (island #7)

Thailand

1/2 db alapján:unalmas(átlag: 3) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés