»» ««

Korallt a korallboltból?

Környezetvédelem

Állítólag hajószámra viszi ki egy amerikai cég a Fülöp-szigetekről a csecsebecsének szánt tengeri élőlényeket.

(C) www.oceanicresearch.orgEgyre több helyi tiltakozik az ellen a nagymértékű begyűjtés ellen, amit a Shell Horizons nevű cég folytat a Fülöp-szigetek vizeiben. A különösen gazdag élővilágú zátonyokról származnak minden bizonnyal azok a kagylók, korallok és egyéb lények, amit az amerikai vállalkozás elad- állítólag az Egyesült Államok legnagyobb forgalmú tengeri kagyló és tengeri élőlényekből készült szuvenír kereskedőjeként.

David Ryan Bauron, egy fülöp-szigeteki blogger szerint szörnyű, hogy hajószámra viszik ki az országból a tenger kincseit. A Shell Horizons honlapján szétnézve nem nehéz gyanakodni, annyi féle-fajta ajándéktárgy és ékszer szerepel a katalógusban. Noha elvileg tilos lenne a korallok begyűjtése, egy cikk szerint mégis erősen veszélyezteti a Fülöp-szigetek korallzátonyait ez a tevékenység: az innen kivitt korallok fele az Egyesült Államokba kerül. Mondani sem kell, a bevétel csak egyszeri, ezért csak rövid távon gazdagíthat bárkit is, az igazi lehetőség a folyamatosan érkező turistákban lenne. Ám letarolt korallzátonyok kedvéért senki nem utazik el egy távoli országba. Ráadásul nem csak a Shell Horizons tevékenysége okoz kárt, a dinamitos halászat vagy a környezetszennyezés is pusztítja a zátonyok élővilágát.

[ asiancorrespondent.com nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dirty Rock

Costa Rica, Pacific

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés fal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa mantarája nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Suunto adatkábel

Ár: 6.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés