»» ««

Munkabeosztást készítettek a szlovén delfinek

Adria
2019. január 3.

Az állatok két csoportra váltak szét, és úgy osztják be a vadászattal töltött időt, hogy ne találkozzanak egymással. 

Szokatlan módon viselkedik a palackorrú delfinek egyik csoportja Szlovénia partjainál, amelyre egy 9 évig tartó kutatás derített fényt. Az állatok két csoportra váltak szét, és úgy osztják be a vadászattal töltött időt, hogy ne találkozzanak egymással. A kutatók szerint ez a viselkedés ismeretlen a tengeri emlősök körében.

A vizsgált területen 38 állatot figyeltek meg, és mindegyik egyedet azonosítani tudták a hátuszonyuk alapján. Igyekeztek minden egyes észlelésük idejét és helyszínét pontosan feljegyezni, és ez alapján arra figyeltek fel, hogy a szlovén populáció két nagy csoportra oszlik: az egyiknek 19, a másiknak 13 tagja van, a maradék hat pedig egy lazábban szervezett harmadik csoportot alkot.

A nagyobb méretű csoport tagjai általában halászhajókat követtek a Trieszti-öbölben, de a másik nagy csoportot sohasem látták a hajók közelében, és azok nagyon ritkán találkoztak az előbbiekkel, noha ugyanazon a helyszínen vadásztak – írták a kutatók a Marine Biology című tudományos lapban közölt tanulmányban.

Ennek pedig az volt az oka, hogy amíg az első csoport hajnali 7 és délután 1 között vadászott, a második este 6 és 9 között foglalta el a területet.

Korábbi tanulmányok részletesen dokumentálták, hogy a delfinek csoportjai felosztják egymást közt a vadászterületet, ám most először láttak olyat, hogy az állatok időbeosztás alapján váltották egymást. Azt egyet nem tudják még a kutatók, hogy a delfinek miként határozzák meg a vadászatok idejét, és hogyan alakult ki ez a menetrend.

[ Index ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Arinaga, El Cabron

Spain, Canaries

7/7 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelynagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

SubSee +5 Dioptriás Macro lencse

Ár: 49.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés