»» ««
Albumról diavetítés Képtár / Mediterrán-tengerek

2007.04.28-05.01. Razanj
Hosszúhétvégés merülés egy festői helyen, Budapesttől 750 km-re. A Veliko Plavetnilo Bázisról csak kellemes emlékeket tudok felidézni, köszönet illeti őket.
Nikon D80; Subal-tok; 2xSubtronic vaku; Sigma 50mm/Tokina 17mm

Horvátország
Albumról diavetítés
Az album tartalma: 12 kép.
Album képeit 35517 alkalommal nézték.
Tulajdonos: RK853


Nézetek:
Indexkép formátum Ikon szöveggel, lapozós

[ Vissza ]
Kompozíció
Új felszerelésem vízalatti életének első képeiből az egyik. Jobban szerettem volna a 105-ös optikával lencsevégre kapni, de így utólag tetszik az 50mm-es által készített is.
Megtekintve: 2334
Sallangos-póz
Szent Péter halam üldözése végeztével pihenésképp´ ellavíroztam 25m-en picit. Ekkor találtam egy hatalmas, különálló sziklát amelyen igencsak feltünő jelenség volt ez csiga. Kb 4 cm hosszú volt és érkezésemnek nem tulajdonított különösebb érdeklődést. Szerencsére nem volt semmi zavaró tényező, így kényelmesen tudtam vagy 20 expozíciót rálőni. Ez egy a sok közül.
Megtekintve: 3253
Sárgaság
Utolsó merülésünk utolsó perceiből. Pont találtam - végre- egy nyálkás halat amikor méterekre tőlem Pisti eszeveszett módon nekiáll fotózni. Kíváncsiságom csak nem hagyott nyugodni, odamentem. Ez a kb 6-8cm-es csillag-csiga díszelget István gépe előtt. Alapos munkája után átadta a terepet nekem is. Köszönet érte!
Megtekintve: 2367
Brumi és a roncs
A bázistól mintegy 20 perces motorcsónakozással értünk a roncs helyszínére. Merülésvezetőnk szerint kb 20-25 éve nyugszik a kis halászhajó a tenger mélyén. Jórészt fa ill. fém az anyaga és bizony rendesen megkezdte már az idő. Sajnos a látási viszony gyatra volt de mégis kellemes élményt nyújtott a 18 és 25m közötti mélységben tett látogatás.
Megtekintve: 2423
Kis sziklahal
Sokan voltak, mégis ez a példány nyújtotta a legjobb feltételeket. Nem zavartatta magát, bőven megközelítettem 10cm-en belül.
Megtekintve: 3051
Farkasszem
Sajnos manapság már a polip is "nagy dolog". Csodálkoztam is, hogy minden egyes merülésen találkozhattunk legalább egy példánnyal. ő egy pozidóniás mező szélén pihent amikor megláttam. Hirtelen jöttemre szinte reagálni sem tudott, így felhőtlenül fotózhattam vagy 10 percen keresztűl.
Megtekintve: 2444
Remete
Éjszakai merülés végeztével találtam a közel 10cm-es rákot hatalmas lakásával. 5-6 kattintás után unottan hátat fordított és egy megközelíthetetlen résbe tuszkolta magát.
Megtekintve: 2303
Éjszaka
Kapva a lehetőségen, csatlakoztam az éjszakai merüléshez jelentkezőkhöz. Este 9 órára létszámunk -a merülésvezetővel együtt- 4 főre redukálódott. Igazából sok képet nem készítettem, bár társam bőven szolgált témával. Eme kis hal poziciója (mint párnára hajtaná fejét) valahogy megtetszett.
Megtekintve: 2547
Szent Péter-hal
Első találkozásom SztPéter hallal. Sokat hallottam róla, sokan találkoztak már vele. Csapatunk szemfüles tagjai már bőven "jól laktak" mire én is odaértem. A nagy forgalomra való tekintettel igen szégyenlős lett alanyom és csak két-három exponálásra adott lehetőséget, majd jól megízzasztott. Köszönet Krisztának a tájékoztatásért!
Megtekintve: 7707
Pisti kollega
Pisti első kattogtatásit örökíti meg a kép. Új a gép, új a tok, új a vaku... Hajrá!
Megtekintve: 2595
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

Koh Bida Nok

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merülésnyílt vízi fajokcápa csikóhal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés