»» ««

Veszélyes közelségben

A búvárkodásról
2/2. oldal


Az óriáskagylókat nem számítjuk a vérszomjas állatok közé. Természetesen láttuk már, amikor valaki legyint egyet felettük és összehúzódnak, de egy ekkora kagylóba belenyúlni akkor sem jó ötlet, ha ez esetben ebből nem lett probléma.



Sokan szeretik a polipokat, vannak, akik meg is fogják őket. Ez a lény meglehetősen ragaszkodó tud lenni, ami egy teniszlabdányi példánynál talán nem olyan ijesztő, de egy méteres polippal kötekedni már egészen más téma. Vajon minden búvár tudna-e percekig nyugton maradni a szabadulásig és kezelni a polip által levett maszk problémáját, mint a videó szereplője?



Kis összeállításunk zárásaként egy minden szempontból tanulságos videót láthatunk. Meglehetősen elítélendő az is, hogy a megörökített orosz búvárok szigonyoznak a víz alatt a Vörös-tengerben, az már hiba, hogy maguknál is tartják a zsákmányt, az viszont végképp nagy baklövés, hogy a ragadozókat vonzó tetemekkel egy hatalmas muréna közelébe mennek, aki ösztöneinek engedelmeskedve cselekszik...



Mást hozzáfűzni a fentiekhez nem is nagyon kell talán. Az interneten sok videó lelhető fel, a fentieknél durvábbak is (bizonyára sokan látták például azt, amikor az etetett muréna tévedésből egy hüvelykujjal távozik), de a cél nem a sokkolás volt, inkább csak a figyelem felhívása. Volt is, lesz is olyan alkalom, amikor tényleg közvetlen közelébe kerülhetünk különleges élőlényeknek, de a nagyszerű pillanatok közben is figyelni kell arra, mit és hogyan teszünk és hogy reagálunk a váratlan helyzetkre. Mi ugyanis a víz alatt csak vendégek vagyunk, és mindig észben kell tartanunk az óvatosság fontosságát, nem csak az élővilág megóvása miatt, hanem saját érdekünkben is.

GR

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 8. Káplán 2011 nov 01. 23:46  
A józanul gondolkodó búvárok nem kicsik és védtelenek. Úgyhogy bátran lehet szólni és tenni a pokolfajzatok ellen.
 7. Kékbálna 2011 nov 01. 23:42  
Ilyenkor jó hinni a reankarnacióban és bízni abban, hogy ezek véglények legközelebb szellemi szintjük megfelelő testben reinkarnalodnak. Mondjuk rákocskaként a tengeri uborka végbelében.

Az a baj, hogy addig még sok marhaságot fognak csinálni. Kár, hogy ezek az állatok ilyen kicsik és védtelenek.

Mondjuk a nagy muréna nagyon gáz volt. Egyszer sikerült egy ilyen úszkálásnak szemtanúja lenni. Akkor egy egész csirke hullott be a hajóról. A nagy muréna meg volt tőle veszve egy fel óráig. Finoman szólva idegbeteg volt.
 6. jokerke86 2011 okt 31. 21:45  
Sikerült végignéznem a videókat, hát igen, léteznek emberek akik nem bírják ki, hogy ne cseszegessék az állatokat. Aztán meg csodálkoznak, ha szerencsétlen állat ijedtében támad. De aki kurvának szegődik, az ne sírjon ha b****ák.
 5. adamax 2011 okt 31. 18:14  
Hú, ezek a baromállatok még büszkék is ezekre a filmek tanúsága szerint. No comment. Na majd egyszer visszavágnak a haltársadalom jeles tagjai, én meg tapsikolok majd hozzá :)
 4. elche 2011 okt 31. 10:01  
Szerintem pontosan érted, mire gondolt a kolléga.
Az általad javasolt megoldás persze ésszerűbb, vannak, akik alkalmazzák is...
A további 3 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

El Malahy

Egypt, Red Sea

5/9 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés