»» ««

Búvárverda: Honda Insight

Egyéb
2/2. oldal


Honda Insight
Albumhoz klikk a képekre.
Motorikusan
nincs választási lehetőség, az Insight csak az 1.3 literes i-VTEC motorral kapható, 88 paci nem rossz teljesítmény tőle, de a lényeg nem ő.
A lényeg a 14 lóerős villanymotor, hiszen ez egy hibrid autó! Úgy működik, mint a KERS a Forma1-ben, feltöltjük azzal a mozgási energiával ami a hagyományos autóban elveszik a fékezéskor például, és ezt visszakapjuk ha szükséges, gyorsításkor. Emellett alacsony sebességnél a benzinmotor bár látszólag jár, az elektronika elzárja a benzint vagy csak az akksit tölteti, a haladást amíg lehet villanymotorral végezhetjük. Nem olyan látványos, mint amikor a motor nem is jár és az autó lopakodva gurul, de attól még ugyanolyan hatásos. Arról, hogy épp honnan hová áramlik az energia a fedélzeti computer egy szemléletes ábrán folyamatosan informál minket.
A benzinmotor fel van szerelve az IMA avagy Intelligens motorvezérlő rendszerrel, ami ha megállunk egy piros lámpánál, pár másodperc múlva leállítja a motort, de amint felemeljük a fékről a lábunkat, beindítja. Meglepően jól működik, bár nem tudom mennyire bírja majd a fokozott igénybevételt az önindító.

Végül kerüljön előtérbe a váltó. Automata és fokozatmentes, ennek némileg ellentmond, hogy a kormányon "F1" váltó van, amivel 1-7 közötti fokozatokat lehet kapcsolni. Valójában csak kineveztek hét pozíciót virtuális fokozatnak, inkább automata P vagy S fokozatba, attól függ mennyire akarunk powerkedni, és élvezzük a váltót- mert az egy isten. Mint egy troli, vagy robogó, csak tolod neki és rángatás, váltás, megtorpanás nélkül gyorsul. Nem tudom mennyi az előállítási költsége a kormányon lévő váltónak, de költötték volna tolatóradarra. Én manuális párti vagyok, de hozzá sem nyúltam az egy hét alatt, annyira nem hiányzott. Imádtam, ahogy a fokozatmentes váltó ha finoman adagoltam a gázpedált úgy gyorsított, hogy a fordulatszám szinte nem változott- szürreális élmény! Nincs mit szépíteni, a váltó belopta magát a szívembe, úgy szerettem ahogy van.

Zöld gomb
Az egész csomag
, motor, hibrid hajtás, IMA, váltó és még pár kütyü azon dolgozik, hogy a jármű minél kevesebb benzint fogyasszon, és így kevesebb szennyezőanyagot bocsásson ki. Ezt fokozhatjuk, ha bekapcsoljuk a szép zöld virágmintás gombot, ami után az elektronika még jobban spórol- természetesen némi teljesítményesés feláldozásával, de én így jártam egy hetet- nem zavaró egyáltalán. Ha kell, mondjuk egy előzéskor megkapjuk az erőt, hogy aztán visszaálljon környezetkímélőre. Utunk folyamán a műszerfal színével illetve külön mutatóval is jelzi, mennyire vagyunk zöldek, sőt az utazás végén még értékel is kis virágokkal- állítólag ha ügyesek vagyunk trófeát is kapunk, tiszta videójáték ez az autó!

Összefoglalva nagyon meggyőző a Honda Insight, tényleg el lehet képzelni, hogy az ember napi szinten közlekedik vele, és ha valakinek fontos, hogy zöld legyen, ezzel az autóval igazán jól jár. A Honda megcsinálta, itt az elérhető és használható hibrid autó! Gyári fogyasztási adatokat nehéz produkálni, én 5.5 alatt jöttem ki Pesttel és autópályával, de amikor vittem vissza tankolás után az autót, pesti jól közelekedhető hétköznapi forgalomban 5 alatti fogyasztást jelzett a computer.

A nálunk járt Honda Insight Elegance felszereltséggel regadóstól, 5.899M forint, Comfort felszereltséggel már 5.299M forinttól elhozható, alapfelszereltségben is sok extrával és persze a hibrid technológiával.

Tesztautónk adatai:
1339 ccm soros, négyhengeres, benzimotor
villanymotor ( további 14 LE, 78Nm nyomaték )
Maximális teljesítmény: 88 LE / 5800 rpm
Maximális forgatónyomaték: 121 Nm / 4500 rpm
Elsőkerék-hajtás, 7 fokozatú fokozatmentes automata váltó
Végsebesség 185 km/h
Gyorsulás 0-ról 100-ra 12,4 s
Gyári fogyasztások:
Város: 4,6 l/100 km
Országút: 4,2 l/100 km
Vegyes: 4,4 l/100 km
Hosszúság: 4396 mm
Szélesség: 1695 mm
Magasság: 1425 mm
Tengelytáv: 2545 mm
Üres tömeg: 1276 kg
Csomagtartó: 339 liter
Gumiméret: 185/55 R16
Üzemanyagtartály: 50 liter

A teszteléshez az autót a Honda Magyarország bocsátotta rendelkezésünkre, köszönet érte.
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fekete-víz / Feketenyéki tó

Slovakia

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléstengeri füves élőhely édesvizi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés