»» ««

Zátonyok Thaiföldön

Egyéb

Rengeteg mesterséges zátonyt terveznek az Andamán-tenger mélyén kialakítani.

Márciusban kezdődik a munka, aminek során a 10 millió baht költségvetésből összesen 1,700 kicsi mesterséges zátonyt süllyesztenek majd el az Andamán-tengerben. A kormányzóhelyettes rámutatott, hogy ez a terület nagyon gazdag természeti erőforrásokban, különösen a korallzátonyok értékesek, nem csak élőhelyként, de sok turistát is vonzanak, így pénzt hoznak az országnak.

Ám a túlhalászás miatt a természetes korallmezők egyre inkább veszélyeztettetek. Ezért döntött úgy Trang tartomány kormányzata, hogy mesterséges zátonyok kialakításával segíti az élővilág regenerálódását. 2012-ben kapták erre a tíz millió baht keretösszeget a halászati és tengeri erőforrás minisztériumtól, ami 1,700 olyan alakzatra elegendő, ahol megtelepedhetnek a korallok. További támogatásban is részesültek jövőbeli újabb mesterséges zátony-projektek kialakításának előkészítéséhez.

Phuket környékén pedig két hajó elsüllyesztését tervezik, amit a thai haditengerészet adományozott erre a célra. A projekt ötletgazdái igyekeznek odafigyelni arra, hogy ezúttal gondosabban oldják meg az elhelyezést és rögzítést, mert igen nagy fiaskó volt, amikor a "Korallzátony-század" nevet kapott roncsok egyszerűen elsodródtak a tengerben. Mindezt szeretnék elkerülni, mert nem kevés pénzt és energiát öltek abba a projektbe, a hadseregtől érdekesnek ígérkező eszközöket kaptak, négy repülőgépet és hat helikoptert- és egy évig sem tartott ki az új zátony.

[ Bangkok Post nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Baron Gautsch wreck

Croatia (Hrvatska)

3/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés