»» ««

A PADI Oktatói vizsga

(Hirdetés)
3/4. oldal


Az oktatói vizsga második napja a nyílt vízi vizsgáztatás illetve a mentési képesség bemutatásáról szól. Két készséget kell leoktatni, ezeket általában egy merülés során egymás után mutatja be a jelölt, illetve a mentési gyakorlatot is jellemzően ennek a merülésnek az elején, főleg ha hűvös a víz- így csak egyszer kell beöltözni.

A mentési gyakorlat a Merülésvezetői, és Segédoktatói tanfolyam vizsgáján megismert eszméletlen búvár a felszínen feladat bemutató szintű végrehajtása. A jelöltcsapat felosztásra kerül, mindenki lesz okató, áldozat illetve a legfontosabb szerepet ellátó búvár- az, aki összeszedi a mentés során lekerülő felszereléseket!
Amennyiben a mentési gyakorlat sikerült, ezt ott rögtön a vizsgáztató közli a jelöltekkel, majd következik a vizsgafeladatok bemutatása.
Ennek menete közel azonos a védett vízi oktatás bemutatásával, de itt mindenképpen a víz alatt kapják meg a tanulók a hibákat, hiszen a jelöltek nem jönnek fel a víz alól addig, amíg mindannyian nem végeztek a vizsgabemutatójukkal. Ezen kívül minden ugyanaz, jelölttársak játszák el a merülésvezető és a tanuló szerepét, és ugyanúgy, ugyanazokon lehet megbukni. A nyílt vízi gyakorlat is az eligazítással kezdődik, és a záró eligazítással végződik.

Ha mindezeken túl vannak a jelöltek, a vizsgabiztos rögtön közli az elért pontszámokat, illetve amennyiben az illető az összes eddig említett vizsgafeladatot az előírásoknak megfelelően teljesítette, ott helyben, azonnal megtudja, hogy ő mostmár egy PADI OWSI, vagyis egy PADI Búvároktató!

Ezt egy ünnepélyes oklevél átadó követi, majd jellemzően egy fergeteges buli követ akár ott helyben és/vagy este, ahol mindenki kiengedheti végre az elmúlt 1-2 hét által felgyülemlett gőzt, oldódhat a feszültség és mint újdonsült Oktatók boldogan ünnepelhetik munkájuk eredményét.

Milyen jogosultságunk lesz OWSI Búvároktatóként?
Nagyon lényeges, hogy oktatói státuszú végzett PADI OWSI oktatók csak akkor leszünk, ha a PADI visszaigazolta, hogy minden szükséges dokumentáció és díj megérkezett, tehát rögtön az IE sikeres teljesítése után még nem oktathatunk.

Ezután a megújított és oktatói stászuszú PADI OWSI Búvároktató képezhet kezdő, kaland, haladó és mentőbúvárokat, merülésvezetőket illetve tarthat gyermekprogramokat is, mint a Bubblemaker és a Seal team kihívások. Néhány specialitást is oktathat ugyan, mint például a Project Aware környezetvédelmi specialitást, de legtöbbhöz specialitás oktatói képesítéssel kell rendelkeznie- minden egyes specialitásból külön-külön. Az OWSI Oktató természetesen az összes specialitáshoz hozzáfér, ellentétben a Segédoktatóval.

A specialitás oktatói képesítést háromféle módon kaphatja meg:
Amennyiben rendelkezünk legalább 25 kiadott minősítéssel, valamint a merülési naplóval igazolni tudjuk, hogy tapasztalatunk van (legalább 20 merülés) a specialitásban, ezek alapján az oktatói kártyát már megkérhetjük. Második lehetőségnél egy Course Director által tartott specialitás oktatói tanfolyamon kell részt venni, ahol az oktatók megtanulják az adott specialitást és oktatását. Itt nem szükséges kiadott minősítéssel rendelkeznünk, tehát akár az IE után közvetlenül is jelentkezhetünk. Végül a harmadik módszer, ha az oktató kitalál egy új specialitást, kidolgozza annak standardjeit, tanmenetét és a többit, majd azt beadja a PADI-nak, ahol azt elfogadják mint új specialitást.
Az IE vizsga után szintén elérhető Master Scuba Diver Trainer szinthez szükségünk van 25 kiadott minősítésre, és 5 specialitás oktatói kártyára.

Az írás a következő lapon folytatódik!


Merülőhelyek

Thistlegorm Wreck

Egypt, Red Sea

10/17 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.4) nehéz körülmények
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés