»» ««

Búvárverda: Fiat Bravo

Egyéb
2/2. oldal


Ergonómiailag azért találtam pár csiszolnivalót, a meredeken emelkedő övvonal és a pici hátsó ablak valamint a vastag C-oszlopok miatt a hátralátás korlátozott, a csinos műszerek nagyon szét vannak húzva, simán beletakar kezünk a kilóméterórába, ami egyébként szerintem értelmetlenül túl van skálázva, hiszen ki megy 260-at ezzel az autóval? Hasonlóan nem állt kézre a tempomat sem, csak kormányról levett kézzel lehet kezelni, a fényszóró magasságállítást pedig egyszerűbb az utasra bízni, vajon miért került ez a műszerfal túlsó végébe? Audió téren sem igazán jó a helyzet, remélem az utólag bizonyára kicserélhető hangszóróknak és nem a gyári fejegységnek köszönhető a hangminőség. Nem vagyok egy audiofil, de nagyon rosszul szól.

Dönthető és komfortos hátsó sor
Motorikusan
az 1.6 literes Multijet egészen kellemes meglepetés volt. Hidegen, alapjáraton mondjuk kissé traktoros, de ez elmúlik menet közben. Teljesítményére nem lehet panasz, a 120 lóerő dízelfronton tisztességes, főleg ha hozzávesszük, hogy 300 Nm nyomtatékot ad le gyártó szerint 1500 fordulaton. Én ennél kissé magasabbra tenném érzésre, de ha elkapja bizony húz, mint egy dízelmozdony. Hat sebességes váltóval egészen durván alacsony fordulaton tartható, ez meg is látszik a fogyasztásán, sok városi és sportos vezetés után sem szállt el, a gyári vegyes 4.9 liter 100 kilométerenként simán hihető, ami nagy és kellemes meglepetés. Picit odafigyelve a fordulatra egészen jól autózható, bár a padlózást furcsa módon kezeli: kb. egy másodpercig gondolkodik, biztosan sietni akarok-e?
Úttartása nem rossz annak ellenére, hogy a kormányszervó túl lágy, emiatt gyakorlatilag semmi közünk az autó mozgásához, legalábbis így érezzük. Érzésem ellenére jól vette a lendületes kanyarokat, szóval nincs itt azért gond.
Biztonság szempontjából felnőtt ütközésvédelem öt csillag az EuroNCAP szerint, légzsák hegyek és okos elektronika (ABS, ESP) ahogy illik benne van, emellett látványosan robosztus az autó, tényleg úgy érezzük, biztonságban vagyunk benne.

Összefoglalva tesztautónkat, Fiat Bravo 1.6 Mjet Dynamic 120LE:
Albumhoz klikk a kisképekre.
Az igazán kellemes motor, a nagyon dögös külső, és ha lehet még dögösebb belső rögtön rabul ejti a szívet, amit a kissé rövid csomagtartó, a gyenge audiorendszer és az ergonómiai hiányosságok sem tudnak kiölni. Érzelmekre hat, és jól csinálja, ám búvár szemmel nézett a praktikum picit áldozatul esett ennek.
Adriai utazásainknál maximum kettő takarékosan pakoló búvárral kalkulálhatunk, sajnos hiába a liter ha a méretek valahogy nem jók a csomagtartónál.
Bányatóhoz tervezett merüléseknél is inkább kettő búvárral számoljunk, nagy jóindulattal, szívem szerint inkább egy emberesnek mondanám a csomagtartót.
Terepre csak mint minden hasonló autóval óvatosan, csomagtartója ennek is kellemes, viszont nem vízálló borítású, vigyünk tehát védőtakarót ha sáros, vizes felszerelést tervezünk belepakolni. A motor fogyasztása jó teljesítményének ellenére fantasztikus, a nagy üzemanyagtartály segítségével egész komoly hatótávolságot kapunk, és az üzemanyagkúton sem ér meglepetés - legfeljebb kellemes.

-Sz.K.-

A nálunk járt Dynamic felszereltségű, extrákkal tovább tupírozott 1.6 Multijet 120 lóerős motorral nagyjából 5.5 millió forint, alapára ezzel a motorral 4.95 millió forint, ám a legkisebb 1.4 literes motorral már 3.75 millió forinttól elhozható.

Tesztautónk műszaki adatai: Fiat Bravo 1.6 Mjet Dynamic 120LE
1598 ccm soros, négyhengeres, turbódízel
Maximális teljesítmény: 120LE / 4,000 rpm
Maximális forgatónyomaték: 300Nm / 1500 rpm
Elsőkerék-hajtás, hatfokozatú kéziváltó
Végsebesség 196km/h
Gyorsulás 0-ról 100-ra: 10,5s
Gyári fogyasztások:
Város: 6,3 l/100 km
Országút: 4,1 l/100 km
Vegyes: 4,9 l/100 km
Hosszúság: 4.336 mm
Szélesség: 1.792 mm
Magasság: 1.498 mm
Tengelytáv: 2.600 mm
Üres tömeg: 1.395 kg
Csomagtartó: 400 / 1175 liter
Gumiméret: 225/45 R17
Üzemanyagtartály: 58 liter

A tesztelésért köszönetet mondunk a Fiat Magyarország kft., a Fiat Bravo magyarországi forgalmazójának.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abington Reef

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés