»» ««

Búvárverda: Honda Civic

Egyéb
2/2. oldal


Középkonzol praktikus belsővel
A nálunk járt 1.8 Sport verzióban digitális egyzónás klíma, mp3-mas cdlejátszós egészen normálisan szóló audiórendszer (sebességfüggő hangerő, kormányról vezérelt, stb), tolatóradar, automata ablaktörlő és tempomat is található említendő és hasznos extraként. Biztonságról hat légzsák és a honda VSA (ABS + EBD + kipörgés- és kisodródásgátló) elektronikus rendszere gondoskodik, nameg az öt csillagos törésteszt.

A motor 1.8 literes változó szelepvezérlésű benzines honda. Megmondom őszintén sokat vártam az erőforrástól, 140 lóerő igaz nem fantasztikus az 1.8-as motortól de azért nem is kevés, úgy véltem ezt egy honda motor erőlködés mentesen leadja. No, hát a várakozásokhoz képest csalódtam, egyáltalán nem éreztem kitörő lelkesedést a gyorsításoknál, bizony kapcsolgatni kellett visszafele meglepően sűrűn - elkelne egy turbós motor, ha már sport verzió.
Hondás ismerősnek panaszolva bajom felvilágosított, rosszul vezeted, pörgetni kell! Valóban, a piros tartomány csak 6800 körül van jelezve, nade hogy 4000 felett kezdjen el éledezni a motor (elmondása szerint ott durvul a szelepvezérlés), ez számomra kicsit sok, bár gondolhattam volna: a maximális lóerőt 6300, a nyomatékot pedig 4300-nál adja le, ezbiza magas. Normál használat mellett az autó nem fogyaszt sokat (vegyes város, pálya és közút 6.6 liter mért és gyári adatként egyaránt), sőt meglepően keveset eszik.

Összességében mit mondhatok a Honda Civic 1.8 sport változatáról?
Albumhoz klikk a képre.
A Sport felszereltséget 17"-os alukerekekkel, 4 féktárcsával, valamint a belsőtérnél már említett fontosabb extrákkal kapjuk. Motorikusan picit lemaradtak a manapság egyre terjedő kisebb köbcenti + turbó irányzattól, de egyéb téren nincs bajom. A hat sebességes váltó nagyon precíz, és pontos, tetszenek benne az extrák, jól el vannak találva. Az automatam ablaktörlő úgy töröl ahogy tenném manuálisan, a hangerő úgy erősödik ahogy kézzel tekerném, egyszóval az egész autó kezelhetősége barátságos, toleráns. Jó vezetni, jó benne ülni elől, és hátul egyaránt, rengeteg ötletes megoldás és minden fontos extra benne van.
A külső szubjektív, de mindenképp érdekes, az utcán szinte mindenhol megnézték még a fiatal lányok is (ifjú búvároknak csajozós autó!). Nekem személy szerint különösen a háromszög alakú kipufogó és az orrnézet ragadta meg a fantáziám. Bár az autó oldala nagyjából egyenes, szemből nézve az egész mégis úgy néz ki, mint egy rally-autó széles-öblös kerékjáratú, aszfaltra simuló fenevad formája. Hihetetlen mit műveltek a design-erek az ívek és a fény-árnyék játékával, őszintén megemelem a kalapom!

Búvárpraktikum szemszögéből nézve a Honda Civic 1.8 sport
Élvezetes vezetési élményt ad kényelmes utastérrel, és átlagos csomagtartóval. Fogyasztása normál esetben a motorhoz képest meglepően alacsony, de ha nevéhez méltón akarjuk vezetni ne lepődjünk meg.
Bányatavi kirándulásainkhoz alap csomagtartóval maximum három búvár számára alkalmas.
Adriai útjainkra három búvárnyi felszereléssel bátran nekivághatunk, és még egy kísérőt is vihetünk, az utastér négy felnőtt számára is igazán komfortos.
Csomagtartótálcával vagy más védőeszközzel készüljünk, ha koszos, nedves felszerelést szállítanánk. Földesútra nem különösebben javaslom, csak annyira mint egy átlagos személyautót, a csomagtartó ajtó eső ellen mérsékelten védi az alámenekülőket.

- Sz. K. -

A nálunk járt 2009-es ráncfelvarrott Honda Civic 1.8 sport 5 ajtós kivitelű változata regisztrációs adóval 5.587M forint, kisebb felszereltséggel 4.89M forintért kaphatjuk meg.

Tesztautónk adatai: Honda Civic 1.8 sport 5 ajtós
1799 ccm soros, négyhengeres i-VTEC 16V benzin motor
Maximális teljesítmény: 140 LE / 6300 rpm
Maximális forgatónyomaték: 174 Nm / 4300 rpm
Elsőkerék-hajtás, 6 fokozatú kéziváltó
Végsebesség 205 km/h
Gyorsulás 0-ról 100-ra 8,9 s
Gyári fogyasztások:
Város: 8,4 l/100 km
Országút: 5,5 l/100 km
Vegyes: 6,6 l/100 km
Hosszúság: 4245 mm
Szélesség: 1765 mm
Magasság: 1460 mm
Tengelytáv: 2620 mm
Üres tömeg: 1265 kg
Csomagtartó: 415-485 liter
Gumiméret: 225/45 R17
Üzemanyagtartály: 50 liter

A tesztautót a Honda Hungary Kft. biztosította számunkra, köszönjük nekik.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Üres-ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Small Giftun / Police station

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés fal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés