»» ««

Búvárverda: Opel Zafira 1.7 CDTI

Egyéb
2/2. oldal


Palack és búvártáska
Az 1.7 CDTI motor kapcsán felesleges illúziókba ringatnunk magunkat. 125 lóerős, indulásnál kicsit lomha, ám cserébe városban-autópályán tartani lehet a hat és fél liter körül gázolajfogyasztást. Persze van egy Sport gomb is a műszerfalon, lehet pörgősebben vezetni, csak személy szerint ennek nem túl sok értelmét látom. A hatfokozatú váltó inkább kemény, a kormányzás megszokható, és csak az zavart némileg, hogy a sportos gumik (225/40/R18 abroncsok egy Zafirához és 1.7-es dízelmotorhoz, ugyan minek?) lendületesen közvetítettek minden úthibát. Tudom, miről beszélek: jártam az autóval a Thököly úton. Az orrnál levő alsó spoiler pedig meglehetősen mélyen van, a legkisebb padka is félelmetes akadályként tornyosult a Zafira előtt, és az autó orra illetve fara alig látszik- életmentőnek tűnt a parkolóradar. Az is biztos, hogy ebben a kiépítésben nem nagyon lehet terepezési képességekről beszélni. Ha közvetlenül a tópartra már csak úttalan utakon lehet eljutni, hagyjuk inkább az autót kicsit távolabb, minthogy túl sokat autóznánk göröngyös terepen.

Elég sok helyen használatos manapság az "unalmas autó" fogalma, és egy Opel Zafira esetében bizonyára többen ragadtatják el magukat ilyen kijelentésre. Ám az viszonylagos, hogy az unalmas jót jelent-e avagy sem. Itt van például ez a nagy, dobozszerű, tágas és kényelmes autó, gazdaságos motorral, sok extrával és méretes csomagtérrel. Eljuthatunk a tengerpartra sok csomaggal és takarékosan, miközben kis csapatunk kényelmesen utazik, míg a divatos autókban gyakran a legnagyobb izgalmat az okozza, miképpen zsúfoljuk be valahová a táskáinkat úgy, hogy a merészen döntött hátsó szélvédőt le is lehessen zárni. Mindannyiunknak vannak személyes preferenciái, ami egy mindennapokban használatos autó kiválasztásánál döntő lehet, és mivel jellemzően egyedül utazom, a Zafira sok pozitívuma ellenére nekem túl nagy. De családosoknak, vagy olyanoknak, akik többen és gyakran együtt járnak autós utazásokra, bizony hű társa lehet ez az autó.

Búvárszemmel nézve ez az autó kifejezetten szimpatikus, nagyon jól pakolható, a csomagtérben levő dolgok rendszerezhetőek, és azt hiszem, palackjaink és táskáink szívesen utaznának ilyen autóban- velünk együtt.

Ha bányatavakhoz indulunk, akkor négy búvárt palackkal együtt el tud vinni, de a kárpitozás védelme érdekében vigyük magunkkal a felszerelést ládában vagy vízhatlan táskában, esetleg használjunk valamiféle ponyvát. Kialakítása miatt óvatosan közlekedjünk nem aszfaltozott utakon.

Az adriai kiruccanásokról már többször szót ejtettem, ugyanis ilyen helyzetben az Opel Zafira 1.7 CDTI roppant jó választás: négy búvár, táskákkal együtt kényelmesen utazhat, és még a hűtőtáska is mehet hátra, mert a csomagtérbe is került elektromos csatlakozó.

GR

Az Opel Zafira 1.7 CDTI Cosmo felszereltségi szinten 7,417,000 forintos ártól indul, de a tesztautónkban levő panoráma tetőablak, a DVD alapú navigációs rendszer és más egyéb különleges kiegészítők nem tartoznak a szériafelszereltséghez.

Tesztautónk adatai:
1686 ccm soros, négyhengeres, dízelmotor
Maximális teljesítmény: 125 LE / 4000 rpm
Maximális forgatónyomaték: 280 Nm / 2300 rpm
Elsőkerék-hajtás, hatfokozatú kéziváltó
Végsebesség 189 km/h
Gyorsulás 0-ról 100-ra 12,3 s
Gyári fogyasztások:
Város: 7,0 l/100 km
Országút: 4,8 l/100 km
Vegyes: 5,6 l/100 km
Hosszúság: 4467 mm
Szélesség: 1801 mm
Magasság: 1670 mm
Tengelytáv: 2703 mm
Üres tömeg: 1503 kg
Csomagtartó: 645/1820 liter
Gumiméret: 225/40/R18

A tesztautót a General Motors Central & Eastern Europe biztosította.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, South Plato

Sudan

11/15 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 48m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa delfin teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés